Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
			Радико:

--- Цитат --- Колкото и да не ти се харесва Радико, в този период се образува обратно ЕДН, и тока в намотката е по-малък отколкото би трябвало да бъде по сметките с формулата на Ом   
--- Край на цитат ---
Не знам защо реши, че това не ми харесва. Няма такова нещо това е един от фактите които съм взел в предвид и които са ме довели до това което твърдя. Причината да описвам елсперимент при които желязото се привлича в по късен етап е именно да се раздалечат във времето двете явления за да не се бърка кое следствие от кое явление е и да се правят при това погрешни заключения. Сега за желязото:
--- Цитат ---  Отново се образува ЕДС (дали ще съвпадне с посоката на движение на захранващото напрежение или ще е в противоположна посока ... вероятно зависи от конструкцията на бобината, от посоката на движение на материала...).   
--- Край на цитат ---
И отново си прав както и да навиваш бобината и ккто и да поставяш желязото винаги е едно и също. Защото като смениш посоката на навиване сменяш поляритета оттам сменяш и индуктираното напрежение и така винаги по двойки. Значи при привличането на стержена се генерира електродвижеща сила. Схващаш ли генерира се сила демек енергия защото е ергията е сила по време. Значи не се консумира енергия а се генерира. Демек стержена не стига, че извършва работа за собственното си преместване ами и едновременно с това генерира енергия. Двойна дузпа.

juliang:

--- Цитат на: Радико в Септември 29, 2019, 01:22:38 pm ---Демек стержена не стига, че извършва работа за собственното си преместване ами и едновременно с това генерира енергия. Двойна дузпа.
--- Край на цитат ---
Стержена просто оползотворява част от енергията, която иначе би се превърнала в топлина. Точно като един ел. двигател.

Радико:

Не Юлияне в грешка си никаква енергия не оползотворява стержена при свижението му нагоре имаме по малък ток през намотката и съответно намотката консумира по малка мощност в този момент за това и загряването е по малко. Ако изразходената електроенергия оставаше същата а се намаляваше само топлинната да бих се съгласил, но не е така. И нещата стават засукани "за теб не за мен" за мен са ясни, искам да кажа малко по ясни.

ndm:

Остава само да предложиш начин, схема, технология, метод, прототип и каквото още СЕ сетиш за използването на така очерталото се СЕ.

juliang:

--- Цитат на: Радико в Септември 29, 2019, 08:45:17 pm ---Не Юлияне в грешка си никаква енергия не оползотворява стержена при свижението му нагоре имаме по малък ток през намотката и съответно намотката консумира по малка мощност в този момент за това и загряването е по малко. Ако изразходената електроенергия оставаше същата а се намаляваше само топлинната да бих се съгласил, но не е така. И нещата стават засукани "за теб не за мен" за мен са ясни, искам да кажа малко по ясни.
--- Край на цитат ---
С какво се различава намотра и движещ се към нея метален къс, и електродвигател? В него ако ротора се движи, консумацията е по-малка отколкото ако ротора е застопорен, и отгоре на това се извършва работа, и отгоре на това мотора загрява по-малко. Просто в мотора нещата се движат в кръг, а в този пример движението е линейно.
Бих искал разяснение за термина "НАМОТРА", моля?/А/
(съвсем го ударихте през просото...)

Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия