Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (181/353) > >>

Радико:
Красиас на коя точно част от входящата енергия би ли я посочил.

Ksurnev:
Да попитам аз аджеба, това високотехнологичен спор ли е, или високонаучен?
От всичкото коео е написано по темата, няма нищо, което не е подчинено на ЗЗЕ.
Имам усещането че, ЗЗЕ се транскрибира като ЗАКОН ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЕРЕКЦИЯТА на някои писачи.

Радико:

--- Цитат на: Ksurnev в Септември 28, 2019, 08:22:36 pm ---Да попитам аз аджеба, това високотехнологичен спор ли е, или високонаучен?
От всичкото коео е написано по темата, няма нищо, което не е подчинено на ЗЗЕ.
Имам усещането че, ЗЗЕ се транскрибира като ЗАКОН ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЕРЕКЦИЯТА на някои писачи.

--- Край на цитат ---
Добре ksurnev ще те попитам и тебе къде беше запазена енергията която парчето метал изконсумира за да се придвижи до соленоида, въпрос който задавам вече пет шест пъти и вече пет шест човека опитват да ме вкарат в друга тема ти си седмия та ако знаеш от къде идва енергията казвай. Само се постарай ако обичаш да не казваш вече коментирани неща.

П. П.
Всяка енергия с неясен източник може да се кандидатира за титлата СЕ  В случая това е с пълна сила.

krasias:

--- Цитат на: Радико в Септември 28, 2019, 08:31:45 pm --- вече пет шест човека опитват да ме вкарат в друга тема

--- Край на цитат ---
Радико, точно обратното е ти се опитваш по всякакъв начин да поведеш логиката в грешна посока дори и с некоректни примери и постановки но това си е твой проблем всеки има право да се самозаблуждава.

montanar:
Това е мноооого интересен въпрос Радико.
Къде ли отива енергията?
Ще се опитам и аз да си кажа мнението.
Имаме тяло в дестинация А без предистория.
За да бъде преместено тялото във дестинация Б трябва енергия еквивалентна на условията във които е тялото.
Реално енергията никъде не отива а се натрупва като кинетична енергия във масата на тялото.
Ако не разбираш това ще го обясня и по-простичко.
Тялото Пешо се намира в относителен покой във космоса (в космоса е за да не усложнявам със гравитация и прочее подробности картинката)
Та тялото Пешо има маса - да речем 100 за да придадем на Пешо някаква скорост разходваме енергия еквивалентна на нужната за ускоряване на масата до определената скорост.
А от своя страна самата скорост която е придадена на масата на Пешко е енергия която то би отдало от своя страна ако се срещне с друго тяло.
ЗЗЕ си е ЗЗЕ

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия