Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (178/353) > >>

Chokoch:
А променливотоковите релета и контакторите как работят ве тъпан?
Та ева у инженера  ;D ;D

Радико:

--- Цитат на: montanar в Септември 27, 2019, 07:47:36 pm ---Радико не съм съвсен в час в спора но ако говорим за стандартния електромагнитен вентил за постоянен ток там нещата са ясни - на електромагнитен принцип се движи клапана и пружина го връща или обръщане на полярността.
Ако става дума за променливотоковите изпълнения там се ползват различни подходи за усигуряване на това движение и задържане в положение - има електромоторни вентили има котвени разни но мисълта ми беше че при стандартният подход няма как да се реализира вентил с променлив ток по стандартния подход. Или елементарното - дидоен мост вътре в вентила и му подавай колкото искаш променлив ток.

--- Край на цитат ---
Значи вентилите нямат нищо общо със спора. Юлиян ги намеси поради грешна интерпретация на случващото се от негова страна. На променливотоковите вентили не им се слага грец а им се слага една намотка на късо "месингов пръстен"
И така продължава да виси със страшна сила на това бесило въпроса:
От къде дойде енергията за преместването нагоре на тежестта.

ndm:
Ако знаех че има такива яки постояннотокови електромагнити, охоо да съм направил сето. Те от една педя къртят мивки, пък аз СЕ мъча с десети между магнита и парчето желязо.

Радико:

--- Цитат на: ndm в Септември 27, 2019, 08:47:26 pm ---Ако знаех че има такива яки постояннотокови електромагнити, охоо да съм направил сето. Те от една педя къртят мивки, пък аз СЕ мъча с десети между магнита и парчето желязо.

--- Край на цитат ---
Е вече си огласен и знаеш. От тук нататък нямаш оправдание, че нищо не си направил нали само това те е спирало.

juliang:

--- Цитат на: Радико в Септември 27, 2019, 05:25:17 pm ---... Електронния блок има начин да установи факта, че стержена е изтеглен и едва тогава пристъпва към ограничаване на напрежението.

--- Край на цитат ---
Не, няма обратна връзка. Разглобявал съм такива десетки пъти. Единствената връзка е тока, който протича през намотката.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия