Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
kd_dinev:
Montanar,нали искаше поне един източник да посоча,в който се говори за вътрешна балистика...Написаното е и за Bat_Vanko.Надявам се лекциите по Полиция,отбрана,национална сигурност в Национален военен университет "Васил Левски" да са достатъчно убедителен източник.Ето дословно-Науката Балистика по своето съдържание и характера на изучаваните процеси и явления се дели на следните основни раздели-ВЪТРЕШНА,външна и крайна балистика!И още ПРЕДМЕТ на Вътрешната балистика е изучаване на процесите свързани с явлението изстрел.И също така:Съдържанието на Вътрешната балистика включва-определяне на закономерностите за преобразуване на носителя на енергия-обикновено барутен състав/заряд/ в барутните газове чрез явлението-ГОРЕНЕ!Сега ми посочете една неточност,която съм написал в тази връзка,като изключим неправилното използване на думата дуло,вместо цев,предполагам ми е останало от казармата,никога не сме казвали цевта на танка или пък ствола на танковото оръдие...Но да спориш,че няма раздел Вътрешна балистика,да наричаш процес на бързо горене взрив,да говориш за някакви взривчатки и после да наричаш опонента си с какви ли не обидни имена и още по обидни квалификации по негов адрес при положение,че нещата които твърдиш въобще не са верни е наистина нямам думи...
montanar:
Само де на това му се казва алабалистика .... науката която изучава изстрела мили си е чиста термодинамика - науката която изучава полета в часност се нарича нютонова механика - науката която се занимава с контакта на обектите се нарича нютонова механика и съпромат :)
kd_dinev:
Стигнал си дъното но продължаваш да копаеш,а?Съществува ли раздел Вътрешна балистика като част от науката Балистика-съществува,преподава ли се във Национален военен университет,преподава се.Явно е трябвало първо теб да попитат-как ли не са се сетили?Незабавно сезирай МОН,че там обучават курсантите не на военноприложна наука,а на някаква алабалалистика,може пък да те чуят...Завиждам ти на самочувствието-ти се оказа по умен от хората утвърждаващи учебните дисциплини в университетите!
montanar:
Бре шматко - кои апарати се ползват за смятането на тия процеси? отговори моля?
kd_dinev:
Искаше източник,че съществува понятие вътрешна балистика,посочих ти.Напиши го на руски в Гугъл и ще намериш хиляди източници и всички те казват същото като мен.Нито един не споделя твоите виждания.Толкова по този въпрос.Това е последния път,в който отговарям на твой пост,както и на постовете на Радико.И един приятелски съвет от мен -престанете с тези с нищо непровокирани обидни квалификации,достатъчно съм голям и не по малко образован от вас и знам как да си защитя правата,ако се налага и по съдебен ред!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия