Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (158/353) > >>

montanar:
И що трябва да е според от квадрата на скоростта?

juliang:
Ми щото така се получава на практика. Мани цевите и куршумите, вземи една кола, махни й бушона за АБС-а и пробвай да оставяш черни следи по асфалта с гумите при спиране. Един път с 50 км/ч, втори път със 100 км/ч. Ще забележиш че при 100 км/ч следата ще е точно ЧЕТИРИ пъти по-дълга от тази при 50 км/ч. Не два, а четири.
Същото е и при ускорението на колата. За да се ускориш до 50 км/ч ти трябват примерно 2 секунди, но до 100 км ще ти трябват почти 10 сек. а не 4. До 200 км/ч ще ти трябват не 8 секунди, а почти половин минута. А двигателя си е все същия, дава все 100 коня.

montanar:
juliang не питам тебе бре  :P
Гъбаркам ги тия умници с реално сериозни въпроси де както виждаш мълчат като рибки ;)

технократ:

--- Цитат на: van в Юни 24, 2019, 07:48:32 am ---Мисля работата е проста - енергията зависи правопорпоционално от квадрата на скоростта и ако удвоим скоростта на едно тяло, то енергията му се учетворява, а ако утроим скоростта на тялото енергията му става 9 пъти повече прав ли съм ли пак тъпоти?

--- Край на цитат ---

И от инертността също, демек масата. А квадрата на скоростта от формулата за кинетична енергия е, заради запазването на енергията.

montanar:
Те кой е за шестицааааа  :o

--- Цитат ---заради запазването на енергията
--- Край на цитат ---

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия