Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (139/353) > >>

montanar:
Разбери Радико - много време и аз гласувах доверие на какво ли не от тая сфера и съм правил бая дивотии и накрая винаги се оказваше че в най добрия случай се касае за грешно измерване а в повечето случай се касае до банално незнание или подвеждаща информация. - Хубаво е че имаш вяра че някъде има някоя лазейка в тия положения но аз отдавна съм изгубил тая вяра - и работя по теми де дават реални резултати. Иначе всичките тия гимнастики са изгубено време и отровени нерви.

mind:
Значи, внимавайте като провеждате опита с перото, да не би в Мексико да съобщават за падащ самолет на Turkish Airlines. В такъв случай перото ще измине 1.00000000000000000001 метра и ще останете силно изненадани и със съмнения в сегашната наука.

juliang:

--- Цитат на: mind в Юни 02, 2019, 07:26:08 pm ---Значи, внимавайте като провеждате опита с перото, да не би в Мексико да съобщават за падащ самолет на Turkish Airlines. В такъв случай перото ще измине 1.00000000000000000001 метра и ще останете силно изненадани и със съмнения в сегашната наука.

--- Край на цитат ---
Това макар че го казваш като шега, реално в него има немалко истина.
Имаш ли идея колко е отклонението на теглото ти в зависимост от това дали Луната е под, над или встрани от теб? Т.е. с колко си по-тежък в зависимост от това дали се мериш при новолуние или не? :)
Ами ... почти половин грам е. Тоест е във възможностите за отчитане дори и при любителски измервания. И когато някой надъхан да намери грешка в законите за гравитацията види тази аномалия, почва да твърди че е "фанал господ за шлифера", а релано е забравил едно толкова очевадно нещо като Луната...

Радико:

--- Цитат на: montanar в Юни 02, 2019, 07:24:17 pm ---Разбери Радико - много време и аз гласувах доверие на какво ли не от тая сфера и съм правил бая дивотии и накрая винаги се оказваше че в най добрия случай се касае за грешно измерване а в повечето случай се касае до банално незнание или подвеждаща информация. - Хубаво е че имаш вяра че някъде има някоя лазейка в тия положения но аз отдавна съм изгубил тая вяра - и работя по теми де дават реални резултати. Иначе всичките тия гимнастики са изгубено време и отровени нерви.

--- Край на цитат ---
Знаеш ли при мен случаят е точно обратен. Бях убеден в това в което ти си убеден в момента. Във един момент обаче попаднах на явление, повтарям явление нарушаващо ЗЗЕ и като се разрових да видя къде е грешката разбрах, че грешка няма. Просто явлението работи извън пределите на действие на ЗЗЕ. Тоест ЗЗЕ си е в сила. А явлението не го нарушава така както не го нарушава един соларен панел. Привидното нарушение идва от нашето непознаване в дълбочина на енергиите бушуващи в света ни. За да го разбереш трябва да осъзнаеш, че до едно ниво силите приизвеждат е енргия на по ниско, по финно ниво нещата се обръщат. И както каза Атос не може да съществува сила без разход на енергия. А щом има разход значи може да се краде. Обаче ако не си намерил верния природен принцип за да се възползваш целенасочено от него шанса да създадеш нещо работещо е изчислен в "Пътеводителя" тизи от Дъглас Адамс.

montanar:
Най после нещо смислено макър и само теоритично!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия