Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
Радико:
--- Цитат на: технократ в Юни 02, 2019, 05:43:33 pm ---Така е защото във втората формула, силата се съкращава с масата, и ускорението става еднакво за всички тела падащи в земното поле на гравитация.
--- Край на цитат ---
Още по просто казано това не е масата на тяло а мсата на ДВЕТЕ привличащи се тела. Едното от тях винаги е земята. Значи единия път имаме маса равна на сбора от масите на земята и камък. В другия имаме сбора от масите на земята и перо от гълъб. Колко ли е процентната разлика в масите на двете системи. Защото точно толкова ще е и процентната разлика в ускорението им иначе да не падат еднакво, камъка и перото. Ако на някои му се играе да изчисли разликата.
montanar:
--- Цитат ---Защото точно толкова ще е и процентната разлика в ускорението им иначе да не падат еднакво, камъка и перото. Ако на някои му се играе да изчисли разликата.
--- Край на цитат ---
Радико - правилно ли разбирам че твърдиш че тела с различна маса падат с различна скорост?
Или твърдиш че в реални условия перото и камъкът ще паднат с различна скорост? - С което съм съгласен защото перото просто ще планира в въздухът преди да падне.
Радико:
Значи перо и камък тежък примерно един тон във вакуум ще паднат с разлика проявяваща се в 24тия знак след десетичната запетая. Идея си нямам как се нарича подобна цифра. Знам ги само до фемто.
montanar:
И какво ти казва това? - на мен ми казва нещо но ми е интересно твойто мнение.
И ми е интересно кой и как го е измерил това с 24тия знак или си измисли поредната щуротия прочетена от не знам си коя липова шумка?
Радико:
Тъп ли си или просто се заяждаш. Съвсем малко по нагоре описах процеса.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия