Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
Bat_Vanko:
Да твоята теза ми е ясна - гравитацията не е енергия, и не е сила - тя е поле.
juliang:
--- Цитат на: kd_dinev в Юни 01, 2019, 02:13:27 pm ---Юлиане,сетих се за един пример,който може би ще онагледи моята идея.Електромобил може да стартира от място с ускорение 9.81м/сек и след това всяка секунда скоростта му се увеличава с 9.81м/сек.Това са му възможностите на двигателя.Ако този електромобил дръпне друг такъв със същата маса от място ще му предаде ускорение от 9.81м/сек.До първият автомобил поставяме още един такъв и сега двата дръпват едновременно задният.Той вече ще получи ускорение от 19.62м/сек.Можем да дърпаме и с три автомобила-тогава ускорението ще е тройно...Е ще изразходват и три пъти повече енергия.Но при гравитационната сила това не е валидно.
--- Край на цитат ---
Имаш една ютия, хвърляш я от Айфеловата кула. Тя пада с ускорение 9.81. Взимаш 2 ютии и им връзваш кабелите на възел. Хвърляш ги заедно от кулата. Да не очакваш че ще падат с по-голямо ускорение?
kd_dinev:
Не бе Юлиане,не си ме разбрал.Естествено,че и две и три ютии да хвърлиш,те ще си падат с 9,81 ускорение.Въпросът е друг-две ютии свързани с ластик,едната я държиш ти,другата я весиш през парапета на кулата.Да кажем,че ще разстегне ластика с метър.Върху ютията,която държиш ще действа сила на теглото и когато я пуснеш тя ще е получила ускорение от 9.81м/сек на квадрат.Ако весиш две ютии то ускорението на твоята ще е вече двойно 19,62м/сек.При това няма как падащите ютии да продължат да въздействат със сила върху твоята поради простата причина,че ще имат по малко ускорение.Същото е както при дърпащите се коли,колкото по голяма сила приложиш толкова по голямо ускорение ще получиш.
технократ:
--- Цитат на: montanar в Юни 01, 2019, 09:41:20 am ---Към Технократ - Поредния блювоч който след хилавите напъни може да роди празно канче.
--- Край на цитат ---
Бълвоч е за неразбиращ и пънещ се да разбере, но неуспяващ, поради малък умствен багаж ;D
технократ:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Юни 01, 2019, 03:50:07 pm --- Да твоята теза ми е ясна - гравитацията не е енергия, и не е сила - тя е поле.
--- Край на цитат ---
Изглежда че на него не му е ясно, ама взел да се прави на разбиращ. ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия