Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (129/353) > >>

montanar:

--- Цитат ---Виж atos това не е никаква дефиниция защото материята е компресирана енергия или структурирана енергия или енергия заловена по някакъв начин в някаква форма и веднъж образувала се такава тя се стреми да улавя още енергия,но не толкова че да разруши структурата й...
--- Край на цитат ---
Не съм съгласен особено с последното - не мисля че материята сама по себеси на квантово ниво поглъща каквато и да е енергия - даже точно обратното.

Аtos:

--- Цитат на: kd_dinev в Юни 01, 2019, 01:28:08 am ---материята е компресирана енергия или структурирана енергия или енергия заловена по някакъв начин в някаква форма и веднъж образувала се такава тя се стреми да улавя още енергия,но не толкова че да разруши структурата й...

--- Край на цитат ---
Да, това е вярно! Но не компресирана, а "забавена".
Материята е "информирана" енергия (принудена да изпълнява движение по шаблон).
Но тук говорим за различимите от нас форми на енергията, все пак...
Смущението (препъването) на енергия без информация (поле), която е с векторно направление (не торсионно) при опита за преминаването и през "изпълняваща шаблон" енергия (материя) се определя като сила!
Малко сложно като израз, но е достатъчно точно!

Монти, дали ти харесва или не...на енергията не и пука особено :D

montanar:
 ;D верно не и пука на кучката.
Лека ви - добре се разприказвахме.

kd_dinev:
Абе Монти утре съм рано на работа-ти за тази формула не си ли чувал-Е=М.Cна квадрат.Тя какво ти говори?atos енергията е същността на всичко в този свят и докато не я разберем как точно се превъплащава все едно нищо не сме разбра ли...лека и на вас-да не беше зле приказката...

Аtos:
Тук стигаме и до дефинирането на поле - енергия, движеща се в определено/и векторно/и направление/я.
Както има различни видове полета, така има и различни видове енергии.
Някои материи, поставени в определен вид поле създават взаимодействие - сила, други - не!
Ако не съществуваше информация, няма как да съществува материя и съответно - сила!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия