Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
montanar:
Добре - би ли пояснил какво точно не е ясно?
kd_dinev:
На мен ми е ясно,ама на вас явно не.Говорим за гравитационна сила приложена спрямо свободна маса от един килограм примерно.Има огромна разлика дали спрямо тази маса ще приложиш гравитационна сила от 100грама или 1тон,нали СЕ сещаш,че става дума за различните ускорения,които ще получи тази маса...В този ред на мисли Юлиане разбираш ли колко олекваш с безсмислените си твърдения?
montanar:
А какво значение има дали е гравитационна сила :) Не случайно сега се ползва нютон вместо kgf - силата си е сила - дали ш е от гравитация и маса дали ш е от пръдня няма особено значение - разликата е единствено че в слуая с земята ускорението е следствие на поле и е еднопосочно. А относно масата и тегло чети внимателно тук - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%BE
juliang:
--- Цитат на: kd_dinev в Май 31, 2019, 11:51:11 pm ---На мен ми е ясно,ама на вас явно не.Говорим за гравитационна сила приложена спрямо свободна маса от един килограм примерно.Има огромна разлика дали спрямо тази маса ще приложиш гравитационна сила от 100грама или 1тон,нали СЕ сещаш,че става дума за различните ускорения,които ще получи тази маса...В този ред на мисли Юлиане разбираш ли колко олекваш с безсмислените си твърдения?
--- Край на цитат ---
Гравитационната сила се прилага от Земята. И тая сила е точно 1 килограм за всеки килограм. На Луната на тяло с маса 1 килограм ще се прилага гравитационна сила от Луната около 120 грама. Юпитер ще дърпа със сила 20 килограма всяко кило дет е на "повърхността" му.
Не може Земната гравитация да "приложи" само 100 грама сила към тяло с маса 1 килограм. Няма как, по никакъв начин. Ако имаше как - да, телата щяха да получават различни ускорения. Но няма.
Да, на Луната гравитационното ускорение е друго. На Юпитер е друго.
kd_dinev:
Ползва се Нютон,защото не можеш да го свържеш с нищо нагледно и образно.Ся Монти плицикаш в морето и някой ти закача тежест от 100килограма за крака,до теб се плицика твой двойник ама на него му закачат 10 тона тежест но тя има същата форма и обем като 100килограмовата.Когато двете тежести ви дръпнат надолу дали ще получите еднакви ускорения?Юлиане стегни се моля те,в момента влизаш съвсем официално в противоречие с официалната физика на която си такъв голям фен
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия