Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
Аtos:
Динев, хаос и само хаос в обясненията.
Бъркаш сила с ускорение, затова задаваш нелогични въпроси.
Да, тяло с маса един тон което пада, може да придаде по-голямо ускорение на по-малко тяло, но това е, защото има по-голяма сила!
За да действа еднакво ускорение на различни по маса тела (както е и на практика), трябва силата да е различна и то в строга пропорция. Различната сила може да ползваме за различни ускорения/импулси чрез лост, ластик,пружина или друго.
juliang:
--- Цитат на: atos в Май 31, 2019, 10:50:13 pm ---Да, тяло с маса един тон което пада, може да придаде по-голямо ускорение на по-малко тяло, но това е, защото има по-голяма сила!
--- Край на цитат ---
... но това ускорение не може да бъде по-голямо от 9.18 м/сек^2. Само това да вметна.
Т.е. може, но трябва да се ползва лост, полиспаст, повишаващ редуктор ....
kd_dinev:
Добре atos,при мен е хаос в обясненията.Хайде обясни ми каква е разликата между прилагането на 100грамасила и един тон сила спрямо свободно тяло с маса един килограм, но на разбираем език та да може и лаик като мене да го разбере...И по силата,на коя точно логика Юлиане ускорението не може да бъде повече от 9.81м/сек на квадрат?Защото така ти се иска или ти харесва,или отговаря на действителността?
montanar:
Да се потретвам или почетвъртвам - Разликата е посредством какво и как се предава тая сила!
kd_dinev:
Ми не бе Монти и да се подесетиш е все тая-нали се сещаш,че в дефиницията за килограмсила сила щеше да пише един килограмсила придава едикакво си ускорение в зависимост от това какво и как предава тази сила.Да ама не...Тягата на реактивен двигател се мери в килограмсила или поне доскоро беше така...Там има ли ластици?Закачат го на стенд и мерят..
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия