Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
Михаил Кузмов:
Ми поне уикипедия пренапишете!
svetlio760:
Да попитам нещо, което би трябвало всички да можете да ми кажете- какво е геостационарна орбита?
montanar:
Даже и Технократа го казва
--- Цитат ---Само дето импулса на тези сателити е по големина и посока съвпадащ с импулса на точка от земната повърхност
--- Край на цитат ---
с допълнението че тялото е в равновесие с гравитацията която го дърпа.
Обяснено с мой думи - геостационарна орбита е орбита която е проекция на точка от земната повърхност в космоса спрямо центърът на системата. Точка в която центробежните сили на масата на сателита са в равновесие с центростемителните сили предизвиквани от гравитацията.
ventsy74:
Монтанерос
Сега обясни как един спътник поддържа геостационарна орбита? Инерцията не го ли кара да хване в права посока някъде из вселената?
ndm:
--- Цитат на: svetlio760 в Май 28, 2019, 08:07:45 am ---Да попитам нещо, което би трябвало всички да можете да ми кажете- какво е геостационарна орбита?
--- Край на цитат ---
svetlio760, искам да поясня, че аз СЕ изключвам от всички. Не знам какво е геостационарна орбита. Като за начало може да проследиш етимологията на двете думи. След това ги свързваш в технически термин, набираш още информация от уики за деца и ….чакаш озарение свише. Ако ти пратят озарение, а ти не можеш да го видиш, ще ти отговорят, че проблема е в твоя телевизор.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия