Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (108/353) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: atos в Май 21, 2019, 09:56:51 am --- Да преместиш 75 кг. на 1 метър за 1 секунда, да преместиш 7.5 кг. на 10 метра за 1 секунда или 750 кг. на 10 см....си е все една конска сила!

--- Край на цитат ---
atos, ще си позволя да отбележа че имате малка неточност (което не неутрализира логиката разбира се). 1 HP ("HorsePower" или конска сила) се равнява на 745.7 W (или приблизително 750 W), което е 750 J/s. 1 J ускорява 1 kg до скорост 1 m/s, за 1 секунда. Тоест за ускорението на, 75 kg, за една секунда, до скорост 1 m/s се изискват 1/10 HP, а не 1 HP.

kd_dinev:
atos,ти и юлиан,визирайки сила винаги сте предполагали,че става дума за сила,която е постоянно приложена към дадено тяло,аз от своя страна винаги съм визирал моментна сила,еднократно приложена към тялото.Те дори имат различни мерни едиици,нищо че и двете се наричат нютон.Трябва да изясним това недоразумение преди да продължим дискусията...

kd_dinev:
montanar,точно така истината е в детайлите,ама трябва да ги виждаш...

epwpixieq-1:

--- Цитат на: kd_dinev в Май 21, 2019, 11:59:43 pm ---atos,ти и юлиан,визирайки сила винаги сте предполагали,че става дума за сила,която е постоянно приложена към дадено тяло,аз от своя страна винаги съм визирал моментна сила,еднократно приложена към тялото.Те дори имат различни мерни едиици,нищо че и двете се наричат нютон.Трябва да изясним това недоразумение преди да продължим дискусията...

--- Край на цитат ---
При положение че използвате Joules вместо постоянни или моментни сили, със съответната единицата врене на "разход", цялото това объркване изчезва. 1 J си остава такъв независимо за какво количество време го изразходвате. Разбира се ако ви "приложат" 1 J за 10-3 секунди не знам как ще се почуствате (всъщност предполагаемо ще бъде все едно да ви удари 1 тон маса, ускорена до 1 m/s), но ако същия този 1 J се приложи (изразходва) за 103 секунди, въобще няма и да усетите. Тук не коментирам площта върху която тази енергия се разпределя, като разбираемо и в двата случая площта ще бъде една и съща.

montanar:
epwpixieq-1 стига създавай тия мазни облаци с тоя 1 J за 10-3  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия