Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (96/353) > >>

juliang:

--- Цитат на: atos в Февруари 14, 2019, 03:03:02 pm ---хахаха...ако пространството беше "нищо", всякакви вълни (и съответно - енергии) няма как да го ползват като среда на движение и разпространение - няма да има параметри, които да променят вътре в него!
Когато в едно поле няма "напрегнатост" или насоченост на сили, то...просто не е поле, а си е част от нормалния етер!
И това, че "лудият учен" твърди, че "полето е винаги там", независимо от "нулевите стойности" означава единствено, че не желае да провокира хората с израз като етер.

--- Край на цитат ---
Е ако пространството е празно, това не значи че между две негови точки няма разстояние примерно 1 метър. Тоест... пространството си съществува, в него съществувт характеристики като дължина да речем... Защо не приемеш че освен дължина, пространството има и характеристика "напрегнатост на поле" (да, примера не е съвсем удачен...)? За да съществува това поле (или този 1 метър празнота) не е необходима материя/енергия/етер.

Как и да е ... въпроса вече отива на тълкуване. Говорим за едно и също нещо, просто си го визуализраме по различен начин, и явно го кръщаваме по различен начин.

epwpixieq-1:
atos, добри са филмчетата и не са за ниво "детска градина", имат си добра комплектност, въпреки че третират и основни постулати.
Нека да дадем заслуженото на juliang
От мен една забележка:

--- Цитат на: juliang в Февруари 14, 2019, 01:39:54 pm ---И още едно видео - за енергията: https://youtu.be/snj1wBtn6I8

--- Край на цитат ---
Пир това видео, работата (2:25) се дефинира като изместване. Това не напълно  правилно, понеже ако е така ние постоянно извършваме работа, и то огромна, понеже се движим през пространството със скорост над 800 km/s ( в този коментар обяснявам как се получават тези скорости) : http://mazeto.net/index.php/topic,10790.msg97862.html#msg97862 ). За да е правилно определението, въпреки че то се вижда но не е отчетено, е изместването трябва да е релативно. Интересно е, че когато човек започва да се замисля в тази насока, започва да се прокрадва осъзнаването (забележете) че количеството на работата (както и самата работа) също е релативистично явление.  :o Замислянето върху това наистина започва да напряга мозъка. Запърви път тези идеи, са започнати да бъдат осмисляни, през 1745 година, от Бошкович (в неговите трудове, където той се опитва да  изгради теория върху това което Нютон започва), за които съм споменавал преди на страниците на форума.

Радико:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Февруари 14, 2019, 08:01:00 pm ---atos, добри са филмчетата и не са за ниво "детска градина", имат си добра комплектност, въпреки че третират и основни постулати.
Нека да дадем заслуженото на juliang
От мен една забележка:Пир това видео, работата (2:25) се дефинира като изместване. Това не напълно  правилно, понеже ако е така ние постоянно извършваме работа, и то огромна, понеже се движим през пространството със скорост над 800 km/s

--- Край на цитат ---
Мисля, че пак се хващаш за буквата и запетайката. Забравяш, че самото движение или преместване на телата е "безплатно" тоест не се извършва работа. Извършва се при промяна скоростта на движение или ако има триене а триенето ако се вгледаш в него на микрониво е пак дефакто промяна в скоростта на нещо. Изобщо съвсем твърдо можем да заявим, че работата е ВИНАГИ ускорение на нещо си от покой с една скорост до покой с друга скорост
 А да и може да бъде със знак плюс или минус.

epwpixieq-1:
Радико, мисля че говорим за едни и същи неща (в страни от факта че обичам да уточнявам до колкото е възможно това за което се говори):

--- Цитат на: Радико в Февруари 14, 2019, 08:20:12 pm ---(работа) ... Извършва се при промяна скоростта на движение ...
...
че работата е ВИНАГИ ускорение на нещо си от покой с една скорост до покой с друга скорост
... 

--- Край на цитат ---
Забележете как ние виждаме "промяната", като нещо което е релативно на вече установеното. Ако нямаме тази относителност на явлението, към вече установено явление (движение в този случай), ние просто няма как да "видим" промяната.

Това което изразих, мисля че е правилно. Ние (земята, а и всяка една частица на нея) всъщност вършим огромна работа, но тази работа е само относителна и може да се види, ако по някакъв начин решим (въображаемо) да вържем Земята с които и да е селестиал обект. С Луната тази работа ще бъде една (ще има едно измерение), със Слънцето друга, с центъра на Млечния път трета, а отнесено към някоя друга галактика съвсем друга.

Тоест работата ще зависи от релативните скорости между масите, независимо дали те се ускоряват или не. Понеже можете да имате два обекта които се ускоряват едновременно с едно и също ускорение и посока, и предполагам че виждате, как между тях ние няма да измерим извършване на работа.

Радико:
Е те това, последните ти изречения са направо гениално доказателство разбиващо Айнщайн и демонстриращо невъзможността да се отхвърли универсалната отправна система. Възхитен съм от примера ще го запомня.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия