Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (90/353) > >>

Аtos:
Юлиане, аз ти разбрах концепцията, ти не можеш (или отказваш) да разбереш моята!
Спорът (повтарям го) е безпредметен, спри се вече!

EDM electronics:
Извинявам се, ако прекъсвам дискусията на високо академично ниво, но ми е интересно, къде се дяна напоследък Технократа? Той по принцип много ги чува петлите  :D, щеше да ви е от голяма полза.  :D

Радико:
Re: Потребители с наложен БАН 
Тук има информация за него.

Банът му отдавна изтече /А/

Аtos:
Не го пиша, за да споря с теб, просто дообяснявам, понеже виждам, че наистина не разбираш!

--- Цитат на: juliang в Февруари 11, 2019, 03:49:18 pm ---Добре, в примера с газовата бутилка имаш статична енергия. Газа натиска във всички посоки, гравитацията тук не играе. Срещу налягането на газа "работи" якостта на стената на бутилката. Ето ти пример как енергията може да си стои, да не върши никаква работа.

--- Край на цитат ---

"Якостта на бутилката" се дължи точно на силата на междумолекулните връзки. Тази сила се получава от етерната енергия, която материята черпи, за да е материя! Ако металът в бутилката спре да черпи етерна енергия, тази бутилка ще се разпадне, направо ще се анихилира! Материята не съществува "по инерция", както си мислиш! Тя е мощен консуматор на етерна енергия постоянно! Всеки атом, кварк и т.н. е един вид вечен двигател, работещ с етерна енергия!
Жалко е, че след толкова писане по толкова теми, не можеш да схванеш изначалната енергийна същност на материята! Не можеш да схванеш и торсионната теория. Ако имаше някакви мини "твърди" частици (откъде ли ще се вземат, ако не са енергийните им полета), които се въртят ей така...по инерция, щеше да е прекалено лесно да ги разбалансираш и да им "потрошиш" орбитите с просто докосване! Все едно метеорит да падне в мравуняк!

Да, можеш да задържиш въздух в бутилка, натегната пружина (и так далее) в равновесие на силите за неопределено време, но това нищо не значи! За теб енергията е "затворена вътре", подобно на дух в бутилка?
Че по същата логика можеш да разглеждаш цялата бутилка с нагнетения въздух вътре като...парче скала! Или като къс закалена стомана! Вътре в този къс има огромни напрежения, които също могат да се освободят импулсно при определени обстоятелства!

Ти смяташ само проявата на превеса на видима сила над друга за наличие на енергия? За теб изразходване/движение на  енергия има само когато има дисбаланс на сили? Прекалено примитивно схващане!
Вземи да помислиш малко, имаш капацитета (макар, че това ще те принуди да поспориш със себе си), осмисли нещата...
И пак - вдигни и дръж един бордюр над главата си и ми кажи, че не харчиш енергия за това, въпреки, че силите са в баланс!

juliang:
И аз го пиша не да споря с теб, просто да задам някои неясни за мен въпроси... :)

Добре, а къде отива закона за запазване на енергията? В какъв вид енергия се превръща консумираната от материята етерна енергия? С'я ще кажеш "Тя е необходима за да съществува материята"... но това не е отговор. Все едно да кажеш че "горивото е необходимо за да съществува пламъка", обаче освен че пламъка съществува, то при самото горене остава топлинна енергия.

И още един въпрос: Казваш (ох, вече не съм сигурен дали ти го казваше... :) ) че гравитацията се поражда от "етерния вятър" който натиска всички предмети към земята или към друго масивно тяло. Добре, щом този етерен вятър взаимодейства с дадено тяло за да му придаде тегло, то той трябва да оставя част от енергията си в това тяло. Следователно след като премине през това тяло, потока трябва да бъде с изменена характеристика. Това означава че ако сложиш 1 килограм на везна и над нея сложиш 10 см стоманена плоча, енергийния вятър който идва отгоре към земята ще трябва да мине през плочата и чак тогава да стигне везната, вече загубил част от енергията си. После махаш плочата.... и? Този напор вече трябва да бъде променен, защото не е загубил своето "налягане" или "скорост" за да премине през плочата и да я дари с тегло. Следователно везната трябва да покаже друга стойност.
Ще се съгласиш че звучи доста противоречиво да почнеш да ми убеждаваш че може един поток да взаимодейства с нещо материално и след като въздейства да остане с непроменена характеристика... Казвам характеристика, защото идея си нямам дали се променя неговото налягане, дебит, интензитет, честота или някакво друго негово свойство. Но все НЕЩО трябва да се промени в него щом взаимодейства с материята.
И още един въпрос - какво се случва в т.нар точка на Лагранж между Земята и Луната. За несведущите да обясня - това е точката където притеглянията на двете тела се уравновесяват и едно тяло може да бъде в безтегловност и да е неподвижно в същото време.
Та къде изчезва етерния вятър в тази точка? За да можеш да натиска и към Земята и към Луната, той трябва да се пръква, да започва движението си към Земята и Луната точно от тази точка. А ако разгледаме и друготе небесни тела то за всяка двойка съществува тяхна си точка на Лагранж... и нещата стават доста заплетени. Там трябва да има "етерен извор" от който етера да тръгва за да оказва натиск към всяко едно от телата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия