Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
kd_dinev:
С какъв милиметър?Как го определяш това?Ако имаш тежест,която ротора трябва да повдигне и тя е куплирана към него с лост от един метър добре...Но ако лоста е дълъг километър тогава за колко милиметра говорим?Напрежението се натрупва в резултат на приложената сила,не обратното-ти това не можеш да разбереш.Ударните взаймодействия са си съвсем реални,може да не ви харесват,защото не ги разбирате но са си факт.Смяташ ли че е едно и също да те удари двутонно нещо движещо се с 100км/ч или топка за тенис със същата скорост.
kd_dinev:
atos,наистина ли нищо не разбираш от електротехника-спираш тока и после махаш клина???Какво очакваш да се получи наистина?!?
Аtos:
Как да не мога, много добре те разбирам, май не прочете примера от поста ми?
И последния и за мултипликатора?
Май не си вникнал изобщо, понеже ми даваш същия пример (километров лост)...аз съм дотук!
--- Цитат на: kd_dinev в Февруари 11, 2019, 12:15:30 am ---atos,наистина ли нищо не разбираш от електротехника-спираш тока и после махаш клина???Какво очакваш да се получи наистина?!?
--- Край на цитат ---
С тази разлика, че "после" си е твоя добавена дума към мой цитат!!!
Именно - точно това те питам аз - какво очакваш да се получи?
kd_dinev:
Ние говорим на различни езици,това наистина няма смисъл.С толкова догматична мисъл как очаквате да откриете каквото и да било?Питам те-ако ротора мръдне с милиметър или сантиметър или с десет сантиметра това колко ОЕДС ще създаде при положение че тази сила за да е с реално измерение трябва ротора да направи някакви реални обороти!Няма ударни взаймодействия-те са на баба ми хвърчилото?!?Няма й теория на ударните взаймодействия-те пък са моя измислица и пак на баба ми хвърчилото...
kd_dinev:
А й последно само да ви питам-представете си че сте на боксов мач с Майк Тайсън и той ви вкарва по едно ляво кроше и на тримата-смятате ли че може да се измери с колко сантиметра се изместила челюстта ви,на колко ъглови градуса се е преместила и колко микросекунди е продължил контакта преди да се трупясате?Щото това са въпроси които разглежда физиката на ударните взаймодействия...Ха познайте отговорите?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия