Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (76/353) > >>

Аtos:

--- Цитат на: atos в Февруари 05, 2019, 06:03:11 pm ---С теб няма да споря, имам си радио в колата.

Докато в класическите учебници по физика, продължават да разглеждат сили, без да ги интересува енергията, която ги поражда, недоразуменията няма как да престанат!

--- Край на цитат ---
И с теб, Динев, също няма да споря! Поставяш нещо в магнитно поле, после - що му действала сила? А сега де?
Ще ти отговарям само на лични, ако много държиш, каквото имах да казвам в темата - казал съм го! Не виждам смисъл да въртя пак една и съща грамофонна плоча!

kd_dinev:
Не визирам конкретно горният ти пост, извинявам се, знам че не е насочен към мен. А между другото и колегата krasiass би могъл да се изкаже по въпроса с неговият 37-38 годишен опит отделно годините, които е загубил в учене на тези процеси...

kd_dinev:
Не те разбирам,сам виждаш,че в случая има недоизясни неща-както относно протичащата енергия,така й относно възникващата сила...Със сравнително прости опити тези неща биха могли да бъдат избистрени!Вместо да се опитаме да направим някакъв смислен опит-ние се дърляме?!?НЕ РАЗБИРАМ...

Аtos:
Динев, ти не разискваш, ти проповядваш!
А когато някой се опита да ти отговори - започваш отричане, вместо обсъждане, това не е дискусия.

kd_dinev:
Това последното откъде го измисли?Ако си забелязал питам за неща,които не са ми ясни,после анализирам отговорите и опитвам да ги осмисля.Не се притеснявам да призная,че съм сбъркал.В случая смятам,че съм прав и наистина може да се докаже експериментално и то по не много сложен начин,че постулатите на физиката се инерпретират некоректно.Смятам да си финансирам опитите сам,ако някой колега от форума има желание да се присъедини  е добре дошъл

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия