Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (68/353) > >>

kd_dinev:
Няма как да водя спор с вас при положение,че под инерционен момент разбирате различни неща.Юлиане,писах ти преди,че ти под инерционен момент разбираш момент на импулса спрямо въртяща се система,а atos визира масовият инерционен момент.Може и да греша разбира се,но бихте ли го разяснили?

Аtos:
Ок, Юлиане (тази твоя любов към спора, ще те погуби :D ), танкът...виси на въже и една муха се блъска в него с около 50 км/ч, дали ще го отмести - не теоретично, на практика?
Да, няма понятие като "статичен инерционен момент", ползвам го само заради теб! По простата причина, че колкото пъти съм ти споменал инерционен момент, толкова пъти ти разсъждаваш като за вече задвижено тяло!
Каквато енергия е нужна, за да задвижиш тяло до определена скорост, такава е и нужна, за да го спреш, след като вече е задвижено!
Дали част от енергията ще се прахоса, за да преодолее триенето (при тръгване на автомобил) или ще се използва силата от самото триене (при спиране на автомобила), все тая! Уравнението за работата си е валидно!

juliang:

--- Цитат на: atos в Юни 14, 2018, 01:36:33 am ---Ок, Юлиане (тази твоя любов към спора, ще те погуби :D ), танкът...виси на въже и една муха се блъска в него с около 50 км/ч, дали ще го отмести - не теоретично, на практика?

--- Край на цитат ---
Да, но ще ти е необходим прецизен инструмент за да го установиш. Ако ти е интересно бих могъл и да ти сметна каква скорост ще му придаде при удара - при съотношение на масите приблизително 1 : 100 000 000 танка ще се ускори до 0.005 км/ч или до около 1 мм/сек. Но това ще е само ако дължината на въжето клони към безкрайност, и мухата е идеално твърда ... :)

oniatam:

--- Цитат на: juliang в Юни 14, 2018, 09:24:04 am ---Да, но ще ти е необходим прецизен инструмент за да го установиш. Ако ти е интересно бих могъл и да ти сметна каква скорост ще му придаде при удара - при съотношение на масите приблизително 1 : 100 000 000 танка ще се ускори до 0.005 км/ч или до около 1 мм/сек. Но това ще е само ако дължината на въжето клони към безкрайност, и мухата е идеално твърда ... :)

--- Край на цитат ---

Здравейте на всички!
Аз рядко пиша, но по-голяма глупост не бях чел.
Първо Юлиане за ускорение от 1мм/сек изобщо не ми трябва спец уред за измерване, това ще се види и с просто око.
Второ какво значи въже дълго към безкрайност?!!!?
И последно, то говориме за муха. Какво значи идеално твърда муха?!!!??!! Може диамантена или де да знам каква.
Принципно ме кефи вечната ти критика обаче тоя път се изложи на 1000%

juliang:
.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия