Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
MTM:
МТМ, говорим за ЕДНАКЪВ удар - с еднаква амплитуда и еднаква сила!
За да се изпълни това условие градусите са еднакви. Щете, не щете така е.
Аtos:
--- Цитат на: MTM в Май 21, 2018, 11:29:16 pm ---atos без значение са градусите. Важното е, че с различна сила се затвори вратата. При трите метра с побутване, при пантите със сила. Е за тия градуси съм съгласен.
При трите метра и 1 градус стига, но за пантите не знам дали и 90 градуса ще стигнат.
--- Край на цитат ---
Ти май не можеш да си го представиш?
Имаш кола, която се движи към метална врата с 40 км/ч!
Тя спира рязко 20 см. след като е докоснала вратата!
Ако я удари на 10 см. от пантите, тия 20 см. линеен ход на колата ще са повече от 90 градуса завъртане - вратата не само ще се затръшне, но и ще се изкърти!
Ако я удари на 3 метра от пантите, тия 20 см. линеен ход ще са 4-5 градуса ход на вратата, после-по инерция!
Кое тук подлежи на неразбиране?
kd_dinev:
Юлиане с времето се убедих,че си интелигентен и разсъждащ мъж-тук имам само една забелжка,надявам се да не бъркам,но като казваш инерционен момент да нямаш впредвид момент на импулса?
MTM:
atos може, да не съм разбрал условието. Но с една ръка, бутам отворената врата, от страна на пантите. Прилагам съответно сила,стремеики се да я затворя. След това бутам същата врата от страната на бравата. Е къде силата ще бъде повече и къде по-малко. Щот има голяма разлика.
Аз така разбрах условието на задачата.
kd_dinev:
Ами правилно си го разбрал,според мен.То даже си има уравнение-едно от основните уравнения в динамиката на въртеливите движения.Не знам защо никой от опониращите тук не се позова директно на него за да ни опровергае-не вярвам да не им е познато???
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия