Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
kd_dinev:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Ноември 20, 2023, 10:59:45 am ---kd_dinev, зададох съвесм елементарен (на пръв поглед въпрос) на база добре онагледен и освновен физически феномен, а вие вместо да се замислите относно вашите разсъждения и направите смислен отоговор, вкарвате (отново) копирани съждения, което (овново) показва че не осъзнавате естеството на грешката си.
Споменах (няколко пъти вече, от както го осъзнах) че при положение, че вие не можете да осъзнаете къде ви е грешката (когато няколко пъти ви показах с изчисления, а не само с термини), никой не може да ви помогне.
--- Край на цитат ---
kd_dinev:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Ноември 20, 2023, 10:59:45 am ---kd_dinev, зададох съвесм елементарен (на пръв поглед въпрос) на база добре онагледен и освновен физически феномен, а вие вместо да се замислите относно вашите разсъждения и направите смислен отоговор, вкарвате (отново) копирани съждения, което (овново) показва че не осъзнавате естеството на грешката си.
Споменах (няколко пъти вече, от както го осъзнах) че при положение, че вие не можете да осъзнаете къде ви е грешката (когато няколко пъти ви показах с изчисления, а не само с термини), никой не може да ви помогне.
--- Край на цитат ---
Пикси, и аз зададох въпрос, не знам дали е елементарен, но не виждам отговор от твоя страна! Не че от някоя друга опонираща страна виждам....
epwpixieq-1:
--- Цитат на: kd_dinev в Декември 27, 2023, 11:57:47 pm --- Пикси, и аз зададох въпрос, не знам дали е елементарен, но не виждам отговор от твоя страна! Не че от някоя друга опонираща страна виждам....
--- Край на цитат ---
kd_dinev, нещо явно съм пропуснал въпроса ви ( при положение че насочен към мен ), така че посочете линк къде сте го задали, като надявам се да е смислено обснован а не да се повтаря едно и съшо нещо под различна форма.
В крайна сметка ви напомням че вие задавате фундаментално един и същи въпрос от първия си коментар, с който сте започнали темата (представен и във заглавието). Забележете че съм отговорил на въпроса ви в чисто физико-математически форма (тук: https://mazeto.net/index.php/topic,9853.msg133712.html#msg133712 & https://mazeto.net/index.php/topic,9853.msg133817.html#msg133817), като се надявам все пак да се разбира на база на основни физични познания, и ви показвам точно къде имате недоглеждане във вижданията/разбиранията си, като за съжаление не видях никой друг от колегите да е направил такъв опит в продължение на 7 години.
Bat_Vanko:
dinev, изчаках корифеите да разпишат процесите които протичат, а не след като аз съм го направил, да ми обясняват колко пъти са го казвали. Но не би... Пак ще трябва аз да се пъна.
Да, има ускорително движение на количката. Но не бих казал че е РАВНОускорително. Във всеки един момент въздуха навлиза с различна скорост във вентилатора и излиза с различна (спрямо предходният момент). Освен това при различните скорости, различна маса въдух преминава през вентилатора. Съответно силата и момента на силата ще бъдат различни. Т.е. не можем да твърдим че движението е равноускорително. И ако беше толкова лесно за изчисляване, хората нямаше да правят аеродинамични тунели за тестване.
kd_dinev:
Добре Бат Ванко ще се съглася с теб, че примера не е много удачен.
https://www.youtube.com/watch?v=bpT6Oz4TGvs
Ето друга опитна постановка. Тук мислиш ли, че движението е РАВНОускорително и какво следва ако е такова?
Въпрос и към Пикси. Този експеримент потвърждава или отхвърля неговите твърдения относно това, че първият ми пост в темата е с неправилна логика?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия