Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (222/351) > >>

EDM electronics:
Радико, Витан не използва обидни квалификации. Повече няма да се разправям. Всеки който обижда, не си сдържа нервите, буйства, ще бъде ограничен.

Радико:

--- Цитат на: montanar в Февруари 10, 2021, 09:11:58 pm ---Под Фуко имам предвид вихрови токове де си ги има ......

--- Край на цитат ---
Вихрови токове има само при променлив ток. Сърцевината на постояннотоковите бобини се прави от плътен материал точно защото липсва проблема с вихровите токове.

montanar:
EDM electronics Вържи ни, само не ни пляскай  ;D

epwpixieq-1:

--- Цитат на: krasias в Февруари 10, 2021, 08:20:08 am --- В следващия момент когато двигателя се завърти се генерира ОЕДН което възпрепятства тоя голям ток и го сваля до номиналния но вече имаш извършена работа.

--- Край на цитат ---
В обяснението си прескачате един момент които е много важен. ОЕДН само по себе си не възпрепятства голям ток, динамиката представена така е неправилна.
Последователността е следната. С нарастването на ъгловата скорост нараства и самоиндукцията в намотката ( или намотките ), този процес създава нарастващо ОЕДН което е обратно насочено към ЕДН (напрежението от източника). Така големината на тока в намотката реално се въздейства от резултатното ЕДН, което е разликата между ЕДН и ОЕДН, като в началото ОЕДН е 0 и постепенно нараства с нарастване на ъгловата скорост. Така ОЕДН директно не възпрепятства тока, както стандартно се приема, като номиналния ток се влияе от Резултатното ЕДН в намотката и импеданса (динамичното съпростивление).

--- Цитат на: krasias в Февруари 10, 2021, 08:20:08 am ---Когато двигателя се върти вече не могат да преминат такива токове, голям ток протича само при неподвижен ротор, защото при движещ се ротор ОЕДСто не позволява такова завишаване на тока.

--- Край на цитат ---
Не е точно така. Когато двигателя се върти, в зависимост от ъгловата скорост, тока в намотката ( или намотките ) може да е всякакъв, в зависимост от ъгловата скорост на ротора, точно поради горе обрисуваната динамика.

--- Цитат на: krasias в Февруари 09, 2021, 07:20:06 pm ---Задаваш ли си въпроса защо тия моторчета и досега си остават само макети, щото явно от тях нищо не става.

--- Край на цитат ---
Ами точно филмчето в определи части, показва че това не са само макети, а има и реални конструкции, с много интересни характеристики ( и наистина впечатляващи характеристики ). Като точно частта която посочих показва много интересна характеристика на такъв тип електрическо бутало като то, в нито едно то състоянията си, няма въздушно пространство което както знаем е сериозен проблем за магнитната проницаемост. В допълнение, ако сте забелязали във схемата, се използва колапса на ОЕДН, за да се зареждат кондензатори.
Точно на тази основа преди години бях направил експеримент, с такова електрическо бутало без, въздушен отвор за магнитното поле и получих обнадеждаващи резултати. Не съм се замислял да правя ротационен двигател ( като това си е много сериозна работа ) но имам идеята да приложа такъв електрическо бутало което има постоянно затворена магнитна верига, и единствено което се променя са различните части от сечението на тази магнитна верига.

kd_dinev:
Радико,не си прави труда да му обясняваш,той си няма никаква идея за какъв точно тип двигател става въпрос.Поне с такова впечатление оставам от щуротиите които пише..Той е от най лошия вариант-понеже е понаучил нещо и си мисли че всичко знае.Чак ми е жал за него...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия