Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Какво е това нещо ротацията

(1/14) > >>

Радико:
Случайно се зачетох в едно обяснение на спина на електроните който хем бил въртене хем не бил и се сетих и за други подобни хипотези за ефекти от въртене, положително действащи отрицателно действащи. Хипотези много сериозно поддържани от някой колеги. Даже определящи ги като теории. като например, че дясното въртене на нещо си в близост до човек било добро за организма а лявото въртене било много лошо. Той и спина на електроните бил ляв и десен, но за начало аз не мога да се сетя как да разбера кое е дясно и кое ляво въртене. Говорим по въпроса с мой приятел и съм сложил между нас на масата охладителен  вентилатор от компютър.
Той твърди, че се върти наляво и му влияе зле ама аз го виждам, че се върти надясно, значи би трябвало да му влияе добре. Е не можахме да се разберем кой крив кой прав.   

caduceus:
Въпросът е обсъждан и изследван достатъчно и е влязъл като постулат във водещите теории за етера. При ротация на материално тяло /а в някои случаи и на електростатичен заряд в сегментирани пластини/ се поражда поради увличане /т.нар. етерен вискозитет/ невидим с просто око етерен вихър и има значение посоката на въртене. Лявовъртящи се обекти дават минус поле, което изтегля енергия във вихъра а дясновъртящи излъчват и зареждат с оргонен заряд околните предмети.
Как се определя посоката?
Ако ротиращото тяло е пред теб и гледаш по посока /надлъжно/ по оста на въртене, надясно е по посоката на час. стрелка и тогава имаш позитивно излъчване. Обратното въртене дава засмукване на етера и е минус. Това е.
Отделен въпрос е, че не всички го усещат - което е нормално. Както е нормално не всички да имат музикален слух или да рисуват добре.
Ефектът може да се измери както с махало, така и с някои специфични уреди /например двойна кварцова система с фиксирана и изменяема честота на единия резонатор върху сонда и т.н./
Нямам намерение да споря с никой - така че многобройните тролове тук да не си правят труда. Постът ми има за цел само да поясня нещо, с което работя от години и е неоспорим факт.
Поздрави 

ПП
Поляризацията е двустранна, когато е временно въртене а не система с фиксирано такова /шнур например/. Т.е. с приятеля ти сте прави и двамата, защото сте от двете страни на вентилатора  :)

Радико:

--- Цитат ---Ако ротиращото тяло е пред теб и гледаш по посока /надлъжно/ по оста на въртене, надясно е по посоката на час. стрелка и тогава имаш позитивно излъчване. Обратното въртене дава засмукване на етера и е минус. Това е.
--- Край на цитат ---
Така де в случая вентилатора е пред мен и го гледам по оста на въртенето му, но той е и пред приятеля ми който също го гледа по оста на въртене. Аз обаче го виждам, че се върти надясно той го вижда че се върти наляво. 

edin:
Значи, ти ставаш за художник, а приятеля ти, за математик.  ;)
Просто, различно са ви били активни, лявото и дясното полукълбо.

dmitarp:

--- Цитат на: Радико в Май 31, 2016, 12:29:41 pm ---Така де в случая вентилатора е пред мен и го гледам по оста на въртенето му, но той е и пред приятеля ми който също го гледа по оста на въртене. Аз обаче го виждам, че се върти надясно той го вижда че се върти наляво.

--- Край на цитат ---

Ако сложиш вентилатора пред очите си, то за положителна посока на въртене е приета, посока обратна на часовниковата стрелка. Защо така е прието и аз незнам.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия