Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електролизер на Краси

<< < (19/43) > >>

sorrry:

--- Цитат на: h2motor в Ноември 13, 2016, 04:07:02 pm ---  Идеята ми е с ННО да се върти Тесла дискова турбина и тя да генерира и тока за елктролизата Всичко е много просто, интернет е просто препълнен с информация как да се направят отделните моменти на машинката.

--- Край на цитат ---

h2motor Много ми харесват идеите ти, но когато нещо не ми е ясно ще питам. Не можах да намеря как с Браун Газ се задвижва Тесла турбина и въобще какво представлява. Интересува ме защото разполагам с условия за експерименти. Затова търся приложения на газа. Моля за по-подробна информация или поне за линк.

h2motor:
Тесла турбина - тя е дискова и има видеа в интернет. Но преди да се направи е целесъобразно за се експериментира с камерата в която да се "произвеждат" експлозии на ННО. Какво трябва да представлява тя - малка метална камерка с обем няколко кубика..да кажем условно 1 куб.см. и с волтова дъга да се пали периодично ННО в нея като газа се подава през дюза с диаметър 0.2мм. През такава дюза не може да върне пламък, тя го гаси. Ако имаш желание го направи, мога да ти направя чертежи и някои части за електролизера. Даваш ми адрес и ще ти ги изпратя, конструкцията е адски елементарна и за електролизер който да прави налягане .

Михаил Кузмов:
h2motor, какво точно трябва да прави B.G. в тесла турбината?  Какво точно мислиш че ще направят тези експлозии?
Познавайки принципа на тесла турбината, не виждам никакво приложение на B.G. в случая.
Понеже се пита от sorrry, ето един линк където мн. добре е илюстриран и описан принципа. Дай да видим как виждаш ти нещата, че ми стана интересно!
https://www.youtube.com/watch?v=mrnul6ixX90

h2motor:
Кузмов нали съм го написал - вкарваме ННО в малка камера и го палим с електрическа искра периодично, после с взривовете развъртаме такава дискова турбинка. Пълненето на камерата ще става като просто ННО изтича под налягане в нея през малка дюза и от експлозията няма да може да върне налягане през входа за ННО а налягането ще избива през по големия отвор на кемерата към турбината. Проста работа но това ми е идеята, това ми е родила главата. Ако успеем да обърнем енергията на ННО в механична, ефективност от порядъка на 300% не е проблем за електролизата и дори тока като го правим с генератор който се развърта от турбината ще има възможност импулсите да са много добри, с електроника е по зле - това е голям ток с ниско напрежение и загубите в електроните елементи са - поне половината да отиде за топлина - да ги загрее. Генератор е най добре за такъв "електроженов" ток. Нещото за което не пишат според мен в интернет като описват как да се формират електродите е че те се разформират и този бял окис се загубва като работи после с прав ток. Това ще го оправим също. Само дали турбината развъртана по този начин ще даде кпд 90% както се пише или ще е кпд 30, защото при второто няма да тръгне машината за енергия.

nizo:
Няма да стане това с експлозията и турбината на Тесла, защото след експлозията следва имплозия в обратна посока.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия