Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Електролизер на Краси
Михаил Кузмов:
Не съвсем! Разлагането на вода чрез електролиза, до водород и кислород може да стане и разделено! В по необикновен електролизер! Само че какъв е смисълът?
Използваш ток от трафопоста за да разложиш водата до 66,66% водород и 33,33% кислород! После, използваш водорода за да произведеш отново електричество! И в двата процеса натрупваш последователни загуби!
sorrry:
Много ме впечатли количеството ток в темата за калкулиране на ефективността. Ако наистина 1литър газ, от които 2/3 е водород притежава 2/3х 2,79Вч ел. енергия, а за производството му е необходимо в пъти по-малко ми хрумна, че може да се окаже интересно. И аз това се чудя от къде може да дойде допълнителната енергия за такава разлика? Може би оксиводорода не притежава същия енергиен еквивалент като на чистия водород и кислород. А и не детонира спонтанно.
Радико:
--- Цитат ---а за производството му е необходимо в пъти по-малко
--- Край на цитат ---
Дали си разбрал правилно стойностите. Значи говорим за 1,86 ватчаса а не за киловатчаса.
Тази стойност е равна на 669 ватсекунди тоест този литър газ ще ти поддържа 669 вата мощност в продължение на една секунда.
sorrry:
Не знам от къде идват тези стойности. В темата калкулатор на ефективност пише, че необходимото количество ток за 1л. газ е Х. Ако достигна стойности Y<X и при преобразуването изкарам каквито и да е стойности между X и Y , то тогава ефекта е положителен. Не е ли така, или бъркам някъде?
Радико:
Много голяма е грешката от това, че се мери в литри защото при газовете удвояването на налягането се постига при удвояване на количеството във същия обем. тоест във съд с обем 1 литър имаме газ под налагане 200 милибара и определено количество което осигурява това налягане за да постигнеме 400 милибара ще е нужно още толкова газ. а от визуална гледна точка разликата между двете налягания е неразличима, все си е 1 литър.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия