Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електролизер на Краси

<< < (41/43) > >>

h2motor:
 Понеже знам че ако кажа - напиша "Това нещо се случва и работи! " тук ще се изпише толкова много че не работи - Затова никога няма да кажа че работи !

dmitarp:
По съм склонен да вярвам че ще се случи сливане на ядра, ако се използват иглени електроди, поне единият от електродите да има остър ама много остър връх, тогава има вероятност да се получат достатъчно високи напрегнатости на електричното поле (по-големи от 100 киловолта за метър), при които вече могат да се случат реакции на сливане.

h2motor:
 Необходимите условия са две - да се преодолеят силите на отблъскване на атомите е първото и това става с налягане, второто е висока температура или огнища на висока температура които може и да са много..много малки но атоми да попадат в тях и то в момент когато са "сближени". Забрави че някой показал как с някакъв електрод - игла и т.н.т. , това което се случва при този електрод може да стане и с пластинчат без проблем още повече че интензитета при иглата е такъв че тя се разрушава - голям ток на малка повърхност и повърхността е постоянно изложена на въздействието на високата температура. На нас ни трябва да се случва и да не се повтаря на същото място веднага за да се избавим от въздействито на високата температра върху електрода който не ни устройва да издържа час или два време.

lz1qu:
Здравейте форумчани!

От 5г темата не е активна

Ако, някой има желание за разискване и продължение, аз съм ОК.
След 7г се върнах в България и имам намерение да продължа този замразен проект.
Като цяло-използването на електролизера за горелка, която ще нагрява вода.
Подобно на системата за отопление на починал колега Мирчо Табаков ,който лично познавах.

Краси

Ksurnev:
Краси пиши ми на пощата ksurnev@abv.bg. Имам идеи.
И аз познавах Мирчо Табаков покрай антените.
Отгоре на всичко съм дрът радиолюбител.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия