Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Електролизер на Краси
sorrry:
Извинявай, не знаех че си докачлив на тема съвременни технологии. Най вероятно си мечтаеш да работиш там. Но с лека ръка да отхвърляш доказано работещи технологии- примерно на Тесла, или Виктор Шаубергер. https://www.youtube.com/watch?v=f4gpe8f5Y6s Все пак съм благодарен, че даваш точно този пример. Аз специално наистина не вярвам, че ако открият в ЦЕРН нещо феноменално което не могат да докажат научно, ще пуснат информация в нета : ХЕЕЙ ВИЖТЕ К'ВО ОТКРИХМЕ, АМА ДЕ ДА ЗНАЕМ КАКВО Е!
juliang:
--- Цитат на: sorrry в Декември 17, 2016, 02:46:32 pm --- Извинявай, не знаех че си докачлив на тема съвременни технологии. Най вероятно си мечтаеш да работиш там. Но с лека ръка да отхвърляш доказано работещи технологии- примерно на Тесла, или Виктор Шаубергер.
--- Край на цитат ---
Доказано работещи?!? Ти лично имаш ли пред себе си работещ един техен генератор? Или си чул, че някой казал че брат'чед му бил виждал...
--- Цитат на: sorrry в Декември 17, 2016, 02:46:32 pm ---... Аз специално наистина не вярвам, че ако открият в ЦЕРН нещо феноменално което не могат да докажат научно, ще пуснат информация в нета : ХЕЕЙ ВИЖТЕ К'ВО ОТКРИХМЕ, АМА ДЕ ДА ЗНАЕМ КАКВО Е!
--- Край на цитат ---
А как мислиш се проектира и построява такова съоръжение? Или го правят "както им дойде", и чак след като го построят мерят колко ток, какво напрежение и каква мощност консумира и отдава?
Нали всичко това дет се вижда на снимката ПРЕДВАРИТЕЛНО е изчислено и оразмерено въз основа на ФОРМУЛИ. И ако след построяването нещо не е според предварителните изчисления, бъди сигурен че ще се търси много сериозно откъде идва отклонението, защото това са вложени милиони и милиарди и всичко трябва да работи точно както е проектирано. Не се допуска отклонение, пък било то и породено от духове, вихри и зли сили.
И ... изобщо имаш ли идея с какво се занимават в ЦЕРН? Нали точно това правят - провеждат експеримент, наблюдават резултата и ако този резултат потвърждава теорията - пишат го като още едно доказателство. Ако не се вписва - търсят причините, грешките и ако се налага - променят теорията или измислят нова, която да допуска това което са наблюдавали. И след това започват нови опити, за да докажат че тази нова теория е правилна (или че не е правилна). И успешния, и неуспешния експеримент там са поводи да се изгражда теоретичната наука. В тоя ред на мисли - няма неуспешен експеримент, има такъв който показва че теорията е грешна.
sorrry:
Сам го каза. Идея си нямаш колко си прав. Нека си помагаме , а не да воюваме. Едва ли има файда от заяждане. Аз поне не виждам. Относно електролизерите твърдя, че има българска разработка с 55 MMW (милилитра в минута за ват)
h2motor:
juliang - имали милиади и похарчили милиарди за електромагнитни ускорители, това е цялата работа. С електролизата нещата са убийственно прости - водород на хелий и се получава малко енергия и не се прави както Роси да затваряш изкуственно слънце в някакъв алуминиев контейнер а топлината направо във водата и тя да разделя водни молекули. Не грее , загрява електролита - водата защото клетката е с голяма разлика в електрохимичния потенциал на електродите и топлината я прави на ток - т.е. още електролиза и още водород.Тези реактори няма да са много скъпи, не много по скъпи от някои скъпи в момента батерии. :)
sorrry:
Съгласен съм с h2motor.Дори след продължителен период на работа, клетката се зарежда. Напълно разкачена от всякакви токоизточници продължава да произвежда газ, а доста дълго дава и напрежение. даже и да окъся полюсите пак се възстановява напрежението. това е само наблюдение, което ми направи впечатление, без да го изследвам по-обстойно за сега
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия