Алтернативни енергоизточници > Viktor Schauberger
Виктор Шаубергер
mi68:
Здравейте,
Частите на домашният центробежен генератор на Виктор Шаубергер пресметнах да струват около 1000лв. След като разгледах принципите заложени в него, реших някой неща да променя и да ползвам изцяло електрически вариант. Основното предимство е цената на около 20-30лв. Вместо вихрово съпротивление ще ползвам вълново съпротивление на паралелен трептящ кръг, то също е нелинейно квадратично.
mi68:
Здравейте,
По темата пиша, защото имаме динамично устройство и може да се разбере принципа на СЕ и да се каже СЕ, ще то е много просто..!
Параметричното усилване в нелинейна система дава СЕ. Да разгледаме центробежна електрическа централа (ЦЕЦ) на Виктор Шаубергер.
- първо, имаме нелинейна центробежна сила
- второ, имаме нелинейно вихрово съпротивление при движение
- трето, имаме реактивна сила
- четвърто, диаметъра на входната тръба е равен на диаметъра на изходните сопла, за това имаме 6, 8 или 10 сопла.
Ако липсва едно условие от горните четири ЦЕЦ не може да влезне в режим на СЕ. Правя уточнение над определени обороти (честота) се влиза в режим на СЕ, заради центробежната сила.
Не се занимавам с реализирането на проекта, защото трябва да вложа едни 1000 лв. или 2000 лв. сегашни пари, но сумата ми се вижда висока заради материалите.
За да мина тънко с едни 20 или 50 лв. (бобините са ми от стари опити и са ми навити, не ми струват пари) горните четири принципа да ги вложа в статично устройство от електромагнитен принцип, мощността е от порядъка на 300-500 Вт, не е много, но за прототип става.
- първо имаме нелинейна центробежна сила, ползвам палачинкова бифилярка.
- второ имам нелинейно вълново съпротивление-ро
- вместо реактивна сила ползвам LL резонанс с увеличаване на честотата
- четвърто входния ток е равен на изходния, а с големината на тока се регулира LL резонанса.
Тъй като устройството е статично то остава да се върти електромагнитното поле (да не се бърка с въртящо се магнитно поле), но то е невидимо и СЕ генераторите са неразбираеми.
Завършвам СЕ, че то е много просто! Няма енергийна криза има криза на невежеството!
montanar:
mi68 блаженни са вярващите ти - само че аз не съм от тях :)
--- Цитат ---- първо, имаме нелинейна центробежна сила
--- Край на цитат ---
Би ли обяснил кое е нелинейното?!?!
--- Цитат ---- второ, имаме нелинейно вихрово съпротивление при движение
--- Край на цитат ---
Тоест какво имаш предвид? Тук хептем цикля..... Кавитация ли нещо друго ли........
--- Цитат ---- трето, имаме реактивна сила
--- Край на цитат ---
От де се взе тая сила? за сметка на какво се пявява а?
--- Цитат ---- четвърто, диаметъра на входната тръба е равен на диаметъра на изходните сопла, за това имаме 6, 8 или 10 сопла.
--- Край на цитат ---
Интересна концепция ..... хем имаме някакво ускорение хем влезлото е равно на излезлото ...... ама ускорено..... аджиба тука хетен ни направи на глупаци....
Пак питам за сметка на какво?!
Обясни ни термодинамиката на просцеса който ползваш или поне го назови?
Цитираш някакви изискавнаия (отделно е че са глупости) ама така и не се разбира изобщо за сметка на какво се случва процеса?
Тия 2000 не са никакъв проблем ако ме убедиш и ме накараш да разбера от де ш се заме енергията в та ти идея?
mi68:
Здравей montanar,
За кратка теоретична подготовка прочети документ 111 от пост №20. Парите не са проблем установката е ясна 98% остават някой настройки. Разбира се може да се появи пето, шесто десето, но четирите точки са основни.
СЕ е параметрично усилване и центробежните сили ги има навсякъде. Като се променят параметрите на средата се получава антигравитация.
На остров Кефалония, разположен на северозападния бряг на Гърция, на няколко километра от крайбрежния град Аргостоли съществува място, където водата от морето тече към сушата. Пуснато е 150 кг трасираща боя и се оказало, че водата излиза на извор от подземна пещера, която е на няколко метра над морската ниво. По този начин водата прави затворен кръг (кръговрат). В случая имаме вихрово гравитационно поле, явлението не е ново но рядко се среща. Разбира се може да се направи изкуствено и да имаме СЕ. СЕ е параметрично усилване, при параметрично усилване липсва странична сила, теорията е отлично разработена.
Няма енергийна криза има криза на невежеството!
montanar:
Много конкретно ме насочи ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия