Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
ДВГ Двигател без коляно-мотовилков механизъм
Радико:
Ако това на втория и третия клип е един и същи двигател. То на вторият изобщо не става ясно как действа а от малкото показано в третия клип следва заключението, че това е коляномотовилков механизъм със кръстоглав и бутален прът. Нищо ново под слънцето Решение което се използва масово в грамадните и бавнооборотни двигатели.
Ако не е такова решение а друго, прочети отново предишният ми пост.
Ksurnev:
Радико , от втория и третия клип не става ясно как постъпателното движение става въптеливо.
Можем да предполагаме. Имам ДВГ образование и до преди 15 г. съм правил поне по един двг на седмица. Това продължи поне 20г.
В час съм.
Ама рунтавия го е пипнал много добре.
Иказва, че е избягал от сегментите.
Апропо, какво ти е мнението за "Горинич"?
Извинявай, но на лампа пиша много трудно, и за това малко.
Радико:
Ами да ти кажа това име го свързвам само с апаратите за плазмено заваряване. Ако става дума за това, точно с този тип апарати дето ги демонстрират в тубата нямам опит. Пробвал съм едни малко по различни пак руски работещи със чиста вода. останах възхитен от заварката която прави.
Ако не е това а имаш в предвид някакъв друг двигател дай повече инфо. Аз не правя връзка с това.
Ksurnev:
Може да си го пропуснал..
http://mazeto.net/index.php/topic,9794.msg78981/topicseen.html#msg78981
Дуюнов го демонстрира (намотката Славянка)
Радико:
Това което даваш като препратка не съм го пропуснал ама там няма общо с екзотични кинематики на двигатели. И намотката "славянка"
няма нищо общо, за нея също имаше отделна тама.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия