Автор Тема: Третата причина за...  (Прочетена 26764 пъти)

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 244
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Третата причина за...
« Отговор #30 -: Април 08, 2016, 11:08:21 am »
Защо ще пръскат разни кемтрейлси от самолети, а не пуснат същите тия вещества в климатиците на автобусите, метрото и моловете?
Е, тук вече се изложи:)
Търсиш "подизпълнители" на подобна програма на най-ниските нива, които биха действали доброволно и срещу себе си? Освен това самото тровене тук не е самоцел, а страничен ефект от големите игри с климата и психотронното въздействие, това и децата вече го знаят.

Защо ще ни тровят с лекарствата, а не с храната и водата?
Тук - още повече...
Щото (драги ми Смехурко ;D), лекарствата си ги КУПУВАШ допълнително, а за храна и без това не си спирал да даваш пари.
И целта не е точно да те отровят, а да те вкарат в порочен кръг на постоянен консуматор/клиент.
Я ми кажи колко реклами има на препарати "облекчаващи симптомите" на хрема и грип и колко реклами има на обикновен физиологичен разтвор, който пресича една хрема само след 2-3 капения на по няколко капки в носа?

Неактивен kall

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 129
Re: Третата причина за...
« Отговор #31 -: Април 08, 2016, 12:59:12 pm »
Ето и малко факти как действат ваксините и защо ТРЯБВА да се ваксинираме

Цитат
Неслучайно се сетих за основното образование. Тогава имаше политика децата, които добре се вписват в образователната система, да се карат да помагат на децата, които лошо се вписват в тази система или, по-просто казано, имат двойки отгоре до долу. И понеже аз бях от тия, които добре се вписваха, най-редовно ме слагаха до някое дете, което имаше проблеми с материала, за да му помогна с тези проблеми. Т.е. идеята бе аз да се справя със задача, оказала се не по силите на учителите при цялото им образование, квалификация и опит. Е, не успявах да се справя. Не само защото не можех да обяснявам като професионален учител, а и защото нямах авторитет пред другарчетата. Те все не ми вярваха, че теоремата се доказва тъй, както аз твърдя, и все им се струваха съмнителни моите „научни доводи“, че нивата в скачените съдове се изравняват и др. подобни. Нищо не можеш да обясниш, ако другият не допуска да му бъде обяснено. Същия проблем имам днес с антиваксерите: те първо старателно си пъхат по един банан във всяко ухо, а после с агресивен тон повтарят, че досега не са чули ни един „научен довод“ в защита на ваксините.

Какви са техните „доводи“? Можете да видите някои от тях на сайта на американския Център за борба с болестите(линк: http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/6mishome.htm  ). Превеждам:

„Заблуда № 1: Още преди въвеждането на ваксините болестите вече са клонели към изчезване поради подобряването на хигиената и санитарните условия.

Такива твърдения се срещат много често в антиваксерската литература, явно с цел да се внуши, че ваксините не са необходими. Подобрените обществено-икономически условия безспорно имат непряко влияние върху болестите. По-доброто хранене, да не говорим за въвеждането на антибиотиците и други методи на лечение, повишава преживяемостта на заболелите; това, че хората вече не живеят толкова нагъсто в жилищата, намалява вероятността за предаване на болестите, а понижената раждаемост намалява броя деца в едно домакинство, които могат да бъдат заразени. Но когато се погледне действителната заболеваемост през годините, едва ли остава съмнение за значителния пряк принос на ваксините, дори в днешно време. Ето например графика за заболеваемостта от морбили от 1950 г. до наши дни:

https://mayamarkov.files.wordpress.com/2014/02/measles_incidence.gif

През годините е имало периодични върхове и спадове, но истинският, траен спад на случаите на морбили в САЩ съвпада с одобряването и въвеждането в широка употреба на ваксината срещу морбили след 1963 г.  Графиките за повечето болести, срещу които има ваксини, изглеждат по подобен начин. Трябва ли да вярваме, че по-добрите санитарни условия понижават заболеваемостта за всяка инфекция точно по времето, когато бива въведена ваксина срещу тази инфекция?“

Как работят ваксините? Това, както и работата на имунната система по принцип, съм описала накратко за неспециалисти в текста си „Имунна система и имунни реакции при вирусни инфекции„(линк: http://www.hepactive.org/content/articles/Immune_System_and_Immune_Reactions_During_Virus_Infections ). Цитирам съответния раздел, съвсем леко съкратен. (Лимфоцитите са клетки, които реагират срещу микроби, а съставките на микробите се наричат антигени):

„Лимфоцитите, които още не са разпознали съответен антиген, съществуват само в един или няколко екземпляра. Това е неизбежно. Ако всеки от милионите различни лимфоцити (повечето от които така и няма да потрябват за никакъв имунен отговор) се размножи, в тялото няма да остане място за други клетки.

От тази принудителна пестеливост обаче следва, че при първата среща с всеки антиген имунният отговор, наречен първичен, започва от нищожен брой клетки. Необходими са доста последователни деления, за да се натрупа нужният брой лимфоцити, реагиращи с антигена. Ето защо първичният имунен отговор се развива бавно и започва да се проявява едва няколко дни след проникването на антигена. През това време инфекцията често успява да се задълбочи толкова, че справянето с нея да стане трудно.

След като първичният имунен отговор унищожи нашественика, повечето лимфоцити, разпознаващи неговите антигени, загиват. Някои от най-добрите обаче се запазват с основанието, че щом даден антиген е проникнал веднъж, винаги може да се появи отново. Ако това наистина се случи, запазените лимфоцити (наречени клетки на имунната памет) осъществяват новия имунен отговор. Той се нарича вторичен и е много по-бърз и по-силен от първичния, понеже има по-добро начало. Често е толкова ефективен, че напълно предотвратява болестта. Ето защо много инфекции се преболедуват само веднъж в живота.
Превъзходството на вторичния имунен отговор намира приложение при ваксинациите (имунизациите). Ваксинацията е инжектиране на обезвредения причинител на дадена болест или (по-често) на негови антигени. Имунната система има възможност да се запознае с тях и да реагира. Ако по-късно се появи истинският причинител, имунният отговор срещу него е вторичен и обикновено успява да ни предпази от болестта. Накратко, “тайната” на ваксинацията е, че превръща първичния отговор срещу микробите във вторичен.“
_
В заключение искам да цитирам интервюто на проф. Мира Кожухарова „Няма доказан случай на детска смърт, причинена от ваксина“, поместено на сайта на „Дарик“(линк: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1213552 ). Интервюто е по повод на кампанията срещу ваксините, подета от майка на починало от пневмония 3-месечно бебе:
„„Опитайте да не интервюирате майките, които казват, че не искат да ваксинират детето си, интервюирайте някоя майка, която има починало дете от пневмококов менингит преди 4-5 години. Откакто има ваксина, бебетата престанаха да умират от пневмококов менингит. Ако биха били препоръчителни ваксините, всички тези майки смятат да не имунизират децата си? Аз имам такъв въпрос към тях. Въпросът безопасни ли са ваксините – да! В същия момент потвърждавам, че те осигуряват предпазване на децата от опасни болести, от които се умира“.

Проф. Кожухарова даде за пример Сирия, където заради войната в последните няколко години имунизационното покритие е паднало на около 60 процента от децата: „В Сирия се появи заболяването детски паралич, което беше ликвидирано и там. Това, което най-често ни питаше същото това общество, което казва нека да не правим имунизации, беше: „А тези бежанци не носят ли заразни болести със себе си?„.“

От тук: https://mayamarkov.wordpress.com/2014/02/28/arguments_pro_vaccines/

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 4 387
Re: Третата причина за...
« Отговор #32 -: Април 08, 2016, 02:16:27 pm »
Е, тук вече се изложи:)
Търсиш "подизпълнители" на подобна програма на най-ниските нива, които биха действали доброволно и срещу себе си? Освен това самото тровене тук не е самоцел, а страничен ефект от големите игри с климата и психотронното въздействие, това и децата вече го знаят.
И понеже големите игри с климата са толкоз успешни, на най-богатата и напреднала държава в света редовно й отнася покривите на къщите някое непослушно торнадо. Или пък наводнява половин щат...
Кой смяташ че ни "психотронва"? Идват Хамериканците или израелците и "психотронват" над България? А над Щатите? А над Китай или Северна Корея?
Ахааа... начи ни облъчват с някакви психотронни лъчи, и ние от това се разболяваме и почваме да пием лекарства? Вероятно инфаркта, инсулта и хремата са от такива лъчения... пневмониите също. Да земем да пишем и хемороидите и апандисита към тях....
А к'во стана със маргарина и тлъстото месо, дет обясняваше Хълк-а? Може би от "психотронва" кат го погълнеш?

Не моа да разбера що си търсите религия...

Цитат
Тук - още повече...
Щото (драги ми Смехурко ;D), лекарствата си ги КУПУВАШ допълнително, а за храна и без това не си спирал да даваш пари.
И целта не е точно да те отровят, а да те вкарат в порочен кръг на постоянен консуматор/клиент.
Я ми кажи колко реклами има на препарати "облекчаващи симптомите" на хрема и грип и колко реклами има на обикновен физиологичен разтвор, който пресича една хрема само след 2-3 капения на по няколко капки в носа?

A защо във водата или храната да не пускат нещо, което да ни пристрастява към лекарствата, или да ни разболява? И така ще почнем да си купуваме и лекарства, освен храна.

За рекламите хич не ща да отварям дума - рекламират се и устройства, намаляващи консумацията на ел. енергия с "до 70%", но ти не си купуваш такова, нали? Това че някой рекламира нещо, не значи че то работи. А и грипа минава за 1 седмица със или без лекарства, капки и т.н. Дали ще е морска вода, физ. разтвор или пръскалка - те само облекчават симптомите, не лекуват. Избора дали да си купиш нещо или да ползваш шише морска вода напълнено като си бил на море си е абсолютно твой. Аз лично ползвам втория метод.

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 213
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Re: Третата причина за...
« Отговор #33 -: Април 08, 2016, 03:28:57 pm »
Спрямо мнението ти и Мъдростта на Духовен Учител, да ти обяснявам ли кое е по-релевантно? - Да не обяснявам, защото няма смисъл. :'(

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 283
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Re: Третата причина за...
« Отговор #34 -: Април 08, 2016, 04:48:40 pm »
Ами...не го обяснявай на нас това, обясни го на хората, които се опитват, постъпвайки в болницата!
Обясни на някой неизлечимо болен как не трябва да се опитва да отложи края си...ще имаш успех, вероятно...?

Не ме разбра, но няма значение.

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 213
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Re: Третата причина за...
« Отговор #35 -: Април 08, 2016, 04:54:11 pm »
Изкуство е да знаеш да живееш, и да  умреш също. Ако хората знаеха, че им е дошло времето и ще идат на едно по-добро място, ще трошат ли пари за лекарите?
Въпроса касае разбиране на нещата, на живота. Вселената не е създадена за удоволствие и позитивни преживявания на хората! Земята е училище.

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 4 387
Re: Третата причина за...
« Отговор #36 -: Април 08, 2016, 05:31:44 pm »
Изкуство е да знаеш да живееш, и да  умреш също. Ако хората знаеха, че им е дошло времето и ще идат на едно по-добро място, ще трошат ли пари за лекарите?
Въпроса касае разбиране на нещата, на живота. Вселената не е създадена за удоволствие и позитивни преживявания на хората! Земята е училище.

Б*си купона ще е ако малко преди да умрат хората имаха възможност да се уверят, че са се лъгали за "по-добрия живот след смъртта"... Колко прецакани душици ще вият, осъзнавайки че са си пропилели целия си и ЕДИНСТВЕН живот очаквайки "пътуването към вечния рай"...
Ма к'во ли се чудя - хората толкова безобразно си пилеят живота дори да не вярват в отвъдното, че не е истина ...

Как и да е ... живота си е ваш, можете да си правите с него каквото искате.

Хълк, а я си представи, че Земята и живота ни на нея е училище, ама такова ... военно. Дет те подготвя за още по-голям чанч след това? И че всяко следващо прераждане ще те праща на място с още по-малко удоволствия и още повече трудности и лишения? Как ти звучи тая идея?

Неактивен GMG

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 481
 • Големите неща се раждат в малките часове!
Re: Третата причина за...
« Отговор #37 -: Април 08, 2016, 07:42:24 pm »
Хълк, а я си представи, че Земята и живота ни на нея е училище, ама такова ... военно. Дет те подготвя за още по-голям чанч след това? И че всяко следващо прераждане ще те праща на място с още по-малко удоволствия и още повече трудности и лишения? Как ти звучи тая идея?
   Тука голям купон бе  ;D
Улиане, Хълк не знае що е чанч, обясни го по малко друг начин  ;) Не е ходило момчето в казарма, но съм сигурен,
че се досеща за какво пишеш  :) Според мен хората вярващи в преражданията са... друга класа  :D
Не винаги мож им са опре  ;D
      Извинявам се Атосе, но ме напъна  ;D

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 244
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Третата причина за...
« Отговор #38 -: Април 08, 2016, 10:02:50 pm »
Хехехе... ;D
Дали вярваш или не, това не е от значение - то просто се случва и не те пита дали вярваш.

Не ме разбра, но няма значение.
Не, аз нямам нужда да разбирам, защото ЗНАМ, но това не значи, че останалите 99,99% (примерно) го знаят...


Юлиане, наистина ли лъха такъв детски наивитет от теб, или така ми се струва?
Ами разбира се, че американците (разбирай тези - на върха) не им дреме нито за нас, нито за своето собствено "простолюдие". Вземи за пример падането на кулите, но изгледай подробно целия материал!
https://www.youtube.com/watch?v=YKueInBh4wE
Ти поне си прагматик човек, ще прецениш реално как (аджеба) става тоз номер - да се разпадат на прах стомана и бетон отломки, преди да стигнат земята при падането си...
 А психотронните въздействия нямат за цел да те подтикнат към лекарства, а да притъпят волята ти за съпротива - ПРИМИРЯВАНЕ с всеки нов техен АКТ!
Всяко тяхно ново изстъпление се "облича" в подходяща за масово възприятие формулировка, имат си цели екипи психолози специално поддържани за целта...Пффф...наистина ли си още дете на тия години, бе?« Последна редакция: Април 08, 2016, 10:21:39 pm от atos »

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 4 387
Re: Третата причина за...
« Отговор #39 -: Април 08, 2016, 10:32:14 pm »
Atos, за да го правят, те трябва да имат някаква изгода.
За падането на кулите все още съм доста раздвоен, и нямам теория кой и защо го извърши. Вероятно не са били просто тайфа чалмари както го представят, имало е и помощ от държавата. Предполагам обаче че не са очаквали чак такъв резултат. Тези които са поръчали цирка не са преценили колко са откачени изпълнителите, които наемат да свършат работата.

Но разболяването и унищожаването на робите, които ти копаят златото ... просто не разбирам на кого и какъв е келепира. Ако не дадеш парите си за лекарства, ще ги дадеш за пиячка или за някаква дрънкулка, която отново ще потъне в джобовете на "тия на високото".

А от чисто технологична гледна точка сградите си паднаха "като по учебник". Те се състояха от доста малко метал и много стъкло, гипсокартон и подобни лесно разпрашващи се материали. Бетон почти не е имало над повърхността.

За психотронните въздействия отново можем да спорим. Има достатъчно технически сведущи хора дори и в тоя форум. Ако имаше някакво такова лъчение, то дори и любителски уред би го засякъл. А такова мисля че никой не е хванал все още.
Тръгнеш ли да ми обясняваш, че това лъчение е едно такова, дет не се засича ... отивам към приказките на Кадуцея и нещата ще станат смешни.

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 244
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Третата причина за...
« Отговор #40 -: Април 08, 2016, 10:51:53 pm »
"...за да го правят, те трябва да имат някаква изгода..."

Първо, не се знае дали са точно "Te" или са "ТЕ" ако ме разбираш?

Но разболяването и унищожаването на робите, които ти копаят златото ... просто не разбирам на кого и какъв е келепира. Ако не дадеш парите си за лекарства, ще ги дадеш за пиячка или за някаква дрънкулка, която отново ще потъне в джобовете на "тия на високото".

Келепирът е - ЗАВИСИМОСТ...доживотно заробване! А относно понятията ти за тия " на високото" - много са ти размити!За теб е все тая... Трябва да разграничаваш нещата! Един собственик на заведение, винено шато или пивоварна не е от "тия на високото" - и дума за сравнение не може да става!
Бялата мафия си е...БЯЛА МАФИЯ! Пазарът на лекарствена фармацевтика е несравнимо по-могъщ от целия наркопазар в света!
А от чисто технологична гледна точка сградите си паднаха "като по учебник". Те се състояха от доста малко метал и много стъкло, гипсокартон и подобни лесно разпрашващи се материали. Бетон почти не е имало над повърхността.
Хайде да ми го покажеш този учебник (че ме заинтригува), където "доста малкото" метал просто изчезва, дограмите (лесно разпрашващи се), мебелите, компютрите, мониторите (поне 20-30000 броя), бе...всичко от стиропор да беше - пак щеше да остане половината, бе!
Как се строят над 100 етажа без метал????????????? Папие-маше?
Хайде, взриви един лист "лесно разпрашващ се" гипскартон, да видим колко от него ще остане?
Впрочем - избери си който и какъвто искаш материал и да се обзаложим, а?
Вдигни го на 10 метра и го взриви с експлозив 100 000 000 пъти по-малък от масата му...
« Последна редакция: Април 08, 2016, 11:18:05 pm от atos »

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 110
 • Пол: Мъж
 • Автодидактик
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Третата причина за...
« Отговор #41 -: Април 08, 2016, 10:55:26 pm »
juliang Първо за язвата. Много съм учуден защо даваш фалшиви примери на толкова ниско ниво. Направо звучиш елементарно. Дупката в стомаха или перфорация е последният убиващият стадии които при липса на хирургична намеса продължава от няколко часа до няколко дни 2-3 след което изхода е летален. а ранните стадии съвсем ранните дет се лекуват продължават с години 20-30 ДВАДЕСЕТ ТРИДЕСЕТ
Интересно ми е като ти направят операция от язва ще си излекуван ли или само ще е отстранена "запушена" дупката. Щото нещо не се сещам как хирурга със скалпела ще изтрепа всичките бактерии "хелиобактериус пилори" дето причиняват язвата. Освен това ти наистина ли не си забелязал, че човешкият организъм има странното своиство да се регенерира. обеззаразиш ли една рана да не те ядат на живо гадините и тя вземе че зарасне, егати странната работа. Така зарастват и раните в стомаха де.
Сега за ваксините. някогашните ваксини не са като сегашните. Аз съм ваксиниран със всичко необходимо "обаче ваксини произведени в института по заразни и паразитни болести"
същият институт който произвеждаШЕ най добрата в света ваксина против туберкулоза. сега обаче кой знае защо внасяме френска такава. и дъщеря ми на няколко дни като беше след втората ваксина получи алергия от какво ли не включително и от майчиното мляко. В този ред на мисли се замислям сериозно:
 Кой играе от страната на добрите, Америка и Русия ли или Ислямска държава.

Неактивен kall

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 129
Re: Третата причина за...
« Отговор #42 -: Април 09, 2016, 12:34:35 am »

За падането на кулите все още съм доста раздвоен, и нямам теория кой и защо го извърши. Вероятно не са били просто тайфа чалмари както го представят, имало е и помощ от държавата. Предполагам обаче че не са очаквали чак такъв резултат. Тези които са поръчали цирка не са преценили колко са откачени изпълнителите, които наемат да свършат работата.
Всъщност, много добре се знае кой го извърши това, те дори си и признаха( точно чалмарите). Спорното в случая са свързаните( преди и след) задкулисни игри на разните разузнавания, политици и дипломати, но това дали ще излезе някога наяве...

Неактивен GMG

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 481
 • Големите неща се раждат в малките часове!
Re: Третата причина за...
« Отговор #43 -: Април 09, 2016, 06:39:23 am »
   Предлагам juliang за модератор на форума!
Няма по-начетен и правописещ човек тук! atos според мен е зависим и не изпълнява задълженията коректно!
Освен това го няма никакъв във темите и сваля рейтинга ми на нула  ;D atos не е за този форум, това е лично мое мнение  ;)


...............................................
"правописещ" ;D ;D ;D

Отвори си тема за смяна на модератор в правилния раздел, щом смяташ за нужно!

П.П. Атос няма опции да ти сваля рейтинга и не го интересува крехката ти себичност по този въпрос!/А/
« Последна редакция: Април 09, 2016, 10:09:26 am от atos »

Неактивен GMG

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 481
 • Големите неща се раждат в малките часове!
Re: Третата причина за...
« Отговор #44 -: Април 09, 2016, 03:26:25 pm »
...............................................
"правописещ" ;D ;D ;D

Отвори си тема за смяна на модератор в правилния раздел, щом смяташ за нужно!

П.П. Атос няма опции да ти сваля рейтинга и не го интересува крехката ти себичност по този въпрос!/А/

[/quote]
  Не напразно съм удебелил, ако не разбираш...  :D
Но това какво значение има? Трий на воля! Сега ти се е паднало!


Удебелението е мое дело, не си го приписвай/А/
« Последна редакция: Април 09, 2016, 08:44:25 pm от atos »