Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Електричество в древен Египет

<< < (7/20) > >>

tobo1:

--- Цитат на: EDM electronics в Март 08, 2016, 11:40:30 pm ---Мисля, че едва ли някакъв трансформатор ще е издигнат в култ, та да го прави някой древен земен или извънземен на скулптура. Много маниашко ми се струва някак....

--- Край на цитат ---
Мисля, че изкуството тогава се е използвало единствено като вид документация. Затова трябва и така да се гледа.
Идиотщини от рода на "Бял квадрат на бял фон" или Цветни точки на друг фон  не са били нужни никому, напротив - представянето на обектите е трябвало да е колкото може по-точно, дори и без използването на перспектива. Така че това са "документи" според мен, при това много точни документи.

EDM electronics:
mito_kupona, според мен ти си най-големия практик в този форум, положил си най-големите усилия за търсене на СЕ и те разбирам напълно какво ти е отношението по въпроса, не съм си и помислил и за миг, че си материална личност. Говориш винаги реални неща и лично аз си "сверявам часовника" от твоите опити. Тези философии ги споменавам по принцип, не съм искал да засегна никого. Просто целя да предпазя, да се замислите, дали ентусиазма си струва цената. Всички експерименти костват много време, свободно време, и ако човек ходи на работа и после се върне вкъщи да търси "топлата вода" и не я открие, освен да си е навредил нищо друго не е постигнал. Човек има нужда от почивка и да вложи свободното си време, като поработи върху себе си, като се отдаде на себе си. Мозъка има нужда от почивка, човек да мисли ако щеш само за най-обикновени битовизми.

Като се замисля, занимавал съм се с електроника около 36-37 г. и като си дам сметка какъв ми е бил келепира от тая работа /в материално изражение почти никакъв, много знания за тоя дето духа/, колко неща съм пропуснал в живота заради тези занимания, си мисля, че съм се "набутал".

Та спирам с философиите. Всеки да си разходва силите и времето както разбира живота. Ако съм обидил някого с разсъжденията си, моля да ме извини. Всеки случай никой не бива да се сърди на никой, затова че мисли различно от него или му изглежда скептичен. Нормално е, светът е създаден да има +и -. :D

Иван Димов:
   И аз мисля, че повечето рисунки са опит за запазване на информацията за важни според древните хора неща. Може да са рисували технически съоръжения, които са видели при посещенията на извънземни. Има рисунки на самолети, вертолети и т. н., каквито те са нямали. Рисунки с техническа информация има не само от древните хора, но и от съвременни извънземни - така наречените житни кръгове. Друг е въпросът до колко ние можем да разчетем правилно подобни рисунки.

mito_kupona:
Ето тук  https://www.youtube.com/watch?v=j1jV2B29jeI  има един филм за пирамидите в Египет, в който може да се види, колко много математика и геометрия съдържат пирамидите в себе си, за да бъдат проектирани и построени от аборигени. Може някой да е давал този линк и преди и, ако е така се извинявам за повторението.

dmitarp:
Защо мислиш, че древните египтяни са били аборигени и не са разбирали нищо от от математика и строителство. Специално в древен Египет строителството на пирамиди се усъвършенствало в продължение на 1000 години, и големите пирамиди са върхът на този продължителен период на натрупване на опит в строителството. В продължение на тези 1000 години има изградени повече от 500 пирамиди, не всички са били съвършени, което показва, че изграждането на пирамиди е започнало от нула и селд стотици години на усъвършенстване са постигнали това, което виждаме в трите пирамиди.  Ако ви задам сега една задача, за намиране на височината на една сграда от земята, вероятно без да се консултирате с книги или интернет няма да можете да я решите, древните египтяни са решавали подобно задача, която е ключа за строителството на пирамиди, те са знаели как да се намери тангенс от даден ъгъл. Единственото нещо, което ме озадачава, е че при толкова много писаници по стени и по папируси никъде няма описание  как са се строили пирамидите, но това го отдавам на нежеланието им да увековечават нещо незначително и обикновено, което е представлявало строителството на пирамиди за тях

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия