Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електроника в автомобили и мотоциклети

Как да елиминираме EGR вакумния клапан в Opel Zafira 2.0 Y20DTH

<< < (5/5)

edin:
Мосфетът, се управлява с напрежение. Няма да има проблем. Съпротивлението на гейтът е много голямо в случая. Ако те притеснява, слагай ампулата.

edin:
https://www.google.bg/search?q=mossfet+optron&client=ms-android-samsung&hl=bg-BG&source=lnms&prmd=imvn&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj8mNquwZLLAhWn8XIKHdY9AboQ_AUIBygB&biw=533&bih=295#imgrc=z7dReu6zNl9HIM%3Aа За малък пад на напрежението, вариант е да сложиш оптрон с мосфет.

elektros:
Наистина е забавно тук! Хора, незапознати с автодиагностика дават 'ценни' съвети и идеи.... ;D Когато въпросния колега се измори да експериментира, нека да просто да порови в нета и да се обърне към правилните хора...Мисля, че имаше такъв съвет!:)

edin:
С мосфет изглежда няма да стане, заради обратния му диод :(
От съответния форум:

--- Цитат ---Прав си колега, че има някакво объркване. Катода на диода се обозначава или с черта или с връх на триъгълник и черта. Аз направих схемата, но вързах чертата на диода от към страната на дебитомера, както се споменава в темата, а не както е на схемата. Дава ми грешка при определени обороти.
--- Край на цитат ---

lpoik:
Колеги,ефекта е поразителен нищо не става,въстанових си старата схема с релето.Не съм се отказал от електронната схема, ако имате някакви идеи, споделете. Благодаря.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия