Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електроника в автомобили и мотоциклети

Как да елиминираме EGR вакумния клапан в Opel Zafira 2.0 Y20DTH

(1/5) > >>

lpoik:
Колеги,здравейте не мога да се оправя с тази схема на вид е много проста,но не мога да разбера как точно работи.Тук човека е обяснил как работи направих схемата но нищо не стана.http://kolevi.net/marti/?coment=1&oid=94745738 .Благодаря.

EDM electronics:
Наистина схемата ти е много проста.
Това е един прост оптрон. Ами направи така, обяснявам като на първолак:
Свържи 1 и 2 с примерно 12B акумулатора. На 1 подай +, а на 2 -. През това време в 3 и 4 свържи мултицет, като си го поставил на положение измерване на диод. На 3 постави червения кабел на мултицета, а на 4 - черния. Когато подадеш напрежението на 1 и 2 тогава трябва на мултицета да ти отчете съпротивление, да речем 50-100 ома, а когато махнеш напрежението на 1 и 2, уредът ти ще показва безкрайност, все едно не си го включил никъде.

Този опит ще ти покаже, че си направил правилно нещото. Ако след това не ти работи, значи проблемът е на друго място. Тогава си вземи една банкнота и потърси някой, който като му я дадеш, ще ти свърши работата, някой който разбира.  ;)

lpoik:
Направих опита показва ми някъде 30-40 ом но като го монтирам на колата не работи свети си ЧЕК лампата

elektros:
 :)Най-точния и правилен начин е софтуерно премахване, само че този двигател се прави с определена диагностична апаратура...

edin:
..и тази апаратура, да не е някой лаптоп с китайски софтуер за 1000лв.!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия