Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Ветро генератори

Вятърна помпа за вода

<< < (4/6) > >>

oniatam:
Здравейте!

То че не е просто не е ама чак пък да го мислите всеедно ще лети в космоса и така не е.
Тъпите американци ползват такива помпи от незнам кога.
Преди време съм гледал някъде такава помпа и определено беше много елементарно като техническо изпълнение.
Работата обаче е там че госпожата си мисли за изпълнение като за 200-300лв предполагам ако греша нека ме поправи.

Т. Андреева:

--- Цитат на: oniatam в Февруари 22, 2016, 10:51:47 pm ---... Работата обаче е там че госпожата си мисли за изпълнение като за 200-300лв предполагам ако греша нека ме поправи.

--- Край на цитат ---
В процес на намиране на точната цена съм, но и моите мисли се реят около тия цифри.

Dedo pop:
    Изключително оптимистична цена. Лично мнение за тия пари аз и за собствена употреба не мога да го направя.Реално с една нула от зад може и да стане. Имам в предвид сериозна изработка а не някаква играчка.

Т. Андреева:

--- Цитат на: Dedo pop в Февруари 23, 2016, 06:50:23 am ---   ... Реално с една нула от зад може и да стане. ...

--- Край на цитат ---
Ха-ха! :D Може и да стане, а?  :D С една нула отзад ще си купя помпа със слънчев панел.

А това колко струва според вас?

Maistora52:
Това на снимката е идея за упражнения в час по физическо възпитание.
Да оставим настрана общата конструкция включваща и вятърните перки (или полубидони!!!???).
Само помпата създаваща водния стълб - без глупави течове и изпускане на налягането, което е в пряка зависимост от допуснатите луфтове - би струвала 200-300 лв. - най-малко!
Но пък хайде някой да каже, къде в БГ може да се намери такава помпа. Аз нито съм виждал, нито съм чувал.
А помпа самоделка просто няма да помръдне от показаните на снимката "перчици". Трябва добър проект с добро изпълнение. И пак опираме до "подръчните средства" - просто няма как да стане! - при очертаващ се воден стълб от 5-6 метра и фи на маркуча топнат във водата поне 1 цол.
Струва ми се, че темата става смешна.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия