Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Индукционен Радиатор за отопление

<< < (3/4) > >>

krasias:
Dan Milan, 300 вата нагревател ще ти похарчи повече ток от 1000 ватов. Ако сложиш едно термореле с подходящ хистерензис на 1000 ватовия нагревател той ще работи по за кратко и на по големи почивки, докато 300 ватовия ще работи почти постоянно.

oniatam:

--- Цитат на: juliang в Февруари 01, 2016, 05:48:14 pm ---33 лева на месец?!?
Пич, ти да не живееш на Карибите? Аз плащам 2 пъти повече, а имам централно парно и НЕ ползвам ток за отопление.
А и ... само в една стая ли живееш? Или с една машина топлиш 2-3 стаи, коридори и санитарни помещения?

--- Край на цитат ---

Еми колко да харчи, то като са есенните и пролетните месеци харчи много малко разбирасе когато е много студено както беше миналата седмица с температури на -10 -12 та даже едната вечер стигна -17 тогава си харчи повече.
А и понеже ми предстои ремонт който планувам от доста време, ще сменя дограмата ще сложа изолация и вратите също абе общо взето ще се прави основен ремонт и тогава ще харчи още по-малко.
И понеже съм чел какви ли не мнения за климатиците мога да кажа че е нормално когато си го купиш според красотата на вътрешното тяло да  не очакваш да имаш ниски сметки.
Също редовната глупост е от сорта "ааа аз панасоник съм ги признал искам и климата да е такъв"
Та понеже съм минал всички видове отопление от духалки, радиатори с ел.нагревател, имам камина зидана супер готина която лапа около 15кубика дърва поне за зимата, също и на газ сме се отоплявали и накрая само климатик не бях пробвал и като го сложихме кво се вика се родихме.
 А Дан Милан незнам как може тоя котлон да ти е по-икономичен от хиперинвертора но определено идеята е много добра а явно и ефективна.

PyroVeso:
Няма начин котлонът да е по-ефективен от хубава клима, та ако ще и всички торсионни полета из Галактиката да събира (което не вярвам да прави :) ). И аз съм с Тошибка (COP 5,36 при 7'С вън, EER 5,26 при 35'С вън) и съм много доволен.

Но е вярно също така, че истинското парно (топлинните тръби) са много ефективни при топлопреноса - много по-ефективни от солиден къс сребро или мед. Причината е, че флуидните пари при понижено налягане се движат с много висока скорост, а фазовият преход течност-пари и обратно е свързан с поглъщане или отделяне на много голямо количество топлина. Количествени показатели за това са:
- т.нар. "специфичната топлоемкост" (топлинен капацитет), който се измерва в джаули за килограм по градус. Измежду течностите именно водата има най-голяма специфична топлоемкост 4186 J/(kg.°C);
- топлина на изпарение/кондензация. Измерва се в J/kg или KJ/kg. Показва колко джаула топлинна енергия се поглъщат, съотв. отделят при изпарение, респ. кондензация на един килограм от дадения флуид. Отново водата е шампион с 2260 KJ/kg.

Не случайно охладителите за процесори и други чипове се правят на базата на топлинни тръби, които експлоатират точно този процес. Много по-ефективни са от пръчки солидно сребро със същия диаметър и размери, а са далеч по-евтини.

Dan Milan:
Аз не съм против климатиците. Малката като тръгваше на училище, правихме ремонт на стая, която стана детска. ПВЦ дограма, изолация, ламинат, нови мебели за детска стая и накрая климатика. Избрах Климатик LG Deluxe Inverter V има СОР Отопление (W/W)4,17, Plasmaster йонизатор за отстраняване на неприятните миризми, а за въздуха се грижи MICRO филтър за прах и антибактериален въздушен филтър. Изключително оборудван климатик и най важното имаше много тих режим на работа само 17 db, все пак това е стая за учене. Друг климатик с такъв тих режим просто нямаше. Стаята е южна с много добра изолация, когато не работи климатика и вратата към терасата е отворена вътре е 18-20 градуса. Но в ледниковата януарска епоха, се чуваше гадно бръмчене на външното тяло, зореше се нещо много яко.

RUS:
Като говорите за климатицитe в сравнение с други начини за отопление вземете да се ограмотите малко.
Отдавна се продават климатици тип ХИПЕРинвертор.
За справка:
- климатиците DAIKIN инверторен тип имат COP от 3,6 до 4,7 според модела
- климатиците DAIKIN ХИПЕРинверторен тип имат COP 4,8 до 6,8 според модела като стандартния показател за повечето модели е 5,8.
У дома имам САМО такива климатици  и съм засичал (защото съм си Тома Неверни) с ватметър максималната мощност която ползват в началния интензивен режим на работа при включването им.Ами не надхвърлят 450 вата.С мощността за 4 крушки и половина си доставяш топлинна енергия еквивалент на 3,9 кW.
Който е запознат с хладилната техника знае защо съм избрал тази марка за сравнение.
Умишлено не посочвам фирма или сайт за информация за да не ме изкарат че правя реклама на когото и да е.
Намерете си информация сами.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия