Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Купувам Функционален генератор
oneman:
Благодаря ти, Laic!
Тук нещата изглеждат много по-добре '5-8 business days to worldwide' срещу $7.34.
Намерих и нов модел 24МHz срещу +$5
http://www.banggood.com/FY3224S-24MHz-Dual-channel-Arbitrary-Waveform-DDS-Function-Signal-Generator-Sine-Square-Wave-Sweep-Counter-p-1014034.html
Не съм работил с този сайт за пазаруване.
Надеждни ли са?
Гледах в youtube изпитание на този модел - синусосидата, която основно ме интересува, е добра, правоъгълния сигнал малко куца, но за толкова пари - толкова :).
https://www.youtube.com/watch?v=EZ-i6lOTT9k
Laic:
--- Цитат на: oneman в Януари 22, 2016, 06:44:03 pm --- Не съм работил с този сайт за пазаруване.
Надеждни ли са?
--- Край на цитат ---
На 13.01.2016г., ~15,30h, от този сайт поръчах едни магнити. Днес "трекинг контрола" ми показа, че пратката вече е в БГ. Сега остава надеждата Български пощи да не "потурчат" >:( пратката някъде и до седмица (все пак е зима, студено е, хлъзгаво е, ...) да ми я доставят.
edin:
--- Цитат на: oneman в Януари 22, 2016, 06:44:03 pm ---
Гледах в youtube изпитание на този модел - синусосидата, която основно ме интересува, е добра, правоъгълния сигнал малко куца, но за толкова пари - толкова :).
https://www.youtube.com/watch?v=EZ-i6lOTT9k
--- Край на цитат ---
Бих казал, че точно синусът куца и то яко. Още на 300Кhz, какви са тези отсечки? Всичко това бълва хармоници. Не го купувай.
EDM electronics:
--- Цитат на: oneman в Януари 22, 2016, 06:44:03 pm ---
--- Край на цитат ---
Правоъгълния сигнал след 2 MHz няма идеална правоъгълна форма по простата причина, че дължината на фронтовете на импулсите се доближават до времето за превключване на транзисторите, които работят в клас "Д". Ако работят в клас "А" би могло да се постигне по-добра форма. Но кому е необходимо това? Това са радиочестоти. Нормално е при 10 MHz сигналът вече да придобива трапецовидна или близка до синусоидата форма. Има и друго - за да хванеш стръмни фронтове на високочестотен правоъгълник трябва да се гледат на свръхбърз осцилоскоп, примерно на 20 nS или такъв на около 200MHz. С посредствен осцилоскоп още на 2-3 MHz ще окръгля фронтовете. Окръгля ги също така некачествената сонда. Тя също е една интегрираща верига и трептящ кръг едновременно. Затова се получават тия микроскопични затихващи трептения. Иска и сонда за 100-200 MHz. Въобще за правоъгълника се иска сериозна и скъпа апаратура.
С две думи - генератора е ОК и правоъгълника му е идеален. За тия пари е направо без пари. ;)
oneman:
edin,
интересно е че на 10 МHz тези пропадания ги няма или поне не се виждат.
Прочетох че сигналите се генерират от микропроцесор по зададена крива с 2048 точки.
Ако процесора успява да отработи кривата на 10МHz коректно, то смятам, че на 300 kHz ще отработи правилно.
По-скоро тези изкривявания са свързани с някоя конкретна честота(и).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия