Автор Тема: Технологии за ревитализиране на тялото-теория и практика  (Прочетена 105793 пъти)

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Всичко споменато от колегата е вярно, но по отношение на вредата има голяма разлика между капка висяща на чешмата, пукната чиния и мощно, насочено телурично негативно поле. Не е все едно дали ще те сгази велосипед, или валяк  :)
Фън Шуй действително е разклонение на геомантията, или на съвременен език - радиестезия. Всички експерти в тази област, освен да боравят с луо-пан /енергиен компас/, схемата с деветте квадрата и двете системи на съзидателен и разрушителен цикъл на елементите, би трябвало да работят с основните радиестезични инструменти. На практика това обаче не е така /поне на Запад/ и има доста неподготвени хора, завършили всякакви курсове с дипломи и т.н. но без наличие на вътрешен усет.
Както не от всеки става пианист, така е и в тази област - просто трябва да го имаш като способност, за да го развиеш. Сори - хората са неравни и всеки си има своя талант, в природата няма комунизъм където всички да са равни и еднакви :)
Да приемем най-общо, че всички излъчвания с информационен характер като двумерни геометрични фигури, мандали и др. подобни спадат към софтуерните инструменти /там е и Фън Шуй в частта си за хармонията на елементите/, по аналогия може да се нарече слаботокова техника или електроника  ;) Всичко което излъчва реални и мощни енергийни полета /включително геопатогенните зони/ е все едно в областта на силнотоковата техника. Нещата са доста различни, нали?
Утре ще продължа с конкретни примери.
Поздрави 

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 261
 • Мисля, следователно...мисля!
Да, съгласен съм и с двама ви..."софтуерно" е!
Пукнатата чиния, чаша или плочка излъчва сигнал за "дефект" (структурна повреда) в информационната матрица на пространството. Разбираемо е, че тези вълни наслагват своята "дефектируемост" върху здрави структури, опитвайки се да ги резонират по "своя тертип" (най-общо и разбираемо казано). Колко силно и колко успешно - друга тема!
Фен шуи (фънг шуо, фенг ший) е наука за взаимодействието и блокиране/стимулиране на честотите излъчвани от  геометриката на фигури, символи и...дори думи на ИНФОРМАЦИОННО ниво.
Не съм малко съгласен, че е чиста радиестезия, по-скоро има много сечения с радиестезията.
Някои радиестезисти не разграничават двете "направления" , просто защото не им се е налагало, това, разбира се не ги прави по-неумели в практиката им! Могат да се сравнят с общопрактикуващ лекар, който трупа огромен опит и прави връзки и аналогии, понякога незабелязвани от лекарите, които са "тясно профилирани", макар и страхотни специалисти!
Бих казал, че радиестезията работи както с енергиите (които изследва caduceus), така и с носители/излъчватели на матрична информация (което е в сферата на много древни "холографски" технологии).

В заключение - геопатогенните зони в "нормален интензитет" са закономерност - решетката на Хартман, по-опасно става, когато се комбинира някоя с "геомантиен дефект" - дълбока пукнатина/разлом и т.н. в земната кора, което си е "излъчване на дефект". Материята, граничеща оттам до повърхността - скали, вода (двата най-силни информационни носителя, дървото го игнорираме, поради малките обеми, но също е добър носител), приема този сигнал и го конвертира в отрицателни енергийни лъчения - DOR. Пресечна точка на Хартман в такава зона играе роля на усилвател на сигнал!
Тъй като сигналът не е "модулиран" с код за ДНК (коса, нокти, носена дреха, предмет, зареден с лична енергия както е при персоналните магии), а е широкоспектърен, излъчванията са вредни за почти ВСЯКА форма на живот.

Очакваме caduceus да ни информира за достъпни начини за локализация и неутрализиране :D
« Последна редакция: Февруари 06, 2016, 12:03:38 am от atos »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Продължавам по темата.
Как са откривали такива вредни зони в древността? Различните народи са прилагали най-разнообразни методи, но основно се е ползвала радиестезия /която естествено тогава не се е наричала така/. Например когато римляните строели пътна станция, постоянен лагер и др. съоръжения на непозната земя, първо са избирали локацията от гледна точка на военното изкуство, после хора със съответните способности са я проверявали за вредни лъчения /имало е едно племе в рамките на Римската империя, които са били "тесни специалисти" в такива неща - но не помня името им/. След това заграждали мястото и правели временна кошара, като пускали стадо овце в заграждението. След една година всички животни се колели и се разглеждали внимателно вътрешностите им за наличие на болестни изменения. Това е бил крайният тест  :) Ако всичко е наред, се правел лагерът там със съответните огради и постройки за войската.
Надявам се, това дава достатъчно информация за да се замислите, колко сериозно са приемали древните въпроса за геопатогенните зони. При индийците си има Васту Шастра, при китайците Фън Шуй, при индианците и древните българи - шамански практики за проверка. Но никой не си е позволявал да строи както му падне и където си реши - както се прави масово сега, във времето на забравените истински познания и многото "специалисти" по всичко.
Относно начините за намиране на изменения в енергийното поле /в частност негативните като геопатогенните зони, но не само тях/ няма голямо разнообразие от векове насам. В Рим са ползвали т.нар. римска багета, което е била доста по-голяма от сегашните и със съответните допълнения и усъвършенствания /няма да навлизам в подробности, защото е специфична материя/, при германите и нордите - махала + рунически плочки, при славянските племена се е ползвала лескова Y багета, при китайците и в Америките - Г рамки + махала, а в съвременността ползват доста Y багета и т.н. На Запад в момента терминът радиестезия не е много познат /освен във Франция/, повече това древно умение е известно като даузинг, хората които го практикуват са даузери. В Германия нещата са признати много отдавна, институтът "Макс Планк" се е занимавал с въпроса преди години по поръчка на правителството и при т.нар. гибелни места по пътищата /със силни зони и съответно много катастрофи/ масово вече има сложени неутрализатори. Т.е. хората са взели мерки и статистиката е показала, че катастрофите са намалели значително.
У нас такива места /няколко/ има например по пътя Русе - Бяла, където на прав път и добра видимост постоянно стават бели със жертви. Не знам докога трябва да умират българи така - може би докато простотията на другарите от БАН и подобните им "учени" най-накрая се изчерпи по обективни причини /отидат в по-добрия свят/ и дойдат на власт хора с по-отворен ум и необременена с книжни догми мисъл.
Какви са характеристиките и съответно подходите за неутрализиране на това вредно лъчение, ще поясня в следващия си пост.
Поздрави!
 


Неактивен juliang

 • Заинтригуван
 • Много Напреднал
 • *
 • Публикации: 5 042
... В Германия нещата са признати много отдавна, институтът "Макс Планк" се е занимавал с въпроса преди години по поръчка на правителството и при т.нар. гибелни места по пътищата /със силни зони и съответно много катастрофи/ масово вече има сложени неутрализатори. Т.е. хората са взели мерки и статистиката е показала, че катастрофите са намалели значително.

Много бих искал да посочиш къде мога да прочета повече за това. Изявление на германското пътно управление или на германския КАТ, където да е споменато за това.

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 255
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Caduceus, добре структурирано подаваш информацията.
Искам да допълня, че според мен най-важните методи и практики за ревитализиране и енергийно балансиране са тези, които се осъществява с активното и съзнателното участие на хората - примерно дихателни техники, медитация, езотерични зареждащи гимнастични упражнения и др. Това може да остане като повишено еволюционно ниво и за следващи прераждания.

Хубав метод е и допиране на гърба на неплодно дърво - дъб, ясен, бор и престой 10-15 мин с  едновременно мислено свързване с енергията на дървото.
« Последна редакция: Февруари 07, 2016, 04:11:52 pm от GreenHulk »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
juliang
Ще потърся къде беше написано точно това, но пак влизаме в едни безплодни спорове - което не е идеята на настоящото изложение. Ето ти още малко инфо по въпроса от други източници:
...........
Проучвания върху последиците от геопатогенните влияния
През 1929 г. в гр. Вилсбибург, Германия Барон Густав Фрайер фон Пол установява зависимост
между раковите заболявания и подземните водни течения. На карта той нанесъл тези течения и
местата, където са установени смъртни случаи от рак. Всички тези места лежали върху
подземните водни течения. В последствие било установено, че и други болести при хора,
животни и растения, се причиняват от подземни разломи и водни течения, които излъчват
енергия към повърхността. Също така било установено, че необичайно високи нива на
естествени енергийни лъчения се появяват при пресичането на подземни водни течения на
различни нива. (Cowan, 1996)
През 1939 г. Пиер Коди използва специален уред, за да измери йонизацията под леглата на
хора, починали от рак. Той установява високи стойности, причината за което било наличието на
радиоактивния газ радон. (Cowan, 1996)
През втората половина на ХХ век Кати Башфер, учител от Австрия, установила 11 000 случая
на заболявания, причина за които били геопатогенни зони. Тя установила, че тези зони влияят
не е само върху здравето на децата, но и върху способността им да учат. 95 % от децата, които
били със слаб успех, които били обхванати от апатия и бягали от училище, които били
"трудни" или хиперактивни, живеели на места, изложени на геопатогенно въздействие. (Cowan,
1996),Освен тези проучвания, през втората половина на ХХ век са направени и редица други
изследвания върху вредното въздействие на геопатогенните зони, голяма част от които
поставени на научна основа.
............
Нито искам да споря, нито да влизам в препирни и уточнения - те само отвличат вниманието от същественото. Затова просто изтрай малко защото темата е важна, а не твоето мнение за нея.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Хълк
Така е - аз наблягам на основните причини да се източва енергията на хората в съвременния свят, за да може това да се избегне. Как да ревитализираш тяло, в което няма грам енергия? Пребиваването в геопатогенни зони е може би най-големия разход и пречка, след него са микровълновите и радио излъчватели и т.н. Практиките за натрупване са след защитата  :)
Juliang
За повече инфо, може да потърсиш в Гугъл по ключови фрази като:
GEOPATHIC STRESS ,  Geopathic Zones и т.н.
а в по-долния линк има данни как влияят тези зони върху шофьорите /макар и не в Германия, това не го намерих къде беше - но земята е една и съща навсякъде, телуричните излъчвания - също. Хората там са и с традиции в такива защити, понеже имат много силни, добре обособени зони и са правили дългогодишни изследвания на т.нар. "ракови къщи", където поколения наред си мрат от рак без видима причина/. Ето и линка за шофьорите:
http://www.trafficinfratech.com/geopathic_stress/
Процесът на въздействие е индукционен и при преминаване през зоната, на практика  съзнанието за част от секундата угасва в значителна степен - и ако има завой или насрещна кола, ето ти белята готова.
............
Нека продължа по темата за защитата от геопатогенни излъчвания в статично положение, т.е. в къщи, офиси и т.н. Въздействието им между другото минава безпрепятствено през бетонни плочи, така че от първия до последния етаж на жилищен блок енергията отслабва незначително. Затова ако се неутрализира такава зона още на първия етаж, всички нагоре ще са с полза. Но ако се неутрализира на петия да речем, четирите отдолу пак ще са зле.
Съществуват няколко основни методики за погасяване на такива излъчвания - но най-общо или се намалява силно излъчването чрез някакви блокиращи го частично материали, или се погасява чрез силно позитивно поле. В първия случай в практиката се ползват коркови или зеолитни настилки, слоеста хартия, оловни листове под основната настилка, та дори и медни мрежи пак под нея, по които се поддържа високо напрежение. При корка и зеолита работят микрокухините в структурата и основния + заряд на материала, при другите неща се ползва частично изолиращата способност на материала /олово и слоеста хартия/, а при мрежите с ток нещата са вече хай-тек и това е най-мощната противомярка - но се ползва само при много параноични клиенти или някои правителствени съоръжения  ;)
Народни мерки - кестени, наредени под дюшека или на пода през десетина см., спирала на пода под леглото от дебела медна тел с 3-4 навивки в посока центростремително и надясно, рапани в четирите ъгъла на стаята на пода, със отвора към центъра на стаята, конусни и пирамидални структури окачени на тавана на стаята, с отвора надолу и т.н. Във връзка с последното - да си знаете че пирамидките със кварцов пясък които се продават масово по езотеричните книжарници не работят коректно. При мощни зони се насищат бързо с вредни вълни и започват да ги излъчват на свой ред. Ако пък просто са в стаята, не слагайте такова нещо под леглото - има обратен резултат, защото над тях се формира обърнат енергиен фантом и тялото попада в него. Слагайте ги някъде по-встрани, не че има голяма полза - но поне да не пречат  :)
Истинското и най-приложимо средство са специално разработени неутрализатори за негативни енергийни полета. Те биват най-общо казано с обемно поле и с плоско поле, като първите са по-подходящи за защита от негативни излъчвания в пространството /WI-FI, радиокули GSM клетки, трафопостове, далекопроводи и т.н./, а вторите са специално за спиране на геопатогенни зони и излъчвания, идващи от земята.
По-подробно за тези устройства ще разкажа в следващия си пост.
Поздрави!

Неактивен nizo

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 751
 • Thoughts become things!
Цитат
Въздействието им между другото минава безпрепятствено през бетонни плочи, така че от първия до последния етаж на жилищен блок енергията отслабва незначително. Затова ако се неутрализира такава зона още на първия етаж, всички нагоре ще са с полза. Но ако се неутрализира на петия да речем, четирите отдолу пак ще са зле.

Това можеш ли да го докажеш или просто си пишеш? Това определено ти куца като разбиране, защото геопатогенните излъчвания отслабват на височина и това е факт!

За екранирането с мрежа съм съгласен, но относно другите материали и методики си отново в голяма заблуда, както много други хора. Корк, хартия и зеолит въобще, ама въобще не са материали които да имат възможност да взаимодействат с геопатогенното излъчване. Оловото има лошия навик да увеличава излъчването като рупор, но в много рядки случаи действа и като екран. Трябват много проби и грешки докато успееш да постигнеш правилната конфигурация в съответната локация, но уви повечето хора въобще нямат достъп до такива оловни панели. Най-удачно е да се направи сандвич олово на плочи + медна мрежа, 3 пласта, като дебелината на оловото трябва да отговаря на пропорция в дименсията на стаята, а медната мрежда да е възможно най-ситна.

За народните методи, то мисля, че не е удачно да ги разглеждаш въобще. Там нещата са тип "развален телефон" и много рядко има нещо смислено като информация. Отделно, че някои хора нарочно предлагат на хората уж народна мъдрост, а всъщност гласят тъмни ритуали с нечисти енергии и намерения. Да се вкарва човек в такива неща е опасно, но всеки си преценява сам какви глупости иска да си навлече на главата.

Бъдете!

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
 :)
Звучиш като специалист по темата, който е мерил всякакъв тип зони от поне 30 г и съответно слагал голямо количество неутрализиращи защити. Така ли е, или само си приказваш?
Аз говоря от практиката. Какво значи според теб "плоско енергийно поле" например? Т.е. разпространяващо се само по плоска повърхност, но не обемно.
И да - излъчване от пресичане на два подземни потока, или един + разлом под ъгъл, резултират във вихрова вертикална зона която не отслабва във височина. Същото действие, но плюсово и разсейващо се излъчване, има пакет конуси с ОРАК конструкция /.т.е. оргонен акумулатор с редуващи се слоеве/. Пробива всякакви стени и бетонни плочи. Ако се фокусира, става тесен лъч и минава навсякъде без отслабване. Тествано още от В.С. Гребенников при неговия т.нар. "Гиберболоид Гребенникова", създаващ полтергайст при определени условия. Повторил съм опита във фазата на фокусиране и е точно така.
Брей... Май излезе още един специалист като juliang  ;D Явно е неизбежно - не можете да изтраете да не избълвате някоя глупост, която да покаже колко сте велики, а?

ПП
И ефектът от слоеста хартия като доста добър изолатор на оргонно /од/ излъчване е изследван още от барон Райхенбах, споменато и в книгата на Василатос. И той ли не разбира какво говори?  :)
« Последна редакция: Февруари 08, 2016, 03:57:52 pm от caduceus »

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 261
 • Мисля, следователно...мисля!
Сега...малко избихте на "кой е по..." ?
Низо е  прав за някои  неща в позицията от която ги разглежда! А тази позиция е като на повечето от нас - информирани сме за много неща, но ни липсва конкретика в диференциацията на видовете патогенни излъчвания.

Не трябва да се "унифицират" всички патогенни излъчвания! Едни са във формата на полусфера (гъба), излизаща от съответната точка/линия, те наистина отслабват много с всеки следващи десет метра, примерно...други са като конус, с връх в точката на излъчването, трети са почти като лазер - насочен лъч, който слабо се разсейва с километри...
Едни са с "изчистено" негативно оргонно излъчване, други са с частично запазено матрично-информационно лъчение/предаване, за което прегради и граници НЯМА (освен с друго подобно поле)!
Всичко е строго специфично за самата зона! Тя е естествено образувание и следва СОБСТВЕНОТО си разгръщане (или фокусиране).

Още повече, че когато има пресичане на няколко   такива "пресичане на два подземни потока, или един + разлом под ъгъл", при което има голямо усилване на лъченията, не е сигурно дали земните материали (скали, почва) отстоящи до повърхността са успели да конвертират ЦЯЛАТА матрична информация в DOR, или просто тази излъчена DOR е остатъчна/частична и далеч не покрива цялата гама на отрицателни излъчвания!
Точно поради това, екранировката от медна мрежа, но със СОБСТВЕНО поле (от високо ел. напрежение) би била наистина най-ефективна! Това поле не би неутрализирало, но ще екранира, създавайки граница между полетата! Друг е въпросът, че трябва и самото то да се провери за негативи!

Значи...няма абсолютна сигурност, че отрицателните енергии от геопатогенните зони се изчерпват с излъчването САМО на оргонна енергия! Оргонът (вреден, полезен) се спира от вълнени пластове или напластени хартиени листове, Райхенбах го е открил, да! Но нямаме НИКАКВА гаранция, че спирайки оргонните излъчвания от подобна "дупка", спираме всичко негативно и на останалите нива в по-широк спектър негативни!

Нещата тук (според мен) трябва да се разглеждат малко "над оргонно".

Изводът мисля е, че изследване от опитен радиестезист и то след екраниране, би довел до задоволителни резултати, поради строгата специфичност на всяка зона!Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 283
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Атос, къде си чел за тези конусовидни, гъбести и лазерни патогенни излъчвания? Нали говорим за естествени такива, които са резултат от природни образувания? Най-големият радиестезист Тюрен, никога не е споменавал подобни неща, защото няма природни закони, поради които да се появят. Всички патогенни лъчения, са вертикални планове, като страниците на затворена книга. Всички други твърдения, са невярни.
« Последна редакция: Февруари 09, 2016, 09:03:36 am от atos »

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 261
 • Мисля, следователно...мисля!
Аааа, измислих си ги...сега, набързо... :D
Ееее, щом Тюрен е казал - така е! Няма к'во да спорим сега...

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 775
Здравейте,
Вихровите (соленоидални) полета затихват с разстоянието, безвихровите (линейни) не затихват с километри, даже в космически мащаби. Безвихровото поле е удачно да се превърне в  две вихрови и да вършат полезна работа. Другият вариант е създаване на контраполе или унищожение.
Моля  да се пише коректно, не всички разбират какво се коментира!     
« Последна редакция: Февруари 09, 2016, 09:02:09 am от atos »

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 255
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Освен с радиезтезия има и начин за иследване с ясновидец (истински) - може да обхване доста широк спектър излъчвания.


За неутрализирането - поставяне на пирамида с пропорциите на Хеопсовата, ориентирана по посоките на света + кристални друзи(клъстери) - планински кристал, аметист, др.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Да навлезем малко в конкретика.
Това което говори Атос за полетата с различна форма е вярно, но вероятно е имал предвид създадени защитни позитивни полета - формата на полето зависи от вида на генерирането му, т.е. от конкретната конструкция на излъчвателя.
Относно негативните полета, има такива със същата форма - но няма да ви кажа как се правят защото не е коректно и изобщо не ви трябва да знаете. Както и енергиен лъч, с двата вида заряди. Това че Тюрен не ги пише тия неща, или значи че не е знаел, или е знаел но не е писал - за да не експериментират разни любопитни, но недоучили елементи и да си направят беля.
 
Мога да предоставя за тест на опитен радиестезист от форума /ако има такъв/ три вида неутрализатори на негативни излъчвания, съответно създаващи:
1. тороидално полусферично + поле, което е подходящо за големи обеми пространство /дворове, големи зали и т.н./. Започва от 10-тина см над земята и покрива радиус от над 300 м. настрани и нагоре, при сила на позитивното излъчване около +700 единици /скалата е относителна, който иска да си преобразува мощността в тази с която е свикнал/. Погасява всичко негативно до това енергийно ниво, независимо от източника му. Конкретното устройство за което говоря е моя разработка, макар с недостатъчно атрактивното име "Хармонизатор на околната среда" - но какво да се прави, като е точно това  :) Ползва се в статично положение, стои неподвижно на пода. Тегло около 300 грама, диаметър 80мм, височина 65 мм., материал бял полиацетал, позлатени  пластини вътре и вън на активните повърхности.
2. сферично + поле, подходящо за лична защита, автомобили, офиси и стаи с размер до 60 кв.м. Радиус на действие около 4,5-5 м., сила на полето +320 единици. Тегло 200 грама, размер 12/5,5/2,5 см., позлатени активни повърхности, поликарбонат. Може да се носи в чанта или джоб.
Конкретното устройство е по описание на базова външна конструкция, със силни мои подобрения. В чест на първоизточника /въпреки че е много по-мощно/ е наречено "Кадуцей на Мировинг".
3. плоско + поле, разпространяващо се по повърхността на която е сложен излъчвателят. Радиус на действие по пода - около 5 м., сила на полето +45 000 единици. Да, + четиридесет и пет хиляди! Няма зона от какъвто и да е вид, която да не може да погаси. Освен това действа зареждащо на тялото директно през краката, което по-чувствителни хора усещат незабавно като приятна топлина. Име - естествено "Неутрализатор на геопатогенни зони Щит".
Може да се ползва и при далекопроводи в близост до или над къщата, тогава се поставя на тавана или стената към излъчването. Размери: Ф80 мм, височина 50 мм, материал - бял полиацетал. Позлатена активна повърхност, сандвич от поликарбонатно фолио.

Всичко това го говоря, за да знаете че нещата са съвсем практически и никакви голи теоретични разсъждения не важат. Аз не се занимавам с разказване на приказки, а работя. Може да видите нещата ми в сайта, ако искате. Пък ако някой реши да измерва полета и т.н., няма проблем.

Поздрави!

ПП
Връзката с темата - по-лесно е да знаеш как да се пазиш и да не губиш енергия поради външни влияния, отколкото да се зареждаш непрекъснато и да те източват. Спестяването на разходи е чиста печалба, както казват счетоводителите  ;) ;D

 
« Последна редакция: Февруари 09, 2016, 05:27:25 pm от caduceus »