Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Същност на гравитацията

<< < (2/71) > >>

juliang:

--- Цитат на: ndm в Декември 23, 2015, 01:32:10 pm ---Опита може да се повтори и с полупълна чаша- ефекта е същия.
Разумно и логично обяснение на експеримента сигурно съществува,  във всеки случай не е подобено на горното и нему подобни.  И така, какво, кое(взаимодействие) и как,  държи листа закрепен за чашата?

--- Край на цитат ---
Ако тия експерименти се проведат във вакуум (не в Космоса,а примерно във вакуумна камера на повърхността на Земята), то резултатите ще са доста по-различни. Там ще стане ясно, че всъщност това което държи картичката е налягането на въздуха. То е огромно - по около 1 кг на всеки кв. см. Ако чашата е с диаметър 5 см, то силата която въздуха упражнява върху тази площ е почти 20 килограма. Ще ти е необходима чаша висока около 10 метра за да може теглото на водата да отлепи картичката.
Едновремешния живачен барометър е работил на този принцип - налягането на въздуха се е уравновесявало от теглото на живака в тръбичката. Тръбичката може да е произволно дълга (над 76 см), но независимо колоко е дълга, живака винаги остава на височина около 76 см. Всъщйност височината зависи от атмосферното налягане в момента.


Това е и причината, поради която една водна помпа не може да изпомпи вода от повече от 10 метра (теоретично е 10, на практика е 5-7 метра в зависимост от конструкцията на помпата). Малко очевидно е че водата не се качва защото помпата я дърпа, а защото въздуха я натиска.

Аtos:
Да, това важи за смукателните помпи.
Затова за по-високо изкачване се ползват нагнетателни.

Yoro:
Това което пишете е подобно на това което съм писал и аз не веднъж.Само, че скептицизма е пуснал яки корени и се обляга здраво на  със съвременната наука която аз вече съм сигурен, че не е точна и истинска.Пишат нещата така, че да пасват на системата с която ни прибират парите всеки месец.. За енергията която ушким сме използвали...

Yoro:
Според мен когато някой пише нещо трябва лично да е правил някакви експерименти в областта и тогава от това което е установил лично да прави някакви изводи.
Ако не е така то той няма представа за какво става въпрос и просто се прави на всезнаещ като се уповава на недоказани и неизвестни нему ефекти.Без личен опит това си е направо небивалици...

dmitarp:

--- Цитат на: juliang в Декември 23, 2015, 02:22:41 pm ---
Това е и причината, поради която една водна помпа не може да изпомпи вода от повече от 10 метра (теоретично е 10, на практика е 5-7 метра в зависимост от конструкцията на помпата). Малко очевидно е че водата не се качва защото помпата я дърпа, а защото въздуха я натиска.

--- Край на цитат ---

Причината не е в налягането а в това, че при това налягане водата започва да кипи. Дали една помпа ще изпомпва вода от 5 или 7 метра не зависи толкова от конструкцията колкото от температурата на водата. При температура от 100о С и един см няма да може да изпомпи която и да я помпа

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия