Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Същност на гравитацията

<< < (71/71)

Радико:
epwpixieq-1
Доста добър пример въпреки че илюстрира движението на една вълна в една среда по два напълно различни начина. Забележителното на което аз лично обръщам внимание е, че двете изражения на вълната да го кажем. са на 90 градуса едно спрямо друго и имат само по тази причина доста различни свойства. обяснената от теб механична вълна има приложение "все още" в електрониката. Като надлъжната вълна в кварцовите резонатори при които се разпространява с честота мегаерци без проблем. докато като напречна вълна в закъснителните линии на старите телевизори кадето закъснението от край до край на кварцовата пръчка беше равно на един телевизионен ред. Това си беше няколко килохерца или няколко десетки ли беше, но разликата в скоростта пак си се измерва в хиляди пъти.
Благодаря ти, че ми ги припомни тези неща, може да се окажат много полезни в темата за магнетизма която разискваме "с доста слаб интерес от останалите участници де"

mi68:
Здравейте,
Надлъжните вълни създават възвратно-постъпателно движение. В земни условия се котира въртеливото или вихровото. Преобразуването на едното в другото е е цаката на ЕС. Конструкции всякакви може да има. Стандарт за сега няма. Най-лесно, от моя гледна точка, е с тока, най-малки са инвестициите.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Радико в Февруари 20, 2016, 07:41:28 pm ---Благодаря ти, че ми ги припомни тези неща, може да се окажат много полезни в темата за магнетизма която разискваме "с доста слаб интерес от останалите участници де"

--- Край на цитат ---

Не съм сигурен дали някой е споменавал това преди тук или по другите теми но Тесла, в огромна част от разработките си, използва аналогии на динамиката на механични системи за да достига до практическо оптимизиране на своите електромагнитни експерименти и разработки.

В по-горния ми коментар, се опитах да покажа определена фундаментална динамика, която може да се проявява в много разновидности в зависимост от характеристиките на системата в която се проявява и на затихващият/дъмпинг фактор на средата.

Този дъмпинг фактор при въздуха (изявяващ се при тежестта на въздушния стълб) е бил и основният проблем който Тесла е имал с интерпретацията на експерименталните резултати на Херц, относно вибрационната честотата с която той претендира че провежда своите експерименти.  Такава е била убедеността на Тесла, че той отделя време да отиде лично в лабораторията на Херц (от Нею Йорк до Карлсруе ) и да обясни проблемите около интерпретацията на резултатите от експериментите. След разговора които имат, според Тесла, Херц осъзнава грешката си но никога след това (Херц умира приблизително 3 годни след тази среща) не публикува опровержение на своята интерпретация, за резултатите които физически наблюдава.

@mi68

Възвратно-постъпателното движение (надлъжни вълни) е коректната динамика когато нямаме опорни точки в система, когато тези точки са проявени, по един или по друг начин, както при "закотвянето" на диелектричните силови линии по повърхността на металите, тогава това движение започва да има друга проявителна насоченост, в зависимост от комплексността на механичната конструкцията (или свързаността между това кето наричаме елементарни частици) и възможностите на вибрациите да се разпространяват в или натрупват по нея. Това е динамиката която се опитах да изразя с този мисловен експеримент целящ основно разбиране за образуване и разпространяване на вибрации според това което определяме и разбираме под вълни.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия