Автор Тема: Същност на гравитацията  (Прочетена 171443 пъти)

Неактивен kall

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 129
Re: Същност на гравитацията
« Отговор #30 -: Декември 25, 2015, 02:51:59 pm »
Сега се сетих за една много хубава книжка относно същността на научния метод. В нея много добре е обяснено какво е това наука и какво е псевдонаука. Ако на някой му се чете- ето: https://www.scribd.com/doc/200360511/%D0%9D%D0%90%D0%A3%D0%9A%D0%90-%D0%98-%D0%9D%D0%95%D0%9D%D0%90%D0%A3%D0%9A%D0%90

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 336
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
Re: Същност на гравитацията
« Отговор #31 -: Декември 25, 2015, 03:05:47 pm »
kall лифтера е  експеримент който в своята повторяемост винаги работи като ефект. В този смисъл научните критерии за повторяемост на един експеримент са спазени.
Ефекта на Хътчисън има интересна история - след като споделя своите резултати Хътчисън е преживял преса от властите в смисъл - съдебно преследване,конфискация на имущество ,обществен натиск по силата на законите в САЩ.С 2 думи според същите закони са го изкарали виновен по ред закононарушения засягащи опасни експерименти в домашни условия ''заплашващи'' здравето на околните и обществения ред.
В резултат Хътчисън преминава в трагикомичната роля на звезда която не може да обясни как е постигнал документираните от самия него ефекти по разбираеми причини.
Всеки здравомислещ човек който е ставал и лягал с мисли по своя проект много добре знае кое как и какво е направил дори и насън да го бутнат.Всичко е в главата му.Затова и в моите очи Хътчисън се прави на утрепан с днешна дата...явно са го стреснали не на шега и в момента прилича на една бледа карикатура на това което е всъщност.Не му се отдава да бъде артист и да се прави на прост какъвто не е.

 В преден пост споделих файл по ефекта на Сърл с проведен експеримент в РАН (Руска академия на науките) . Там са описани всички признаци за СЕ по реда на тяхното значение и сила -охлаждане на работното тяло,електростатичен заряд,гравитационни смущения(дясно въртене на системата -антигравитация;ляво въртене на системата -свръхгравитация) .Следващо особено силно въздействие в този ред ще е локално изкривяване на времето за самата система подложена на ефекта на Сърл.Но не са стигнали дотам.
Изработката на системата на Сърл е скъпо начинание и затова е разбираемо защо обикновените хора се въздържат от подобни разходи.

И @kall когато говорим за наука и псевдонаука (услужливо планирана пропаганда с цел дезинформация спрямо съществени  парадокси за които статуквото изисква гробно мълчание) ще те помоля да коментираш и поръчковата наука.
За яснота ще поясня какво имам предвид.Който плаща поръчва музиката-това си е аксиома за нашето време.Ако на един учен не му се плаща той няма да си мръдне пръста за каквото и да е.Та да се върнем на въпроса - кой плаща в наши дни и за какво милиони и милиарди?Нима очакваш от официалната наука и тези които поръчват музиката да си мръднат пръста в насока за СЕ?
Отговори си сам на тези въпроси за да не разводняваме темата.
« Последна редакция: Декември 25, 2015, 03:22:50 pm от RUS »

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 045
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: Същност на гравитацията
« Отговор #32 -: Декември 25, 2015, 03:40:14 pm »
   За мен фундаментът на физиката е механиката. Абсолютно всички взаимодействия се свеждат в крайна сметка до механиката. Основни понятия са масата m и скоростта v. Като ги умножим получаваме количеството на импулса p = m.v, а всичко останало е взаимодействия между масите с обмен на тяхния импулс. Промяната на импулса за единица време определя понятието сила F = dp/dt, която води до ускорение (а) на масата m. Силата, която ускорява масата m може да се изрази и чрез налягането P = F/S, където S е площ. Така можем да твърдим, че всяко тяло, попаднало в зона с градиент на налягането, изпитва сила и се ускорява от зоната с по-високо към зоната с по-ниско налягане. Това е фундаментално умозаключение, което не може да бъде оборено. Въобще, за да се ускори дадено тяло, то трябва да получи импулс от други тела, притежаващи маса. Следователно гравитацията се предизвиква също от частици с маса. Може да са много малки и леки, но явно могат да се движат с високи скорости и така да имат голям импулс. При всички случаи  гравитацията е в следствие на градиент на ефирното налягане или казано по друг начин гравитацията е в следствие на градиента на плътността на ефира. Може да се каже по двата начина, защото налягането е свързано с плътността. Що се отнася до електромагнитните и електростатичните взаимодействия, те също се свеждат в крайна сметка до промени в ефирното налягане. Така манипулирайки ефира чрез магнити и заряди, може да се влияе на гравитацията. Ефирът е всеобщ посредник и дори слабопознат, с него се обясняват доста неща по най-философски начин. Така разсъждавам аз. Друг е въпросът защо се получава градиент на ефирното налягане. Дали е поради взаимно "засенчване" на телата, поради въртенето на планетите или по друга някаква причина, но важното е, че гравитацията е в резултат на градиент на ефирното налягане. Електростатиката не е гравитация - колко трябва да наелектризираш 100 кг. човек, че да стане безтегловен?

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 336
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
Re: Същност на гравитацията
« Отговор #33 -: Декември 25, 2015, 04:03:40 pm »
Иван Димов физиката не е само механика.
Науката е безпомощна пред парадокса между квантовата физика и нютоновата физика.
И двата дяла на физиката са верни и взаимноизключващи се.
Наистина вероятностния характер на квантовата физика е смущаващ за мнозина,но крие и своите неограничени възможности.
Инерцията също е с неизяснена същност въпреки че са описани всички нейни свойства.Инерцията (като гравитацията)  не се побира и обяснява от нито една физика когато говорим за нейната същност и характер.

Електроните в един 100 кг. човек ако получат еднопосочен векторен импулс само в една посока ще развие и безтегловност.Не забравяй че строежа на материята в обемния и вид е всъщност по скоро енергиен отколкото масов.Ядрото на атома ако е с големината на портокал поставен в центъра на стадион,то стадиона ще е неговата електронна обвивка.

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 013
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Същност на гравитацията
« Отговор #34 -: Декември 25, 2015, 04:13:10 pm »
При всички случаи  гравитацията е в следствие на градиент на ефирното налягане или казано по друг начин гравитацията е в следствие на градиента на плътността на ефира. Може да се каже по двата начина, защото налягането е свързано с плътността.

Напълно подкрепям. Важно е да се знае, че гравитацията е бутателна, а не дърпателна сила. Всяка частица от телата ни е подложена на непрестанно ускорително движение, което е резултат от кинетичното взаимодействие между етероните на гравитацията и градивните елементи на телата ни.

Друг е въпросът защо се получава градиент на ефирното налягане. Дали е поради взаимно "засенчване" на телата, поради въртенето на планетите или по друга някаква причина, но важното е, че гравитацията е в резултат на градиент на ефирното налягане.

Един от вероятните отговори е, защото материалните частици непрестанно се нуждаят от свежа поддържаща енергия, за да съществуват, или с други думи - храна. Тази храна си я набавят от околното пространство (етера) под формата на етерони и евентуално техни прости съчетания в кристална форма (много по-опростени от познатите ни субатомни частици). Тази прииждаща от всички посоки "храна", създава гравитационното налягане. Имаме и поток в обратна посока, които е с афинитет да се придвижва от зони с по-високо към зони с по-ниско налягане (отдалечаване от материята). Този поток е съвкупност от отпадните продукти на материята, т.е. дезинтеграция. Имаме отворена система. Именно дезинтеграционните потоци са тези, които държат масивните космически тела на разстояние едно от друго. При евентуално раздуване на Слънцето в бъдеще, неговият поток може да избута планетите встрани (орбитите им да се разширят едновременно с раздуването му), вместо да ги погълне. Подобно на магнити с едноименните си полюси един срещу друг.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 263
 • Пол: Мъж
 • Потребителя не съществува
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Същност на гравитацията
« Отговор #35 -: Декември 25, 2015, 04:32:01 pm »
RUS Допускаш незначителна малка грешка която праща теб и тези които четат и вярват в написаното от теб в крайно неправилна посока. Както вече спомена hyparh по горе ""Незначителните"" детайли са много важни, та за това се чувствам длъжен да попитам теб и другите ентусиасти защо и как решихте, че така нареченият "лифтер" създава гравитация или още повече антигравитация. всички подобни устройства които съм гледал по клипове "включително и такива на  hyparh демонстрират хоризонтално отместване. Сиреч това са устройства произвеждащи ТЯГА.
гравитацията произвежда тяга, но тягата не е гравитация. и магнетизма произвежда тяга и електростатиката произвежда тяга и бог знае какво още.  Ракетните двигатели какви са, по тази логика и те трябва да са антигравитационни.


kall
Цитат
отклонението на светлината от масивните космически тела и рефракцията поради различна плътност на средата, в която се разпространява светлината, са две коренно различни неща като явления и нямат общо помежду си, изключвайки сходния резултат

Това твърдение е точно толкова хипотетично колкото и твърдението на hiparh на практика в негова защита тежи единственно огромната маститост на автора му. Нещо повече ако приложиме така любимият на маститите учени принцип на Бръснача на Окам то това твърдение автоматично отива в кофата за боклук.
 
« Последна редакция: Декември 25, 2015, 04:38:47 pm от RUS »

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 336
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
Re: Същност на гравитацията
« Отговор #36 -: Декември 25, 2015, 04:38:26 pm »
ТЯГАТА в случая с лифтера е против гравитацията.Реактивния двигател е ясно как работи и на какво взаимодействие се дължи ТЯГАТА му.
С лифтера не са толкова ясни нещата относно с какво точно си взаимодейства електростатизма за да се получи ТЯГАТА по аналогията с реактивното движение.Официалната наука мълчи по този въпрос съвсем многозначително въпреки че е налице повторяемост на експеримента.
Така че Радико задълбай малко по надълбоко в детайлите.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 263
 • Пол: Мъж
 • Потребителя не съществува
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Същност на гравитацията
« Отговор #37 -: Декември 25, 2015, 04:59:16 pm »
Абе в повечето клипове със завидна повтаряемост деиства не против а перпендикулярно на земната гравитация. А понеже гравитацията е взаимодействие мержду поне две тела къде на хоризонта е тялото с което си взаимодейства лифтера.

Просто не се получава, не е гравитацията в основата на това устройство.

Неактивен kall

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 129
Re: Същност на гравитацията
« Отговор #38 -: Декември 25, 2015, 05:12:52 pm »
Цитат
Това твърдение е точно толкова хипотетично колкото и твърдението на hiparh на практика в негова защита тежи единственно огромната маститост на автора му. Нещо повече ако приложиме така любимият на маститите учени принцип на Бръснача на Окам то това твърдение автоматично отива в кофата за боклук.
Какво те кара да смяташ, че е хипотетично( хич не е хипотетично, но щом казваш:-)? И Бръсначът на Окам не е чак толкова универсален инструмент в науката, но определено е доста полезен.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 263
 • Пол: Мъж
 • Потребителя не съществува
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Същност на гравитацията
« Отговор #39 -: Декември 25, 2015, 05:25:17 pm »
Ами така ме кара да мисля факта, че никой не си е и помислил да демонстрира ефекта при "лабораторни" условия. Направиха квантово заплитане на 120 километра разстояние а с това нищо.
да бяха пратили един лазер на 120 км. и да прекарат покрай него масивно тяло Осмий, Иридий, обеднен Уран ако щеш на 120 км. все ще се отклони с няколко стотни от микрона. Ама не не го правят, сигурно защото знаят че няма да се отклони  ;)

Неактивен kall

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 129
Re: Същност на гравитацията
« Отговор #40 -: Декември 25, 2015, 05:47:06 pm »
Цитат
Ами така ме кара да мисля факта, че никой не си е и помислил да демонстрира ефекта при "лабораторни" условия. Направиха квантово заплитане на 120 километра разстояние а с това нищо.
да бяха пратили един лазер на 120 км. и да прекарат покрай него масивно тяло Осмий, Иридий, обеднен Уран ако щеш на 120 км. все ще се отклони с няколко стотни от микрона. Ама не не го правят, сигурно защото знаят че няма да се отклони

Абе аз си мисля, че доста трудно ще стане в лабораторни условия, то затова май си трябват астрономически тела. Т.е., тялото от осмий трябва да е наистина, ама наистина огромно, за да може да се забележат ефектите. То затова и засега( и за в бъдеще) ще си останем само с астрономическите наблюдения на това явление май, май. Но те много космически явления са така всъщност. Черните дупки, например. То точно за тях аз пък имам сериозни съмнения за реалното им съществуване. Да, има някакви далечни обекти, но те изключително трудно се наблюдават и почти нищо не знаем какво всъщност наблюдаваме. Да, предсказва ги теоретичния Стандартен модел. Ама това ли са всъщност. А и да не говорим, че не знам за надежден начин за реалното им изследване. Та така. 

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 290
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Същност на гравитацията
« Отговор #41 -: Декември 25, 2015, 06:54:29 pm »
Един от вероятните отговори е, защото материалните частици непрестанно се нуждаят от свежа поддържаща енергия, за да съществуват, или с други думи - храна. Тази храна си я набавят от околното пространство (етера) под формата на етерони и евентуално техни прости съчетания в кристална форма (много по-опростени от познатите ни субатомни частици). Тази прииждаща от всички посоки "храна", създава гравитационното налягане.

По-скоро създава "разреденост" в етера на това място и оттам - зона с по-ниско етерно налягане!


Имаме и поток в обратна посока, които е с афинитет да се придвижва от зони с по-високо към зони с по-ниско налягане (отдалечаване от материята). Този поток е съвкупност от отпадните продукти на материята, т.е. дезинтеграция. Имаме отворена система. Именно дезинтеграционните потоци са тези, които държат масивните космически тела на разстояние едно от друго. При евентуално раздуване на Слънцето в бъдеще, неговият поток може да избута планетите встрани (орбитите им да се разширят едновременно с раздуването му), вместо да ги погълне. Подобно на магнити с едноименните си полюси един срещу друг.
Потокът винаги "наляга" в посока към по-малката плътност... и при двата случая!
И е твърде вероятно да е така, както го представяш за случаите при които се отблъсква материя!
Тук, в тази тема (която разисквахме надълго и на широко), съм обяснил моето виждане:
http://mazeto.net/index.php/topic,9507.45.html
постове 51,53,54, 76,78, 84, и...цялата тема е интересна ( за kall го пиша).
Тук също много добре са обяснени някои от процесите в допълнение:
http://mazeto.net/index.php/topic,5414.msg29320.html#new
постове 1 и 7...

Обърнете внимание на факта, че гравитацията се проявява ИЗКЛЮЧИТЕЛНО чрез масата на телата, но масата НЕ Е причина за гравитацията!
Имаме ли маса имаме и гравитация, имаме и ИНЕРТНОСТ.
По-скоро може да се предположи, че маса и гравитация са породени от еднаква първопричина (Хипарх я спомена), а именно - проявлението на етерните сили върху всяка една частица от това, което наричаме материя!
« Последна редакция: Декември 25, 2015, 07:12:02 pm от atos »

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 270
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Re: Същност на гравитацията
« Отговор #42 -: Декември 25, 2015, 11:22:10 pm »
Една друга гледна точка- а ако в случая с гравитацията и движението на планетите действат други сили, които не са съвсем от материален характер(условно казано от друго измерение), кво правим?

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 013
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Същност на гравитацията
« Отговор #43 -: Декември 25, 2015, 11:32:06 pm »
Направо си е същата гледна точка :) Етерът не е материална субстанция и има свободен достъп до други измерения, където се осъществява обмен и трансформации, които ние не разбираме.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 779
Re: Същност на гравитацията
« Отговор #44 -: Декември 26, 2015, 08:15:45 am »
Здравейте,
Който не разбира човешкия свят неразбира и Божествения.
Гравитацията може се оприличи като налягане. Това илюстрирам с описание на следните два опита.
Ако се намираме на еквипотенциална равнина то липсва гравитация (безтегловност). По земната кора се наблюдава микрогравитация до по-големи стойности.
Ако гравитацията е налягане може се приложи закон на Бернули динамичното и статичното налягане е константа. Тава става със следния опит: Взима се лист хартия и фуния. Листа се слага на масата доближава се фунията и се издишва въздух. Листа се повдига от масата и се доближава до фунията без да залепва защото от там излиза въздух. Създава се вакум от разликата между статичното и динамично налягане.
Вакумът и въздуха са диелектрици и могат да се наелектризирват и пренасят заряд, ако се движат, така нареченият ток на разместване, отместване или сменяване, сменяват се токоносителите. При тока на разместване имаме обемна плътност, при ток на проводимост токова плътност-за съпоставка. За увеличаване на обемната плътност трябва да се увеличи заряда или намали обема, може и двете. За сравнение при опитите на Тесла подковите на конете са святкали, може и хлебарките да са наелектризирани. Намаляване на обема (имплозия) става с "Серл" ефекта описан по-горе в темата. При намаляване на обема наблюдаваме изтичане на заряди през острие или гребен, популярно в електростатиката.
За това има преплитане между електростатика и гравитация, те са свързани и със СЕ.
Подобно нещо се случва с бобина за електромагнити на Тесла. Със сферичен (униполярен) кондензатор се наелектризира ефира (въздуха) и се сгъстява в центъра на бобината в тънък проводник. Индуктивността действа като помпа и заряда се увеличава в системата за сметка на триенето на заредения ефир. Наблюдава се охлаждане заради намаляване на вътрешната енергия на ефира от хаотично към организирано движение. При кръстосано свързване възниква ПОВ и има излишък на електрическа енергия, което е благодат!