Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

НЯКОЙ ДА Е ЧУВАЛ ЗА НЕЩО ТАКОВА?

<< < (3/4) > >>

hyparh:

--- Цитат на: atos в Декември 10, 2015, 12:28:27 pm ---Добре де, на тоя, който си "замразява" ръката вътре в съда не му ли пари?
Все пак 55-60 градуса са си сериозна температура за биологична тъкан?

--- Край на цитат ---

Предполагам се издържа за кратко.
Аз преди малко изнамерих моето пакетче и вече втори път го кисна във вряла вода, но не ще да се стопява. Не съм го ползвал от години и сигурно химията му се е прецакала вече, а и май не трябва да се държи дълго в кристализирал вид.

Аtos:

--- Цитат на: pax в Декември 10, 2015, 12:59:05 pm ---Това намерих в интернет http://condiciashop.com/toplo_sarce
Един колега ми показа подобна торбичка, взел я е от някои, от големите вериги магазини.

Утре ще взема от работа натриев ацетат и ще пробвам в бутилка.
 Ако някой се сеща за подходящ съд, моля кажете.

--- Край на цитат ---
По-добре да е обикновен буркан от компот без стеснение на гърлото или чаша:)

pax:
Домързя ме да видя, какви пропорции се смесват. На около 600мл. вода сложих около 1- 1,5 кг. Натриев ацетат (тези цифри са на око :)   ). Топлата вода моментално се охлади при разтваряне на ацетата, сега чакам  да се загрее разтвора. Дали, докато кристализира Натриевия ацетат се разширява? Питам, за да знам дали да ползвам PVC или стъкло.

edin:
Характеристика:

Натриевият ацетат е сол на оцетната киселина и е разрешен за употреба в хранително-вкусовата промишленост като добавка от групата на консервантите. Получава се при суха дестилация на дървесина, отнася се към солите на слаби киселини, които разтворени в бъдеще, може да се използват за запазването на постоянни стойности на рН.

Употреба:

Натриевият ацетат се употребява при приготвянето на различни оцветители и такива химични производни като: винил ацетати, оцетен анхидрид, в оцветяването и дъбенето на кожи. В медицината намира приложение в качеството си на алкално средство, в строителството - предотвратява замръзването на бетона по време на транспортиране и др.

Въздействие върху човека

Натриевият ацетат е силен алерген. Абсолютно противопоказен е за хора с бъбречни заболявания. Тъй като веществото се използва главно с промишлени и химични цели и е химически активно производно, за да се избегне вредното въздействие върху човека, специалистите съветват хората, които работят с него, да спазват стриктно всички мерки за безопасност и правилата за безопасност на труда на съответния завод.

В бита и хранително-вкусовата промишленост натриевият ацетат се явява краен продукт при реакции на обикновена сода за хляб и оцет. Използва се за консервиране и приготвяне на храна, може да влиза в състава на някои лекарства.

В разумни количества веществото е безвредно и не е канцерогенно. Разрешено е като хранителна добавка в почти всички страни по света. Ацетатите могат да бъдат опасни само в промишлени концентрации.

Още за E262 - Натриев ацетат, Натриев диацетат (Sodium acetate, Sodium diacetate) | Е-тата Framar.bg от Framar.bg: http://hranene.framar.bg/%D0%B5-%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0/e262

pax:
Скороста с която кристализира разтвора е по-бавна от тази на клиповете в интернет. Предполагам заради концентрацията на натриев ацетат във водата. Ползвах чешмяна вода. Ацетата разтворих на около 80C. Температурата на кристализация 20C. Има и видео, но е много калитарско.
Като цяло минете ли мярката на Tесла няколко пъти, по-добре не правете нищо :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия