Начало > Новини от света на технологиите

Революцията NanoFlowCell

<< < (2/2)

Радико:
Михаил Кузмов нищо ново под слънцето тази концепция съм я чел някаде много отдавна даже не помня къде. Ставаше дума за акумулатори при които енергията не се натрупва в плочите на полюсите а в електролита. Електролита се превръща в нещо като течен амбалаж за енергия. Източват празния, наливат пълния и после пълнят с енергия за по продължително време върнатият "течен амбалаж" Времето за преточване на няколко "дори и десетки" литри е много по малко от времето за зареждане с кабел по конвенционалният метод.

Михаил Кузмов:
Къде толкова отдавна си чел ? На мен ми се вижда прясна информация. Виж референциите най долу на линка уики.
Всички  са от последните, година две ! Нано технологиите също датират от скоро. За първи път се срещам с това и ми изглежда удивително. 600 км. свръх мощен автомобил вози още 200-400 лт. електролит. На картинките се вижда нещо луксозно и твърде авангардно.

h2motor:
 Изглежда примамливо като технология, но мисля че водорода е по добро решение за съхранение на енергия.Тойота вече го обявиха за следващата технология.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия