Автор Тема: Сребърна Вода  (Прочетена 26681 пъти)

hristolocco

 • Гост
Сребърна Вода
« -: Ноември 07, 2015, 01:35:36 am »
Колоиден Разтвор на Сребро (Ag) във вода (Н2О). Има силно антибактерицидно действие, убива всякакви патогени. Може да си я приготвите за минути само ще ви трябва: генератор на ток, два сребърни тела проба 999 и чаша с чиста вода. Схемата дадена по-долу може да бъде заменена с две последователно свързани 9 волтови батерии, захранващи сребърните електроди и последователно във веригата включена скална лампа 12В/0.05А /Bulb: 6-12V @ 55mA or 6.3V @ 0.075 A Type ML612 or 7377   B1  LAMP СКАЛНИ ЛАМПИ 12V/0.05A # Цена:0.20лв./ това е извадка от Запер Схемата на д-р Боб Бек в часта и за генератор на сребърна водакнигата "Сребърна вода" на академик Л.Кулски (Киев, 1987)


сребърна вода

Среброто има способността да дезинфекцира водата и да убива наличните в нея бактерии (неслучайно хората открай време са използвали сребърни съдове за съхранение на вода). Ефективността на водата се повишава чувствително и ако среброто бъде разтворено в нея с помощ­та на електричество. Такава вода вече може да си закупите и в аптеките, има изключителни антимикробни, антибактериални и антигъбични качества, както и качества за борба с общи инфекции и лечение на рани.

Може да се приготвя в домашни условия, като се използва битов активатор за вода.

 The RSG-3 Silver Maker:

Colloidal Silver for pennies.
"First Aid Kit of the Future"
Made in USA.

RSG-3 Colloidal Silver Generator Makes Highest Quality Ionic Colloidal Silver using 99.99% pure Silver. Now only $109 including S&H and universal AC adapter!

See also the new RSG-2 Combination CS Generator/Zapper

        Constant-Current and Constant-Voltage method for making the highest quality Ionic/Colloidal Silver.  Battery and/or AC power. (Scroll down to order)

     Put 1-2 cups of distilled water in a glass or jar. With the pure silver electrodes in the water, start the RSG-3.
    In 1-2 hours, you'll have excellent Colloidal Silver, a full-spectrum anti-microbial to drink or use externally.

Adjustable constant current to make high quality colloidal silver.
2 LEDs to indicate colloidal silver conductivity and low battery.
Can be used with the AC/DC wall adapter or with a 9 Volt battery.

Features and Functions
· 30 Volt DC Constant Voltage (used for ionic Colloidal Silver DC generation)
· Adjustable current from ~1mA to 20mA. Use at lowest current (~1mA) to get highest quality colloidal silver with smallest particle size. Current may be increased to speed up the process but this will produce larger silver particles. At highest current (20mA), the colloidal silver maker works as Dr. Bob Beck's original design of a colloidal silver generator.
· Status LED for indicating colloidal silver current conductivity
· Low battery LED indicator
· Through unit silver rod jacks for easier colloidal silver generation
· External silver jack for making colloidal silver without using the silver rod jacks (external assembly not included)

Includes:
· Silver Rod storage in the unit               
· AC/DC wall adapter
· 1 year limited warranty
· 2 Silver Rods .9999 pure ~6" length
· RSG-3 User Guide

Accessories (Available)
External Silver Rod Assembly with Connectors for monitoring Current

 Сребърна вода от Д-р Силвър
модел:    Dr.Silver
марка:    ВОЛКАНО
производител:    GM Pharma, България
гаранция:    12 месеца
цена:   68.99 лв. (с ДДС)
размери, мм (Ф х В):    (40 x 170)
тегло:    0.100 кг
действие:    уредът осъществява електромагнитен пренос на сребърни йони във водата чрез протичане на постоянен ток между сребърен и неръждаеми електроди. Постоянни магнити формират поле със специфична конфигурация с цел структуриране на водата и усилване лечебното действие на сребърните йони
производителност:    0,15 мг/мин сребърни йони
работен цикъл:    10 мин
магнитно поле:    450 гауса
захранване:    вградени литиеви батерии
сребърен електрод:    1 гр
срок на употреба:    ресурсът на уреда до пълно изчерпване на сребърните електроди и батериите е повече от 100 часа
обем вода:    максималният обем вода, който може да бъде обработен за периода на експлоатация на уреда е не по-малко от 20 000 литра при концентрация 0,05 мг/л
температура:    водата се обработва в диапазон от +5 до +40 градуса С.
не показвай поръчката
бройки
     
Уред за получаване на сребърна вода, който едновременно с процеса на отделяне на сребърни йони, осигурява магнитна обработка и структуриране на водата за постигане на максимален биологичен ефект.

Приложение на сребърната вода в домашни условия:

    * Обеззаразяване на водопроводна вода и вода с неизвестен произход,

    * Ефективно антибактериално и възстановяващо действие при простуда, грип, ангини, висока температура, гастрити, хранителни отравяния, дезинтерии, кожни болести, изгаряния,

    * Дезинфекция и обработка на плодове и зеленчуци,

    * Дезинфекция на мивки, вани, съдове,

    * Дезинфекция на вода за къпане на деца, дезинфекция на детски играчки и дрехи,

    * В козметологията - подмладяващо, противовъзпалително и балансиращо кожата действие,

    * В растениевъдството - за покълване на семена и поливане на растения,

    * За консервиране на храни, напитки, сокове, компоти,

    * Непрекъснато се откриват нови възможности за терапевтично приложение на това чудодейно природно средство - сребърната вода."Серебряная" вода - своими руками Журнал "Радио", номер 12, 1998г.
Автор: В.Жгулев
http://www.chipinfo.ru/literature/radio/199812/p6_7.html?pid=5074
Цитат
Вода, содержащая ионы серебра ("серебряная" или "живая" вода), нашла применение в медицине и в быту, а ее полезные свойства описаны в литературе. "Серебряную" воду можно изготавливать и в домашних условиях. Особенности прибора, предлагаемого вниманию читателей для получения такой воды, - это возможность путем расчета определить количество растворившегося в воде серебра и равномерный износ электродов.

    Автор изготовил свой прибор, используя относительно старые компоненты. Они без проблем заменяются на современные. Более того, можно заметно упростить конструкцию, используя, например, микросхемы. Дерзайте!

Статията преведе за вас Алекс Болдин


Уред за приготвяне на жива (сребърна) вода

    Водата съдържаща сребърни йони ("сребърна" или "жива вода") е намерила приложение в медицината и в бита, а нейните полезни свойства са описани в литературата.
"Сребърната" вода може да се приготви и в домашни условия. Особеностите на апарата, предлаган от нас на читателя за получаването на такава вода- това е възможността по пътя на изчисление да се определи, количеството на разтворено във водата сребро и равномерното износване на електродите. Авторът е изработил своя апарат, ползвайки стари части. Те се заменят без проблем със съвременни. Още повече, че описаната конструкция може да се опрости, използвайки интегрални схеми.
"Сребърната вода" се получава чрез поставени сребърни електроди във водата по които се пуска електрически ток. Количеството разтворено сребро М в милиграми може да се изчисли по формулата: М=1.118*I*T*K, където I - силата на тока, протичащ през електродите в ампери, T - времето на протичането на тока в секунди, К - коефициент, който за питейната вода е 0,9.
Предлаганият апарат осигурява стабилен ток от 16 мА независимо от характеристиката на водата, разстоянието между електродите и захранващото напрежение. Неговата производителност е 1 мг/мин.
Посоката на тока през електродите периодично се променя за осигуряване на равномерното им износване. Апарата се захранва с батерия тип "Крона" с напрежение 9 В която осигурява 30 часова непрекъсната работа. Предвиодено е включване на външен захранващ източник с напрежение 12 В.
По-долу на схемата е показана и електрическата схема. Тя се състои от генератор на тактови импулси, тригер, задаващ честотата на комутациите, устройство за промяна на полярността на включване на електродите и стабилизация на протичащия ток и светодиоден индикатор.
Генераторът на тактови импулси е изпълнен с транзисторите VT1, VT2. Дължината на импулсите се задава от веригата R3C1, а периода от веригата R1C1. В нашият случай дължината на импулсите няма значение, а само от периода на тяхното повторение(примерно 2…4 мин., което също не е толкова съществено) който определя честотата на превключване на електродите на йонизатора.
Тактовите импулси от колектора на транзистор VT2 се подават на броячния тригер съставен от транзисторите VT5,VT6. За разлика от класическия, тоя тригер има четири изхода, предназначени за токово управление на ключовата каскада, изпълнена по мостовата схема от транзисторите VT3,VT4,VT7,VT8. Ключовата каскада променя полярността на напрежението на електродите и стабилизира тока през тях.
Да разгледаме подробно работата на комутатора. Да предположим, че транзистор VT5 на тригера е отпушен, а VT6 е запушен. Емитерният ток на транзистора VT5 протича през диода VD1 и създава на него пад на напрежение, което е в състояние да отпуши регулиращия транзистор VT4. Поради наличие на резистора R11 в неговата емитерна верига, последният работи в режим на стабилизация на тока, преминаващ през електродите.
Колекторният ток на транзистора VT5 преминава през резисторите R6,R12 и базата на транзистор VT7 от ключовата каскада, и поради това последния е отпушен и на неговия колектор има напрежение, близко до захранващото напрежение.
Транзисторите VT3,VT8 от комутатора в тоя случай ще бъдат запушени поради запушеното състояние на транзистора VT6 от тригера и наличието на емитерното запушващо напрежение отлагано на резисторите R10,R11.
По такъв начин, в разглеждания вариант тока ще преминава по веригата R10-VT7 -електродите на уреда - VT4 - R11 и напрежението на контактите 1,2 на съединителя XP3 ще има отрицателна полярност. Следващият тактов импулс ще превключи тригера в другото състояние, и ще отпуши транзистор VT6, запуши VT5. Сега токът ще протича по веригата R10-VT3 - електродите на уреда VT8-R11 и отрицателната полярност ще бъде сега на контакти 2,4 от съединителя XP3.
Регулиращите транзистори VT4,VT8 компенсират изменението на захранващото напрежение и напрежението на електродите. Освен това, те ограничават правия ток на транзисторите от моста в момент на превключване и изходния ток при случайно докосване на електродите един с друг.
При разредена батерия или при повишен пад на напрежение на електродите регулиращите транзистори могат да се окажат в състояние на насищане, вследствие на което стабилността на тока се нарушава. Тая ситуация се контролира от каскадата от транзистора VT9 и диодите VD6-VD8. При внимателна работа напрежението на електродите е повишено и диодите VD7,VD8, а също и транзистор VT9 са запушени. При насищане на някой от регулиращите транзистори остатъчното напрежение на неговия колектор плюс пада на напрежение върху съответния диод(VD7 или VD8) става по-ниско от пада на напрежение на диода VD6 и транзистор VT9 се отпушва.
Индикаторът за работа на апарата HL1 е събран от транзисторите VT10,VT11. Той представлява генератор на импулси с голямо ниво, управлявано от транзистор VT9. Запушеният транзистор не влияе на работата на генератора, а отпушения- го поставя в режим на постоянно светене на светодиода. За да не се променя яркостта на светене при разряд на батерията, транзистораVT10 работи в режим на стабилизиран ток, преминаващ през светодиода. През резистор R23 протича тока на разреждане на кондензатора С4 при малки напрежения на светодиода.
Апаратът за получаване на "сребърна" вода е събран на печатна платка от стъкло текстолит с размери 102х55 мм. При монтажа могат да се използват резистори резистори с мощност 0,125 и 0,250 вата. Кондензаторите С2, С3 - са обикновени керамични тип ККРД. ; С1, С4 - обикновени оксидни с малък ток на утечка. Ако имате в наличност не полярни кондензатори, по-добре ползвайте тях. Германиевите транзистори със структура p-n-p са от руската серия МП39,МП42,П13-П16,МП25,МП26,П25,П26 с коефициент на предаване по ток 30…90. Силициевите транзистори със структура n-p-n (МП101-МП103,МП111-Мп113,П101-П103) и p-n-p (МП104-МП106,МП114,МП116,П104-П106) скоефициент на предаване по ток 15....45.
Вместо диодите КД401М може да се използват на практика всякакви силициеви маломощни. Светодиода АЛ102Б може да се замени с АЛ307 с желан цвят на светене. Превключвателят SA1 е миниатюрния тип П1Т3. Розетката ХР1 е взета от употребявана батерия "Крона", съединителя ХР2(ОНП-ВС-18) - от калкулатор, а съединителя ХР3 е препилен от съединител ГРППЗ-36ШП(взети са 2 чифта контакти). Изводите на светодиода НL1са споени на изводите на резистора R23.
Корпусът на уреда може да се събере от споени парчета стъклотекстолит с дебелина 0,8…1,5 мм. Размерите на заготовката са: 22х132 мм-2 парчета;55х130 мм - 1 парче; 52х132 мм- 1 парче. Под спойката се оставя ивица 1,5…3 мм по периметъра на заготовката. За закрепване на печатната платка на страничните стени на корпуса трябва да се припои или залепи бобинка с резба М2. В корпуса под светодиода се пробива отвор за превключвателя SA1 и съединителите ХР2,ХР3.
Държачът на електродите се препоръчва да се изпълни във вид на лопатки с ръчка и човка- кука от органично стъкло с дебелина 4…6 мм. На лопатките от двете страни се залепва с медицинско лепило пластинките на електродите(площта на повърхността на единия електрод е около 1 см2) и през ръкохватката да се изведат съединителните проводници. Местата на спойките не бива да се потапят във водата. Най-удобно е за електроди да се използва технически чисто сребро, съдържащо се в някои промишлени изделия, а също и битово сребро. При работа лопатката се потапя в банката с вода и се закрепва с кукичката за стената на банката.

При настройка на уреда на желаната честота, превключването на електродите се получава с подбор на резистора R1, а яркостта на светодода с подбор на резистор R22.
В заключение, включете към електродите милиамперметър, с подбора на резистор R11 се установява ток през електродите, равен на 16 мА.
За приготвяне на "сребърна" вода е необходимо да се потопят електродите във водата и да се включи електрозахранването. Нормалният процес е съпроводен от мигане на светодиода; при липса на вода, разредена батерия или прекомерно голямо разстояние между електродите светодиода свети постоянно. Продължителността на работа на уреда определя неговата производителност (1мг/мин), обема вода и изискваната концентрация. Например, при концентрация 20 мг/л. и един литър вода, уреда трябва да работи 20 мин. След изтичането на това време трябва да се изключи, електродите да се извадят и водата да се смени с чиста. Приготвената вода трябва да се разбърка и постави на тъмно място да престои 4 часа, след това тя става годна за употреба.
Сребърната вода трябва да се съхранява на тъмно място, тъй като от светлината среброто чернее и се получават утайки. В процеса на експлоатация електродите също почерняват поради окислението, но това не влияе на процеса. Подложената на промишлена очистка вода (хлорирана и др.) трябва предварително да се филтрира или оставена да престои няколко часа докато се отдели хлора. "Сребърната" вода не бива да се кипва, тъй като среброто в нея губи физиологическите си качества.

 

Статията е взета от руския сайт:

http://www.rlocman.ru/shem/schematics.html?di=41177
Източник: http://patishta.net/temi/vodata/uredsrebvoda.htmСребърна вода
1 литър - 20 лв
За поръчка:
GSM: 0877068415
skype: srebarnavoda
e-mail: srebarnavoda@abv.bg


СВОЙСТВА И ИЗПОЛЗУВАНЕ НА СРЕБЪРНАТА ВОДА
Материалът за тази глава е подготвен по книгата на А.Маловичко “Всичко за водата”(Каунас, 1996) със съгласието на
автора. Използувана е информация от книгите "Сребърна вода" на академик Л.Кулски (Киев, 1977), "Сребърна вода. Методът на
Таранов" на Л.Таранов и И.Филипова (Санкт Петербург, 2002). Повечето от лечебните методи са изложени в книгата на Таранов и
Филипова.

За лечебните свойства на сребърната вода се знаело много отдавна, за което свидетелствуват трудовете на авторите на
древната медицина, написани на санскрит. В старинните индийски книги се споменава, че древните индийци са дезинфекцирали
водата, като са потапяли в нея за кратко време нагорещено сребро или са държали дълго време сребърни съдове в нея. При
освещаване на кладенци, в тях са хвърляли сребърни монети, съхранявали са водата в сребърни съдове и т.н. В края на XIX век
вниманието на изследователите било привлечено от дезинфекциращите свойства на някои метали. Опитите показали, че бацилите
на дифтерита, поставени на сребърна пластина, загиват за 2 дни, върху медна – за 3 дни, върху златна – за 9 дни. Бацилите на
тифа, поставени върху сребърна и медна пластина загиват само за 18 часа.

Изследванията показали, че бактерицидният ефект на среброто са по-силно изразен, отколкото при другите метали,
защото среброто прониква по-бързо в клетките.Клетъчната обвивка сорбира среброто, то блокира ферментита на бактериите,
затова микробните клетки умират.Препаратите на база на сребро притежават много силно изразен ефект на унищожаване на
бактериите. По данни на учения В.Углов среброто действува 1750 пъти по-силно от карболова киселина при еднаква
концентрация, и 5,5 пъти по-силно от сублимат (живачен двухлорид). По данни на Л.Кулски, сребърната вода има по висока
активност от хлора, хлорната вар, натриевия хипохлорид и други оксиданти при равна концентрация.

Също така е установено, че антимикробната активност на среброто е по-висока в алкална, отколкото в киселинна или
неутрална среда. Действието насреброто зависи от концентрация му, която се измерва в мг/л (милиграма на литър). Кокото повисока
е концентрацията, толкова по-бързо и силно е действието. Например, сребърна вода с концентрация 0,05 мг/л унищожава
микробите за 5 минути, с концентрация 0,2 мг/л – за 2 минути, с концентрация 1,0 мг/л – почти веднага. При концентрация 1,0
мг/л чревните бактерии загиват за 3 минути, при концентрация 0,5 мг/л – за 20 минути и т.н.

Когато става въпрос за ефекта на сребърната вода, следва да се има предвид, че освен среброто в разтвора винаги
присъствуват хипохлоритни йони и пероксидни съединения, които се образуват на положителния електрод – анода. Всички те
усилват още повече антомикробното действие на среброто. В тези случаи действието на сребърната вода е по-силно отколкото при
прилагане на пеницилин, биомицин и други подобни антибиотици. Освен това, среброто унищожава и тези бактерии, които имат
имунитет към антибиотици и медикаменти.


Как действува среброто на организма? Неголемите дози сребро не са токсични и имат положително действие, те
“подмладяват” кръвта, стимулират физиологическите процеси в организма, увеличават количеството на белтъците в кръвта и т.н.

Най-широко сребърната вода се използува за целите на дезинфекцията и консервацията на питейната вода. Тя
консервира добре и различни плодови сокове, които дори и без допълнителна термична обработка се съхраняват цяла година. За
тази цел е достатъчна сребърна вода с концентрация 0,5 мг/л сребро. Йоните на среброто ускоряват процеса на стареене на виното,
подобряват вкуса му. Сребърната вода дезинфекцира съдове, стабилизира млякото, маслото, обеззаразява ефективно черупките на
яйцата, бързо и надеждно дезинфекцита тръбопроводите в пивоварните. Например, при концентрация 0,5 мг/л, бактериите на
оцетната киселина загиват за 30 минути. Сребърната вода предпазва от плесени месото в хладилника.

В книгата си (1) А.Маловичко привежда много данни за използуването на сребърната вода в медицината. По-долу са
подбрани основните, достъпни за всеки съвети:

!"100 – 200 мг/л разтвор на сребро в лимонена киселина е отличен препарат за лечение на рани, а марля, напоена със
сребърна вода – добро антисептично средство в бита и полеви условия.

!"Сребърна пудра с лабилин лекува много добре повърхностни рани.

!"Сребърната вода ефективно лекува заболявания на стомашно-чревния тракт, възпаления на очите, хранопровода,
повърхностни рани и язви.

!"Сребърна вода с концентрация 5-10 мг/л лекува изострена пневмония. В този случай по-добре действуват аерозолите
на водата.

!"Много ефективно сребърната вода заличава изгаряния.

!"Електрофореза със сребърна вода е отлично противовъзпалително и обезболяващо средство при лечение на артрити,
следоперационни възпалителни процеси, рани, абцеси.

Това е особено важно в случаите, когато организмът е алергичен към антибиотиците.

!"При изплакване на гърлото няколко пъти на ден, сребърната вода санира ефективно тонзилити, унищожава чревните
стрептококи и стафилококи в устната кунина.

Концентрацията е 20 мг/л.

!"При приодично намокряне със сребърна вода зарастват по-бързо язви, гъбичен и внезапен стоматит, пародонтоза.
Устата трябва да се плакне дълго, след ядене. Концентрация на водата – 22 – 25 мг/л.

!"Сребърната вода може да се използува при компреси, вани, при лечение на вирусни, гъбични и трофически дерматози.


ПРЕПОРЪКИ ЗА ИЗПОЛЗУВАНЕ НА СРЕБЪРНА ВОДА
Наименование на заболяването
Препоръка за приложение
Концентрация на сребърни йони, mg/l
Време за приготвяне с електролизер PTV-K
Забележки


Гинекологични възпаления
Измива се възпаленото място 3–4 пъти на ден със сребърна вода, а най добре се поставя компрес със затоплена (30
35.С) сребърна вода.
20-25
30-35 минути


Следоперационни възпаления (костни, мускулни и други възпаления, причинени от стафилопневмококови
инфекции)
Мястото се изпива, подсушава и се прави компрес със затоплена (30-35.С) сребърна вода за 15-20 минути.
30-35
35-40 минути
Компресът се прави от 4-5 слоя марля, напоена със сребърна вода


Настинка
Поставят се тампони, напоени със сребърна вода, между венците и бузите, колкото е възможно по-близо до гърлото.
Изплаква се устата със затоплена (30-35.С) сребърна вода 35 40 минути
Настинката преминава за 2-3 дни или по-бързо


Дезинфекция при гропни и други епидемии
Да се разпръсне сребърна вода в помещенията с помощта на пулверизатор.
35
40 минути
0,5 л е достатъчно за помещение 20 кв.м.


Фурункулоза
Компрес със затоплена (30-35.С) сребърна вода
35 40 минути


Екземи, лишеи
Компрес със затоплена (30-35.С) сребърна вода
35 40 минути Лечението продължава до 2 седмици


Кератит, конюнктивит
Очите се измиват със сребърна вода със стайна температура или се прави компрес
20-30 минути


Възпаления на уши, нос, гърло (възпаления на слуховия канал, средното ухо, фарингит, ларингит, тонзилит,
ринит, грипни епидемии)
Изплаква се носа, устата или ушите със топла (30-35.С) сребърна вода и се прави компрес.
20-25
30-35 минути


Доброкачествени тумори
Прави се компрес със 12-15 слойна марля, напоена със сребърна вода, на мястото на тумора. Добавя се сребърна вода
върху компреса.
Процедурата продължава 2 часа.
35-40 минути
Лечението продължава 10 дни


Изгаряния
Мястото се измива с калиев перманганат и след това се прави компрес със сребърна вода.
35-40 минути
Изгарянията се лекуват бързо и не остават белези.
Това е един от най-ефективните начини за лекуване на изгаряния.


Парапроктит
Компрес със сребърна вода, два пъти на ден
35
40 минути
Гнойта ще се събере върху марлята, раните ще бъдат почистени.


Трихофитоза
Компрес със сребърна вода в продължение на 30-40 минути.
35
40 минути
Продъжителност на лечението – 3-4 седмици.


Простудни заболявания (включително вирусни)
Да се използува сребърна вода за:
-изплакване;
-компреси;
-измиване.
30-35
35-40 минути
Начинът на използуване се избира в зависимост от заболяването.


Rosacea Компрес със топла (30-35.С) сребърна вода в продължение на 30-40 минути.
35
40 минути
Продължителност на лечението – 3-4 седмици, след което сепродължава още 2-3 седмици.


Стоматологични заболявания (афти, гингивит, стоматит)
След ядене устата се иплакне в продължение на 3-5 минути със затоплена (30-35.С) сребърна вода.
Правят се компреси с марля между венците и устните в продължение на 3-5 минути.
20
35
30 минути
40 минути
Продължителност на лечението – 5-7 дни.


Профилактика при деца
При кашлица се измиват устата и носа със сребърна вода. Изпива се 50ml сребърна вода
1-2
3-6 минути
Подобрява се имунната система.

1 литър - 20 лв
За поръчка:
GSM: 0877068415
skype: srebarnavoda
e-mail: srebarnavoda@abv.bg
Публикувано от Silver Water в 13:14
« Последна редакция: Ноември 07, 2015, 03:38:17 am от HristoDimovHristov »

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 110
 • Пол: Мъж
 • Автодидактик
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Сребърна Вода
« Отговор #1 -: Ноември 07, 2015, 07:03:51 pm »
Цитат
1 литър - 20 лв
За поръчка:
GSM: 0877068415
skype: srebarnavoda
e-mail: srebarnavoda@abv.bg
Публикувано от Silver Water в 13:14
В темата за Кеше PyroVeso е написа,много точно:
Цитат
Свободна и Неограничена Енергия - човешката глупост.
Не че имам някакви съмнения относно действието на светената вода, сребърната вода
Ама във всяка църква ще си я купя за 2 лева не за 20.
А и друго, голяма заблуда е, че по високата концентрация на сребърни Йони води до по силни бактерицидни свойства. Най силно действащата сребърна вода има концентрация на сребро неоткриваема с повечето уреди и химични методи. Изобщо тука нещата навлизат в един ареал който е от компетентността на Кадуцеус и в който електрическите уреди са неефективни, както и познанията ни по класическата физика и химия. 

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 110
 • Пол: Мъж
 • Автодидактик
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Сребърна Вода
« Отговор #2 -: Ноември 07, 2015, 08:12:58 pm »
Цитат
Не отричам, че Светената вода с молитва може да е по полезна от само сребърната вода от апаратчето, но пък какво ни пречи, докато се прави сребърната вода да седнем до чашата и да се помолим за здраве, а после да изпием водата или да я приложим според дадения протокол за лечение.
Значи пречи това,че е много вероятно изобщо да няма никакъв ефект от лечението или даже да има отрицателен ефект.
Моя позната която имаше козметична фирма преди години прави известни експерименти в тази насока. искаше да използва сребърна вода като евтин и безвреден консервант за козметика.
Лаборантката и направи тридесетина проби с уред за жива и мъртва вода обаче със сребърни електроди. Различни токове, различни времена на обработка, два сребърни електрода, само катода от сребро, само анода.  От всички проби една единствена изби всички патогенни посявки в нея. Проблема  бе, че за тези посявки се изисква време май беше около 2 седмици.
Докато минат тези две седмици тя се скара за нещо с лаборантката, онази напусна и унищожи цялата документация. И стана така, че моята позната имаше една успешна проба но не знаеше как е получена. Нещата така и умряха, но на мен думата ми е за останалите примерно 29 проби, те изобщо не действаха.
Та с малко късмет и повече експерименти може и ти да стигнеш до истината, но просто искам да те предупредя да не тръгваш с голямата кошница напред.   

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 213
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Re: Сребърна Вода
« Отговор #3 -: Ноември 07, 2015, 10:00:36 pm »
Може да си правите и сами "сребърна вода" - в банки продават сребърни пластини и предмети със сребро висока проба - три девятки - изобщо не е нужно да става на колоид, за да лекува, а дали не е и вреден вече колоида - отделен въпрос. Достатъчно е само една нощ да стои среброто във водата, за да действа. Действието е лечебно, пречистващо и освобождаващо от душевни неразположения/дисхармония, такава вода  може да действа освежаващо.
Среброто е проводник на  енергиите на Луната, става въпрос за финни алхимични процеси, за които едва ли съвременни уреди ще открият кой знае какво, но ефекта е проверен и резултатите положителни. Дънов е говорил за това също.
Цената на една пластинка от банката дали не е около 20 лв, по добре една малка инвестиция , отколкото 20 лв за литър  8)

Неактивен nizo

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 751
 • Thoughts become things!
Re: Сребърна Вода
« Отговор #4 -: Ноември 08, 2015, 11:49:13 am »
Цитат
Среброто е проводник на  енергиите на Луната, става въпрос за финни алхимични процеси, за които едва ли съвременни уреди ще открият кой знае какво, но ефекта е проверен и резултатите положителни. Дънов е говорил за това също.

Явно си вещ във финните алхимични процеси и измервания. Въпроса е на какви енергии са проводник шишарките? Как използвате шишарките във вашата алхимична практика?

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 283
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Re: Сребърна Вода
« Отговор #5 -: Ноември 08, 2015, 12:07:13 pm »
Имам шишарка от няколко месеца. Действа на сънищата. Стават интензивни и ярки. Направих активни шишарки и на мои приятели. На моя приятелка, подейства по следния начин. В съня си е казала неща, които наяве не е смеела да изрече. Явно на сън, подсъзнанието отработва, заседнали емоционални проблеми. За друго, не смея да твърдя.

Неактивен Ksurnev

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 984
 • Пол: Мъж
 • Ужасно саркастичен
 • Скайп: ksurnev
Re: Сребърна Вода
« Отговор #6 -: Ноември 08, 2015, 04:12:54 pm »
Момци, всеки що-годе свестен свещенник в България прави тази вода.
Нарича се светена и се прави в сребърен съд.
Питайте, има кого, и се прави от не знам кога!!!

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 360
Re: Сребърна Вода
« Отговор #7 -: Ноември 08, 2015, 07:27:39 pm »
Колоидното сребро казват било стотици пъти по-силно от сребърната вода, защото частиците сребро във водата са много по-малки. Как обаче се прави това колоидно сребро не знам, само предполагам, че е по същия начин, но с много по-слаб ток, за да се отделят по-малки частици, за да остава колоид, т.е. еднородно, да не се разпада и утаява среброто след престояване, като сребърната вода.

Преди време съм употребявал колоидно сребро Армакс: http://www.apmakc.com/main_files/armax.html , но не съм забелязал нито оздравителен ефект, нито страничен. При настинки със сигурност не помага. Адено вируси не убива, като се впръсква в носа. Сега го ползвам предимно като лосион след бръснене. Не изгаря кожата, като одеколона, не я състарява и си е дезинфектант в крайна сметка, макар и не панацея.

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 283
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Re: Сребърна Вода
« Отговор #8 -: Ноември 08, 2015, 09:24:02 pm »
Поствам снимка на моята шишарка, който иска да види, как я направих. Моля не ме дрънкайте на лични, да ви правя шишарки. Няма да обикалям балканите скоро, в търсене на подходящи шишарки.
За направата съм ползвал рибарски конец, който е залепен с капка епоксидна смола за центъра на шишарката. Конеца е захванат с термошлаух за алуминиева Г образна багетка, която е в дупка на ПДЧ плоскост. Важното е шишарката да виси. Другото са неща, без особена важност. Ей в тоя форум я обсъждат шишарката http://forum.shisharkata.com/

Неактивен angelmr

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 92
Re: Сребърна Вода
« Отговор #9 -: Ноември 11, 2015, 10:53:52 am »
Колоидното сребро казват било стотици пъти по-силно от сребърната вода, защото частиците сребро във водата са много по-малки. Как обаче се прави това колоидно сребро не знам, само предполагам, че е по същия начин, но с много по-слаб ток, за да се отделят по-малки частици, за да остава колоид, т.е. еднородно, да не се разпада и утаява среброто след престояване, като сребърната вода.

Преди време съм употребявал колоидно сребро Армакс: http://www.apmakc.com/main_files/armax.html , но не съм забелязал нито оздравителен ефект, нито страничен. При настинки със сигурност не помага. Адено вируси не убива, като се впръсква в носа. Сега го ползвам предимно като лосион след бръснене. Не изгаря кожата, като одеколона, не я състарява и си е дезинфектант в крайна сметка, макар и не панацея.

Вероятно се прави чрез анодно разтваряне. Големината на частиците е от критично значение според мен (но не съм се занимавал с въпроса). А при различни условия (плътност на тока) ще се получи колоид с различна едрина на частиците. Темата ми стана интересна, но съм малко бос в електрохимията. Ако имахме финансиране бих предложил на колегите да експериментират с антибактериалното действие на колоидното сребро. За съжаление държавата ни не финансира науката въобще, а изследванията са скъпи.
Сега е модно да се говори за нанотехнологии, а това си е антична нанотехнология отвсякъде. ;) Та древните не са били толкова прости за колкото ги смятаме.

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 423
Re: Сребърна Вода
« Отговор #10 -: Ноември 12, 2015, 07:44:06 pm »
Големината на частиците не е критична. Доктор Бек демонстрираше изготвяне на колоидално сребро с 9 волтова батерия. Моят генератор е с напрежение 25 волта, но напрежението може да варира от 15 до 30 V. Желателно е да се пие на гладно, преди закуска. Не трябва да се прекалява. 1 - 2 чаени лъжици е достатъчно. Не очаквайте чудеса, например лекуване на хрема или настинка като се пие една чаша на ден.

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 972
 • Life is a DIY project!
Re: Сребърна Вода
« Отговор #11 -: Ноември 12, 2015, 08:15:40 pm »
EDM, Angelmr - мне-е-е, другари!
Колоидното сребро е със ЗВЕРСКА концентрация в сравнение с това, което се вкарва във водата отстоявайки в сребърен съд, или с разните там електролизерчера... За приготвянето му се използва разтвор на сребърна сол (напр. сребърен нитрат AgNO3, наречен още "адски камък") в концентрации грама на литър, или дори направо сребърна пудра в дестилирана вода.
Най-известният цяр (особено сред колегите, които имат малки деца), и който от памтивека се приготвя и продава по аптеките, са т.нар. "коларголови капки". Те са направо черни на цвят от отделените колоидни частици сребро. Действат светкавично и безотказно.
Ето ви някакъв линк. А в нета (bg-mamma :) ) можете да прочетете и за действието им.

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 283
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Re: Сребърна Вода
« Отговор #12 -: Ноември 12, 2015, 09:59:31 pm »
Да не вземете, да го пиете това. Ще ви хване аргирията и ще замязате на братът на Три пи о.  :D

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 360
Re: Сребърна Вода
« Отговор #13 -: Ноември 12, 2015, 10:19:11 pm »
Няма връзка със сребърната вода, но за онези, които имат интерес към холистичната медицина със сигурност ще ги заинтригува: http://bradva.bg/bg/article/article-64939#.VkTtzHbhAgs

Имам книгите на Норбеков, но съм чел само една от тях. Не съм практикувал. Това, което чета ми се вижда, че си струва - най-малкото да се опита. Лекува се целия организъм. Лекува се напълно и зрението. Българин, наш човек е свалил 4 диоптъра.

Неактивен MrDeath

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 44
 • Пол: Мъж
Re: Сребърна Вода
« Отговор #14 -: Ноември 13, 2015, 11:49:35 am »
И аз имам книгите на Норбеков и съм ги чел. Нямам диоптри за сваляне, но съпругата има. Прави описаните упражнения, но нищо не свали. Вероятно техниката работи за определени хора. Така или иначе НЕ познавам никой, който да е постигнал някакъв успех с Норбеков.

EDM, темата е интересна и предполагам може да се пусне нова със заглавие "Норбеков" или "Техниките на Норбеков". Нека там да споделяме мнения и да не разводняваме тази.