Форум > Филми, видео лекции

Международна НЛО конференция

<< < (3/3)

RUS:
Гледал съм участия на проф. Лъчезар Филипов в предаването ''Въпрос на гледна точка''. Мнението ми за него е че е широко скроен човек който не робува на догматизма и обективно се придържа към научните методи на познание.

Snaiper:
На съда всичко е ясно! - Да влезе "убития"!

edin:

--- Цитат на: RUS в Ноември 01, 2015, 08:55:59 pm ---не робува на догматизма и обективно се придържа към научните методи на познание.

--- Край на цитат ---

Само аз ли виждам, крещящо противоречие, в тези думи??? Че има ли по-голяма догма от науката?
Науката е просто нечия представа за истината, а не истината. Истината, всеки си я тълкува както му изнася.

RUS:
Науката е и си остава един непрекъснат процес на опознаване на Вселената от човешкия разум.
Разликата между догматиците и учените е че първите просто са спрели да опознават и са изгубили едно важно качество -любопитството си.
Истинските учени все още с любопитство изучават Вселената опирайки се на натрупания опит и знания на човечеството в науката.
Догматиците ползват науката като институция,истинските учени ползват науката като средство за познание и опознаване.
Въпреки богатия си академичен опит проф. Лъчезар Филипов не се е превърнал в догматик което лесно и ясно се доказва в изявите му в споменатото предаване.Всеки сам може да се убеди в това ако си даде труд да изгледа архива на предаването онлайн преди да говори наизуст.
Абсолютната Истина не отрича, а надгражда съществуващото с нови знания и понятия.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия