Автор Тема: Еднополюсния двигател на ТЕСЛА  (Прочетена 118809 пъти)

Неактивен krasias

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 773
Re: Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
« Отговор #45 -: Октомври 16, 2015, 05:46:57 pm »
Yoro, за етера знам твърде много и то от личен опит а не от четене на книги. А ти не знаеш нищо за него и лъжеш най безогледно. Ще ти кажа само едно нещо най разпространената заблуда в интернет е че етер = ток. Това се опитваш да ни пробуташ и ти ама номера не върви, да етера може да стане ток но не е ток. И той може да върши работа само след като стане на ток, но не и преди това.

Неактивен dymelsoft

 • Administrator
 • Стабилен
 • *****
 • Публикации: 535
 • специалист, не носи на пиене
Re: Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
« Отговор #46 -: Октомври 16, 2015, 06:08:34 pm »
Здравей Yoro,
Бях решил да не коментирам в тази тема, но последния пост на Майстора, ме провокира и аз да споделя някои размисли и .....
Първо за да се убеди ( а не обеди) всеки надявам се трезво мислещ човек не е нужно много. Изключвам празните приказки.
От постовете Ви стигам до заключението, че считате себе си за единствения който работи-експериментира с установки базирани на принципа описан от Бедини и има реални да не казвам фантастични резултати. Това ме провокира да попитам, какво пречи да се проведе един прост експеримент?
Взимате един разреден 12V акумулатор примерно 48Ah, енергийният капацитет на който е 580Wh Преди да почнете да го зареждате включвате 21W-това лампа на 12V към същия и мерите пада на напрежение който да речем е 10.6V. Зареждате го с "генератора" примерно 2 часа. За този период измервате вложената от източника енергия, надявам се излишно да казвам как. След това включвате към същия акумулатор въпросната 21W-a лампа и разреждате акумулатора до същите 10.6V. Ако вашите твърдения за супер процесите са верни и толкова уникални, би трябвало за това време акумулатора да е напълно зареден и лампата да свети в продължение на повече от 20 часа, при това изразходената енергия за "генератора" да е в пъти по-малко, примерно 50Wh. Ако наистина има някаква разлика при това съществена, то тогава може спокойно да се "взриви" света с първото успешно СЕ, при това толкова просто и елементарно.
П.П. един стар акумулатор има голямо вътрешно съпротивление и колкото и да го зареждаш по стандартния начин трудно същия е в състояние да отдаде голям стартов ток ( 150А-300А ). В случая няма значение дали говорим за киселинни, алкални или друг вид акумулаторни батерии. Всеизвестен е фактът, че използването на кратки импулси с високо напрежение не само зареждат акумулаторите а и силно намаляват вътрешното съпротивление, което е и най-съществения фактор за това една батерия да отдаде във веригата голям ток. Ако вземем един такъв акумулатор, който не е в състояние дори да завърти стартерния мотор на автомобила, с едно импулсно зарядно само след 10 мин. същия акумулатор без проблем ще завърти и ще запали мотора на автомобила. Това обаче съвсем не означава че същия е зареден. Пример: 300А ток на 12V отдаден за 10 сек. в стартера се равнява на скромните 10Wh изразходена енергия. (приблизително за такова време пали всяка трошка, че и за много по-малко). Когато имаме акумулатор с ниско вътрешно съпротивление същия зареден и на 10% ще отдаде нужния ток за кратко време. Всичко това си направих труда да изложа с цел да се видят възможните заблуждения, които витаят около въпросните "генератори".
Поздрави.

Yoro

 • Гост
Re: Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
« Отговор #47 -: Октомври 16, 2015, 06:20:54 pm »
Привет на Maistora52!

Като си гледал какво обяснява Бедини явно не си внимавал защото и той казва,че това което е направил е репликация на еднополюсния двигател на Тесла...
Зная,че отдавна си се занимавал с това и не съм ти виновен,че не си успял да го довършиш.Това не означава,че никой не може да го направи.
Явно някъде си сбъркал и от това което пишеш съм убеден,че разсъждаваш доста стандартно и това ти е попречило.
А и това тук съм Yoro а в гаража  Gogo1 и какво от това.

А Михаил Кузмов да ми пише на лични и ще се разберем кога ще се срещнем за да види и мери.

 krasias!Никъде не съм писал,че етера е= на ток.
Писах,че извлича енергия от етера чрез реакцията в батерията..Това не е същото...« Последна редакция: Октомври 16, 2015, 08:11:38 pm от atos »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 644
 • Пол: Мъж
Re: Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
« Отговор #48 -: Октомври 16, 2015, 06:40:22 pm »
На това твоето, Yoro, се възклицава с известното сръбско (от радиото едно време) -
- "Ха-Ха! - коментар!"
...
Ето ти го коментара, драги Gogo1!
Първо: "Реплика" в думите на Бедини не означава копие (или повторение, или "дуплика", или дуБликат) на устройство, а усъвършенстване на ПРИНЦИП! - ТОВА Е, което казва Бедини! - и ти си този, който е заблуден! ... или "загубен в превода!".
Ще трябва МНОГО, ама МНОГО внимателно да изчетеш цялата тема за Бедини в ТОЗИ Форум, за да разбереш за какво ти говоря. А ако наистина си си помислил, че си хванал Господ за крачола, ще трябва денонощно да преглеждаш всички стари и нови клипове, отнасящи се до "бединки", и може би след много време да решиш, че ти не можеш да предложиш подходящо устройство, което да е в състояние да УПОТРЕБИ ДИРЕКТНО "радиантната" енергия, с което не ти внушавам да се откажеш... напротив!
Всички тръпнем в очакване да видим, какво следва!
...
Второ: Веднага след публичното показване още през 1984 година на своята конструкция, Бедини е бил "инструктиран" от "съответните" да въвежда по един или друг начин последователите и репликаторите си В ЗАБЛУЖДЕНИЕ.
Ако ти не се сещаш какво ти подсказвам, с кавичките", значи въобще не си "в час"...
Това е и основната причина, той, в съучастие с полковник Берден (от тайните служби), да въведат понятието "радиантна енергия" - за да пратят за зелен хайвер всички невежи свои почитатели!
Ония другите обаче, мнозина измежду които са стари членове в този форум, "не ядат доматите с колците"! - а четат между редовете и докато слушат как сам Бедини се мъчи да НЕобясни ИСТИНАТА, гледат с три очи образа му на екрана и СЕ СЕЩАТ за какво иде реч!
Ти от кои си!?

И последно: След първия си неуспех с "бединката" преди две години, тази година направих втора, трета и четвърта УСПЕШНИ, работещи и с някои мои "хитринки" "бединки". Нещо пак си се объркал, и не си разбрал, какво съм писал лично аз - прочети! - посъветвах те вече!
Всъщност, за мен "бединката" ще влезе по предназначение в моите магнитни разработки... т.е. правя Хибрид! - тя не е самоцел за мен - бави ме набавянето на 7 кг меден проводник с фи над 0,9мм.
Просто е! ... обаче само за някои!

« Последна редакция: Октомври 16, 2015, 07:07:11 pm от Maistora52 »

Yoro

 • Гост
Re: Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
« Отговор #49 -: Октомври 16, 2015, 07:01:21 pm »
Ако си прочел какво съм писал щеше да си наясно,че това го зная и понеже не копирах това което показва Бедини го направих.
Моя генератор е с доста различен от това коета показва Бедини.

И ми писна от глупости.
Нека коментарите са за генератора а не за щуротии.
Ако няма какво да пишете не го пишете в тази тема.
« Последна редакция: Октомври 16, 2015, 08:14:03 pm от atos »

Неактивен krasias

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 773
Re: Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
« Отговор #50 -: Октомври 16, 2015, 07:08:35 pm »
Писал си в първите два поста че уредите не засичат ток а двигателя работи. И това че етера се извлича чрез реакцията в електролита не е вярно, тогава защо ти е Бедини генератора. Това е повече от ясно че не знаеш какво е етер и защо и как работи. Ако знаеше какво е и как работи можеше да го обясниш в два три реда, не да обясняваш че нямало да ти стигнат 70 страници.

elektros

 • Гост
Re: Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
« Отговор #51 -: Октомври 16, 2015, 07:18:42 pm »
В крайна сметка не е напълно ясно за какво е темата- за нещо което работи, за нещо, което още малко ще проработи, или за нещо, което не се знае дали изобщо ще проработи... От няколко месеца темата е отворена в Гаража, Гого1 работи, но съдейки по постовете, явно повече работи на клавиатурата, и крайния резултат интересно защо е повторение на постовете от другия форум, само че тук, в Мазето....Какво точно искаш да ни кажеш, Гого? Пак повтарям, ако си открил нещо излизай на светло и взривявай медиите, какво точно искаш тук, от нас?

Неактивен g1905

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 96
Re: Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
« Отговор #52 -: Октомври 16, 2015, 07:31:50 pm »
Ами вместо да се чудите, какви въпроси да задавате, как да оплювате, той човека си го каза: Елате и вижте, после кажете!
Но се продължава да се пише, безмислено е за мен. Който не вярва, да отиде и да види, не да говори без да е видял. Колко хора, са ви канили да видите.......? Сега имате възможност.

Yoro

 • Гост
Re: Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
« Отговор #53 -: Октомври 16, 2015, 07:42:25 pm »
Всичко съм описал в гаража.
Трябва да ви го пиша и тук ли?
Предполагам,че повечето от вас са го чели.
И тук е писано за това и мислех,че ще се срещна и с друг който е направил нещо..
Скоро ще покажа съкратена инструкция за изработване на генератора и не само тук.
Пък скептиците и локумджиите да си пишат каквото щат.

Неактивен Bat_Vanko

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 001
Re: Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
« Отговор #54 -: Октомври 16, 2015, 07:48:32 pm »
Имам следното предложение: покрай един UPS се сдобих с около 60 броя гелови акумулатори 12V / 6.5 Ah. Състояние - напрежение от 0 V до 12 V. Изключвам тези с напрежение под 6 V като безвъзвратно умрели. На останалите ще измеря напрежението на празен ход и тока през консуматор (автомобилна лампа 12 V / 21 W). Тези данни ще запиша върху акумулатора. Жоро ще избере тези които според него могат да се възстановят (надявам се да не са само от 12 V). След едноседмична почивка (за изключване на релаксационни процеси) ще направим повторно замерване. Може да се приложи и варианта на dymelsoft за измерване на капацитета на акумулатора.

Yoro

 • Гост
Re: Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
« Отговор #55 -: Октомври 16, 2015, 08:05:28 pm »
Няма проблем да стане това.
Тези батерии които нямат окъсени и разрушени клетки ще се оправят.
Пиши ми на лични.

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 995
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
« Отговор #56 -: Октомври 16, 2015, 08:34:35 pm »
Ок, ще бъда по-конкретен и директен, явно евфемизмите не ви светват...
Престанете да плюете!!!
Плюенето върху свещ може и да я загаси, но ако е върху запалени пари от калциев карбид (ацетилен), би усилило горенето!

Yoro, ясно каза:
1. И той не е до край и в детайли наясно с процесите, случващи се в акумулатора при това зареждане!
2.Покана има всеки от нас да отиде на място, ако иска, за да се убеди -ТАКА ЛИ ВИ БЕШЕ КАЗАНО ИЛИ ГРЕША?
3.Кое и как ви дава право да оплювате нещо, което дори не сте видели?

АБСОЛЮТНО АБСУРДНО се държите!

Това, че някой е открил нещо, наблюдавал го е, установил е закономерности (спазвайки любимият ви "научен подход"), не ви дава право да го заклеймявате с лека ръка, само защото не се вмества в личните ви концепции!

Човекът е ОТКРИЛ (изобретил) нещо! Той сам признава, че не може да ви направи пълна "дисекция" на процесите! Това не отменя фактите (а той твърди, че са ФАКТИ), аз не откривам причина да ни лъже, самодискредитирайки се!

Какво искате повече???
Всяко видео по темата бихте обявили за фейк...по-лесно е да се сере на метеното, отколкото да се мете осраното!

Хайде, който не е работил в тази насока, да не дава крайни мнения и констатации, а да се ограничи до въпроси!


Yoro

 • Гост
Re: Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
« Отговор #57 -: Октомври 16, 2015, 10:23:20 pm »
Откачи ли се батерията няма спасение за транзисторите.
Импулсите са над 2,5кв.
Всяка добавка към схемата с цел защита понижава ефективността.
С тези транзистори не работи добре..

Неактивен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 505
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
Re: Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
« Отговор #58 -: Октомври 16, 2015, 10:41:25 pm »
Колеги съфорумници, да упокоим страстите ! В пост #47 Yoro се съгласи с предложението ми. В пост #57 се съгласи с предложението на Bat_Vanko. Нека още някой се предложи за тази среща с меренето. Така, видяното от повече хора ще добие висок авторитет ! Тук да уточним как ще мерим, какво ще мерим, методика на мерене и с какви уреди ! Веднага бих предложил, но нямам представа от постановката на Yoro. Да уточним заедно. След това на лични да уточним ден и час. Това е ! Ако има други предложения за събитието, нека да се направят и да приключваме с това недоразумение !!
Бъдете здрави !

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 902
Re: Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
« Отговор #59 -: Октомври 16, 2015, 11:39:13 pm »
Взимаш един акумулатор - може и здрав, стига да не ти е жал за него. Взимаш 55 ватова крушка за фар.
Зареждаш акумулатора с конвенционално зарядно до капаците. Включваш крушката. Мериш времето за което акумулатора ще клекне до 10 волта.
После зареждаш с генератора на Гого, като мериш тока и напрежението (конвенционалните, дет могат да се мерят). Т.е. мериш колко конвенционална енергия е консумирал генератора за да се върти, а не колко отдава към аку-то. Колко ще се зарежда Гого да каже, той би трябвало да знае кога акумулатора е зареден по неговия начин. Пак се включва крушката и се гледа за колко време ще клекне пак до 10 волта.
И това се повтаря 10-тина пъти. Ако това, което е вкарано с генератора е по-малко от това което е изкарано с крушката - явно има някаква допълнителна енергия която идва отнякъде. 10 пъти е достатъчно да се разбере дали наистина има някаква необяснима енергия или просто се изцежда аку-то.

За твърдението че аку-то се зарежда по-бързо след цикъл на генератора ... просто не виждам как ще стане. Конвенционалното зарядно дава примерно 5 ампера. За 1 час ще вкара 5 амперчаса, и не виждам как ще изкараш 10 амперчаса от аку-то. Особено ако се твърди че това ще се случва 10-20 пъти подред. Но и това може да се провери по гореописания начин.

За още по-точно измерване може да се ползва голям термос и 10-20 ватов резистор избран така, че да не изгаря когато се върже накъсо на акумулатора. Налива се точно 1 литър вода с температура точно 10 градуса, резистора се захранва от аку-то и след оределен овреме се изключва. Мери се отново темп. на водата и така е абсолютно ясно колко енергия е влезнала в термоса.
После водата от термоса се излива, измива се със вода със същата температура и се зарежа отново точно същото количество вода със същата температура.
Този начин е абсолютно точен за това колко енергия е излезнала от един източник. Всякакви измервания с мултицети, волтметри, ватметри и "колко по-слабо/по-силно светела една крушка" са субективни и абсолютно неточни, когато се измерват незнайни видове енергия.