Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
valex:
Михаил Кузмов
Предлагам ти да не се занимаваш с батерии за нотбуци. Всички имат вградена електроника, която ограничава заряда по някакъв закон включително и с алгоритми в зависимост от броя заряди. И в повечето случаи ако изключиш електрониката после трябва наново инициализацията и.
Вземи каква да е друга акумулаторна батерия и я изследвай на заряд и разряд.
Михаил Кузмов:
Написах, прецизно следене на заряд и разряд. Само първият път си позволих екстремно разреждане. Клетките са еднакви с точност хилядни от волта, 4.144 до 4.147 V след последен заряд.
Valex, вече съм използвал дълго време на винтоверт такава разфасована батерия. Нямах никакви проблеми. Скапа се двигателя на винтоверта, иначе не зная колко щеше да изкара още.
Доста хора тук проумяха че става въпрос за електрохимичен процес, благодарение на постановката "Бедини". Ако това което твърди Yoro се случи, а именно, зареждане за 20-30 мин. и след това мога да разреждам 2 часа със същата крушка, то каква е сметката ?
В моят случай, зареждам 2 часа, разреждам 2 часа, разбира се приблизително. С устройството на Yoro зарежда 20 мин. разрежда 2 часа. Значи в следващите 100 мин. можем да заредим още 5 такива батерии.
Ще бъда откровен. При положение че съм зареждал 2 часа с обикновено зарядно, не проумявам как това ще стане за 20 мин. до същият капацитет на батерията. Зарядният ток започваше с 1.8 А както и разрядният. Сметките не се вързват нали ? До утре !
EDM electronics:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Октомври 22, 2015, 10:16:26 pm --- Зарядният ток започваше с 1.8 А както и разрядният. Сметките не се вързват нали ? До утре !
--- Край на цитат ---
Как така зарядния ток започваше? Не ползваш ли константен ток - генератор на ток? Защото ако не, няма как да са коректни сметките с времето. Ако започва с 1,8А, то няма гаранция че след 5-тата мин. не става 0,18А.
coke2k:
Добре де, толкова ли е сложно с едно реле за време да се въртят 2 батерии еднакви и товар? Аз от това по добро сравняване не виждам е баси... Ако на база 1 час напрежението на батериите расте значи има нещо което си струва. Ако напрежението пада .... довиждане.
Vetap:
Аз също подкрепям колегата coke2k и дадох подобно предложение. Не трябва да се теоретизира излишно. Рискувам да се повторя, но ако устройството на Yoro може да ми зареди акумулатора (100 Ah), който сега зареждам със фотоволтаик за 10 часа, за 2 часа ( използвайки същия панел) аз съм готов да инвестирам пари в разработката. И значи устройството е полезно!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия