Животът- начин на употреба! > Неконвенционални практики и учения
Йогически техники за подмладяване (и не само)
GreenHulk:
--- Цитат на: edin в Октомври 20, 2015, 02:04:16 pm ---Науките, която могат да свържат духовното с материята са радиестезията на Тюрен +трудовете на Пучко т.е. менталната радиестезия + някои методи, като рейки. Едва ли ще доживеем, да бъдат официално изучавани, затова са въпрос на личен избор. За мен стойностно четиво е това, където без заобикалки са казани всички истини. Четива, в които преобладават думи, като "бог" и "богиня" само крадат от времето. Мисля, че времето на боговете изтича.
--- Край на цитат ---
Има много други науки, които да се разглежда връзката между духовното и енергиите. Защото нещата имат духовна причина и връзка - даже минералите, металите, кристалите др. Под "богове" се е разбирало - духовни същества от висши йерархии. Няма как да им изтече времето, защото са участвали такива в създаването на Вселената и слънчевата система, и продължават да участват в тяхното развитие. Който ги вижда и усеща, няма какво да се съмнява.
edin:
Далече си от истината, за жалост. Под богове се разбира, извънземните манипулатори, в частност тези, който са създали религиите и които са променили енергийната решетка на Земята, заради която се раждаме безпаметни. Ясно е защо не ти допада онзи сайт, където изваждат на показ, извънземните измами. Живеем в капан и докато си отдаваш духовната сила, вярвайки във "висши" същества, който ще ти "помогнат", няма излизане от капана!
При все това, ние сме приели, че ще минем през всички измами, още преди да се родим, така че няма повод за притеснение и каквото и да прави човек, следвайки вътрешния си глас, няма да сгреши. Грешки няма, има илюзия за грешки. Нали живеем в илюзия ;)
GreenHulk:
Зависи кой разбира, и на базата на какво. Аз указвам една подходяща гледна точка за разбиране:))
То и хората са си донякъде извънземни - били са и на други планети между смъртта и новото раждане... (между преражданията), щото човек не престава да съществува след смъртта на физическото тяло!
Но това в книгите по радиезтезия вероятно не го пише ::)
RUS:
edin вижда се че си повлиян силно от New Wave течението където от всякъде е взето по нещо и е забъркан един тюрлю гювеч в който няма никаква оправия.
Един съвет ще ти дам - недей се занимава с грубата енергия и материя,а се вгледай по внимателно кой точно подрежда енергията и материята по точно определени начини без изключения.
Отделно се вгледай и се опитай да вникнеш в думите на видни личности от историята на науката които недвусмислено са се изказвали за Бог от висотата на своите знания,интелект,интуиция и гений.
Помисли и си задай въпроса защо тези признати гении са признавали и усещали почерка на Бога и са го заявили публично.
След това го сравни това с жалките опити на различни драскачи и псевдо гуровци в днешно време които твърде комерсиално и повърхностно се заиграват със сили които даже не проумяват,нито пък разбират. Просто е нелепо...
Моя коментар в подобни моменти е:Глупци водят слепци.
Това щеше да е забавно ,ако не беше твърде сериозно особено когато засяга човешки съдби,здраве и дори живота на човешки същества.
Лъжите и полуистините са умело преплетени в заливащата ни информация с претенции за ''правдива,вярна и дълбоко езотерична'' същност на това което ни се предлага под път и над път.
Помислете хубаво,попитайте интуицията си какво ви казва преди да се доверите и последвате този или онзи.
Истинското и стойностно познание не се въргаля под път и над път.
Истинското познание се открива,изстрадва,преживява и систематизира с цената на истинска вътрешна работа и промяна на съзнанието.
Едва тогава съзираш ясно тук таме подхвърлените жокери като маркери...който има очите ще види,който има ушите - ще чуе.
Хубаво ще е да се разбере това.
edin:
Аз пък виждам, че си силно отдалечен от New age теориите, който никога не съм приемал! Тотално погрешно, си правиш изводите.
--- Цитат ---Отделно се вгледай и се опитай да вникнеш в думите на видни личности от историята на науката които недвусмислено са се изказвали за Бог от висотата на своите знания,интелект,интуиция и гений.
--- Край на цитат ---
Видните личности, са били в много случаи масони. Това е кофти!
--- Цитат ---Помислете хубаво,попитайте интуицията си какво ви казва преди да се доверите и последвате този или онзи.
--- Край на цитат ---
Значи казваш го с презумпция, че аз не съм питал интуицията си! Това е кофти! Аз я слушам постоянно и постояно я развивам, но интуицията е погрешно интерпретирано понятие. Бих казал, че много пъти, интуицията ще ви отведе до неприятни неща и неистини, защото само изследвайки И ДВЕТЕ полярности във вселената, можете да постигнете крайната цел, баланса.
Относно "Бог", той е в мен, следователно аз съм Бог! Даже и в пачаврата библия го пише, ама който може да види, го вижда. "Царството божие е във вас". Коментирай RUS.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия