Животът- начин на употреба! > Неконвенционални практики и учения
Йогически техники за подмладяване (и не само)
GreenHulk:
--- Цитат на: edin в Октомври 19, 2015, 03:55:45 pm --- трябва да си мине по реда, за да види края на деветата глуха. Някога и аз бях там.
--- Край на цитат ---
Изобщо не се стига там, ако си се занимавал правилно. Това, което говоря, касае езотеричното развитие, който иска може да ходи и на педесятна църква, но не му препоръчвам, щото опита е отрицателен. Както и от някои руски "екстрасензорици" и "адепти" - също от опит.
Не може да има реално езотерично / окултно развитие без работа с чакрите. В йога и в тантра също се работи с чакри, дори да не се казва някой път направо. Приемам, че си предубеден, но да знаеш, че методи има, и че гроздето не е кисело :)
edin:
Ами то всеки е предубеден и затова подобни спорове, са безсмислени. Тоя път си е самостоятелен и обсъждането е по-скоро вредно. Взимаш, опитваш, правиш си изводите и продължаваш. Ако нещо е за теб, то си е лично за теб. Ако е полезно за теб, може да е вредно за другия и обратното.
RUS:
edin в една част от твоите мисли те подкрепям и съм съгласен с теб.А именно че не трябва да се слага каруцата пред коня...да се вторачиш в пъпа си ( образно казано с това визирам чакрите) е все едно да се занимаваш с последствията,а не с причината.
От друга страна не съм съгласен с теб относно Дънов.Този човек не е случаен и също отговори не дава защото чисто и просто готова рецепта за всичко и всеки просто не съществува.Всеки сам намира своя път за развитие и еволюция както правилно се изрази.Постига резултати по неговия си начин.Това което за мен върши работа,за теб може да не е удачно...просто защото сме различни ,но също и много еднакви с това.
Като критерий за Истина бих ти посочил следното:Голямата Истина не отрича и отхвърля нищо,а допълва и обединява всичко(дори и на пръв поглед противоречиви неща) в едно Цяло.
edin:
За отричането, има си отричане и отричане. Зависи от контекста. В такива дискусии, които са си доста безсмислени, всеки е длъжен да си отстоява, своята си истина. Моята е че Дънов е гола вода. Казах го, но това също и не значи, че съм прав в абсолютния смисъл и че Дънов не е казал истини. Просто на този тип, му е отминало времето.
RUS:
По твоята логика и на Нютон му е минало времето...ама като гледам още са актуални законите които е формулирал. :)
Принципа е същия,независимо за какво говорим.
По същество всички повтарят и развиват писания които са писани преди 8000 г...великите учители на човечеството също само
повтарят на разбираем език тези писания...Всички пътища водят до едно място...и най-важното - тук не става въпрос за мода.
Нека цветето порасне само,вместо да го дърпаме за листата.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия