Автор Тема: Йогически техники за подмладяване (и не само)  (Прочетена 68360 пъти)

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 961
Re: Йогически техники за подмладяване (и не само)
« Отговор #15 -: Октомври 01, 2015, 04:09:23 pm »
Bat_Vanko, като говоря за политика се старая да давам за пример общоизвестни факти, които не се нуждаят от доказване, като например: в БГ има закрити 1 620 училища за 25 г., 2 закрити ядрени блока, съкратено население с 2,5 мил., окупация от чужда войска, разруха в икономиката, САЩ разпалват войни навсякъде по света и т.н. Това нуждае ли се от доказване?

По темата бих приел цитат от изследване на дълголетието /има поне 5-6 книги по въпроса/, от което да е видно, че дишането през лява-дясна ноздра е направило така, че някой е достигнал дълголетие примерно над 100 г. и не знаел що е туй умора. Може и някаква статия. Не съм имал предвид някой от форума да ми доведе наживо йога, който е дълголетник. Дано е станало ясно сега, какво се има в предвид "доказване".

Bat_Vanko, на теб твърдението извадено от някъде си от Интернет ли от Ю-тюб, че като дишаш през лявата-дясна ноздра ще доведе до дълголетие, правдоподобно ли ти прозвуча?

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 263
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Re: Йогически техники за подмладяване (и не само)
« Отговор #16 -: Октомври 01, 2015, 05:37:22 pm »
Аз все си мисля че тая техника е за много напреднали и въобще не е подходяща за практикуване без учител. А колкото до повторенията на алтернативното дишане описано по горе, то според един даскал по йога (за мене най добрия в пловдив), пранаяма се практикува поне половин час. С 4 - 5 повторения нищо няма да стане.

Кечари мудра има и вариант с подрязване на езика е острие, с цел неговото удължаване, и за този вариант се има  предвид да се прави с учител. Него не го препоръчвам и не го правя  :D. Но добра работа върши и нормалния начин и за него не трябва учител.

Описаното от мене упражнение може да е само една от техниките за пранаяма, но в комбинацията с Кечари си е вече доста ефективна.
Цитат
Йога не е само физически упражнения или медитация. Това е начин на живот, за тези които я изберат. В йога има и въздържание от храна, има и пълно изчистване на организма.
- Определено да!

От немалко години правя дишането  през едната и другата ноздри и ефекта му може да бъде забележим дори само за 5-6 пълни цикъла. Има общ хармонизиращ и балансиращ ефект и касае симпатичната и мозъчните нервни системи. Много е важно за организма тези две системи да са добре синхронизирани, това може да има в дългосрочен план и благотворни последствия върху здравето и съзнание. А щом такива напреднали Йоги са писали такива неща за такава проста техника, може да са имали основания. Аз не съм си я измислил сам, вероятно стотици хиляди, ако не милиони са я правили вече, и то с резултати.

Специално за Епикур - "Удоволствието и живота, прекаран предимно в удоволствия,  според мен може да е крайна цел на не особено осъзнати биологични единици с човешки геном"  :PА понеже стана дума и за политика, нерядко политиката и окултизма/езотериката са свързани. Понякога и в хубав смисъл - и пример за това е движението на Махатма Ганди и неговите последователи чрез ненасилие, пост, молитва да се постигне освобождението на Индия. Факт е, че са успели.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Йогически техники за подмладяване (и не само)
« Отговор #17 -: Октомври 01, 2015, 08:19:28 pm »
Кечари мудра има и вариант с подрязване на езика е острие, с цел неговото удължаване, и за този вариант се има  предвид да се прави с учител. Него не го препоръчвам и не го правя  :D. Но добра работа върши и нормалния начин и за него не трябва учител.


Точно за това безумно действие с рязането споменах в предния си пост -- криворазбраните тълкувания на текстовете не са едно и две. Друг пример е "тратака" - упражнение за гледане на пламък от свещ. Ако се прави по давания от повечето йога коментатори начин /втренчване/ , би трябвало да се казва на санскрит "атакатра" :) Б. Сахаров го е коментирал специално - мисля в книгата си "Йога без учител". Правилния начин е да се гледа разсеяно, за да се види не предмета, а енергията около него в която е цялата информация за материалното тяло /в случая пламъка/. Това с времето води до т.нар. пряко познание  ;)
Друг пример е ползването на урината - в нито един йогийски текст няма съвет за пиенето и, това го измислят после Малахов и други объркани като него елементи. Оригиналната употреба е била на преварена урина за мазане на кожата с цел задържане на телесната топлина при продължителна медитация. И т.н.
Еми затова няма много адепти, щото всички четат и препрочитат един от друг грешни неща и никой не гледа оригиналите /или поне слуша тези които са ги чели/. Примерно махарадж Сахаров. Също затова после и мрат на поразия, та безсмъртните са кът  ;D
Поздрави.   
ПП
А нади содхана или алтернативното дишане пък е съвсем друга бира. То се прави заедно с бхастрика и капалабати за очистване на надите и проясняване на ума. Другото е следствие

Неактивен Bat_Vanko

 • Сериозен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ****
 • Публикации: 1 291
Re: Йогически техники за подмладяване (и не само)
« Отговор #18 -: Октомври 01, 2015, 08:44:08 pm »
Bat_Vanko, като говоря за политика се старая да давам за пример общоизвестни факти, които не се нуждаят от доказване, като например: в БГ има закрити 1 620 училища за 25 г., 2 закрити ядрени блока, съкратено население с 2,5 мил., окупация от чужда войска, разруха в икономиката, САЩ разпалват войни навсякъде по света и т.н. Това нуждае ли се от доказване?
Когато фактите говорят и боговете мълчат! Но фактите без тълкувание и изводи са едни безмислени цифри! Например аз бих могъл да ти дам следното тълкувание на горепосочените факти: В БГ има закрити 1620 училища защото няма раждаемост. Множат се само циганите, а те (известен факт е) не ходят на училище, предпочитат да крадат а не да работят, затова и икономиката е в разруха. Съответно като няма функционираща икономика, няма нужда от производство на ток. Намножилите се соларни и вятърни централи се дължат на подържаната държавна политика. Ако България беше окупирана от правилната войска тези проблеми нямаше да съществуват. Както виждаш всички проблеми в БГ се дължат на политиците ни, а не на САЩ. Но иначе съм съгласен че те предизвикват войни навсякъде.
По темата, в йогическите техники има много факти, които не звучат правдоподобно, но ако си се занимавал с тях знаеш че се случват. Да гледаш обяснение в Ю-туб за това как става, е все едно да слушаш първокласник разсъждаващ върху висшата математика. Нещо което не е изучено от науката и се предава само от ограничен кръг просветени и овладяването, на което изисква продължителни тренировки и силна вяра, няма как да бъде разбрано от множеството.

Неактивен az_skeleta

 • Активен
 • **
 • Публикации: 294
 • Пол: Мъж
Re: Йогически техники за подмладяване (и не само)
« Отговор #19 -: Октомври 01, 2015, 11:00:24 pm »
ТРАТАКА (ХИГИЕНА НА ЗРЕНИЕТО)
Упражненията, предлагани от йогите за очистване на очите, се наричат Тратака, което дословно означава взиране, втренчване или съзерцание. "Йогасастра" описва като Тратака всяко упражнение, което изисква втренчване в даден обект. Чисто физическите упражнения Тратака представляват насочване на погледа към върха на носа, междувеждието, Слънцето, Луната, някои предмети.
Фиксиране на погледа върху запалена свещ. Седнете в една
 
от познатите пози — Сукхасана, Сид-хасана или Падма-сана. Упражнението може да се изпълни и с насочване на погледа към зелен или черен кръг с големина на монета от 50 ст. или 20 ст. Пламъкът на запалената свещ трябва да бъде на нивото на очите — на разстояние половин до един метър (фиг. 52). Взирайте се с широко отворени очи в центъра на пламъка (кръга), докато очите
започнат да сълзят. Затворете ги. При продължително гледане на светлина или по-ярък обект след затваряне на очите пред тях остава светла следа. Това се дължи на възбудата на зрителните центрове в мозъка. Опитайте се да проектирате
тази светла следа точно в междувеждието — отначало тя е ярка, а после постепенно избледнява. Повторете упражнението. Така продължавате всеки ден, докато добиете способността да се взирате в пламъка в продължение на 10-15 минути, без да мигате с очи. Тогава ще установите, че центърът на светлата следа е заобиколен от много други по-слаби светлини. Не отмествайте погледа от централното петно. Когато най-после не виждате нищо друго освен светлината на мястото на свещта, това означава, че сте овладели упражнението. Впоследствие може да увеличите времетраенето на 30 минути, 1 час и повече. Пълното овладяване се постига тогава, когато получите усещането, че потъвате в тази следа и че се сливате с нея.
За йогите това е и едно от упражненията за съсредоточава¬не. Тратака (наред с редица други упражнения за очите) изостря зрението и подпомага лечението на някои дефекти. Очите стават бляскави, а погледът — силен.
Тратака може да се изпълни, като се взирате в изгряващо¬то или залязващото Слънце. Застанете прави и фиксирайте погледа в Слънцето в продължение на 1 минута. След това затворете очите и се концентрирайте за 1 минута върху вътрешната (проектирана) светла следа. Повторете още два пъти така, че да имате общо 6 минути взиране — по 3 минути с отворени и със затворени очи. Добре е да се взирате в Слънцето през лятото на брега на морето или в планината, но може и през отворен прозорец, стига да е разположен на изток (съответно — на запад). Тратака се прави преди всекидневната практическа програма. Никога не фиксирайте погледа върху Слънцето повече от половин час след изгрева (или половин час преди залеза), защото рискувате да повредите очите си.

Цитат от книгата на Венци Евтимов. Има я в спиралата. Сахаров може би е обяснявал техника за виждане на аурата, а не е имал предвид точно тратака.

Неактивен plcsoft

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 536
Re: Йогически техники за подмладяване (и не само)
« Отговор #20 -: Октомври 01, 2015, 11:30:26 pm »
Без да се явявам експерт по-тези психотронни техники предлагам на провеждащите ги първо да прочистят Съвестта си от цялата отрова и жлъч която проявяват спрямо себеподобните си и тогава да се захванат да изучават и разясняват на  други тези техники. Защото това са психотронни практики на много високо вибрационно ниво и не съответстват на съзнанието което демонстрират в момента.(демек правят вероятни интерпретации) без да имат необходимото знание!!!! Така че, моля ви първо прочистете съзнанието си и тогава философствайте. Ако се поразровите в Съвестта си съм сигурен че, има над какво да позамислите!!!!!  Айде лека, и профилактична!!!! :)

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 263
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Re: Йогически техники за подмладяване (и не само)
« Отговор #21 -: Октомври 02, 2015, 12:51:52 am »

А нади содхана или алтернативното дишане пък е съвсем друга бира

Дори само  тя да се прави, не е малко. И трябва да е безопасна, защото и Дънов я е давал.

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Почетен член на Форума
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 643
 • Пол: Мъж
Re: Йогически техники за подмладяване (и не само)
« Отговор #22 -: Октомври 02, 2015, 05:18:00 am »
Мисля, че някои изпускат нишката на здравия разум.
Безсмъртие няма. Вечности не съществуват.
Всичко се ПРОМЕНЯ. Всичко тече...
Шмекериите за хилядолетни йоги са просто митове и легенди на лишени от нормален информационен обмен невежи люде.
Кхечари мудра - с рязане на езика е израз на най-висше тъпоумие... иначе "мудра" буквално означава "ключ"... за "тайната врата"... преминало като понятие от санскрит в съвременния (славянски) език в думата МЪДРОСТ (мудрост)...
Много от техниките в Йога - РАБОТЯТ!...
ПРОСТО НЕ БИВА ДА СЕ ГУБИ ЗДРАВИЯ РАЗУМ... не бих се повтарял, но прочетете и тук отново туй-онуй: http://art-omnology-yoga.blogspot.bg/p/blog-page_19.html
...
След десетилетна практика (казвам ПРАКТИКА) - мисля, че най-прав е колегата EDM...
...
А пък и с Епикурейството не бива да се прекалява, щото се мре скоропостижно, но пък с удоволствие. Ето как я виждам аз "Кецана мудра": http://ftop.ru/xxx-walls/141114-veronica-rodriguez-brunette-latino-naked-sex-tits-nipples-shaved-pussy-hard-cock.html ... съсредоточете погледа си в съответната "точка" и "еликсира" веднага ще рукне...
... то... с кое ли пък с което не се прекалява не се мре скоропостижно!
...
То ако тия фейк-митове идващи от изтока бяха верни, нацистите от Третия Райх щяха да са още живи!
"Търсете средния път" - казвал Сидхарта Гаутама (Буда)...


Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 263
 • Пол: Мъж
 • Потребителя не съществува
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Йогически техники за подмладяване (и не само)
« Отговор #23 -: Октомври 02, 2015, 08:10:06 am »
Цитат
Много от техниките в Йога - РАБОТЯТ!...
Така е Майстора е прав във всяко отношение по този въпрос.
Пропусна да спомене според мен само една малка, но важна подробност:
Всяка една от цитираните по горе техники, както и другите нецитирани сама по себе си почти няма ефект, в много случаи дори има и обратен ефект. истинският ефект идва от практикуването на система от техники не от една техника.
не забравяйте думите на алхимиците:
Това което разболява то и лекува, но в обратен ред звучи:
това което лекува то и разболява и е също абсолютно вярно.
Неправилно дозирана Йога и разболява и убива. 
Цитат
"Търсете средния път"

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Йогически техники за подмладяване (и не само)
« Отговор #24 -: Октомври 02, 2015, 09:00:11 am »
В момента както обикновено се приказват едни общи приказки от хора които хал хабер си нямат от темата. Понеже единствения пост в който има някаква мисъл е на скелета, отговарям на него  :)
Венци Евтимов е учил от коментаторите на Патанджали които бъркат терминологията. Също така е ходил в ашрам на такива хора - може би нарочно не са му казали всичко, а може и да са се плъзгали по повърхността като тълпата - не знам. Ето какво казва Борис Сахаров - човекът, който е чел в оригинал и проверявал всичко на практика /в случая относно тратака/:
.....................
Другими словами, мы должны неподвижно и не мигая смотреть в одну точку — середину межбровья того, кто изображён на портрета, не обращая внимания на слезы, которые уже через 1–2 минуты этого взгляда без мигания начнут затуманивать ясность нашего зрения. Но это ничего, говорят нам, при небольшой практике эти слезы исчезнут.

Но это совершенно неверно. Во-первых, так как смешивается причина со следствием, во-вторых, необходимо делать совсем обратное. Надо именно переводить взгляд с одной части образа на другую. Потому что не концентрация мыслей развивается посредством немигающего взора, как это рекомендуется в некоторых индийских книгах по йоге, а наоборот: когда концентрация мыслей достигает известной ступени, взор без мигания происходит сам собой, и тогда без всяких упражнений можно смотреть по полчаса и больше. В-третьих, это упражнение называется по-индийски «тратака» (от «тра» — предохранять и «ат» — блуждание, отклонение), т. е. «блуждание» (ат-ака) взгляда (по объекту), чтобы избежать всякого «отклонения» (тра). Если бы это было «предохранение от блуждания», то слово было бы не «тратака», а наоборот — «атакатра».

Это блуждание взгляда необходимо и неизбежно, так как взгляд и мысли задерживаются самое большее несколько секунд на какой-либо подробности образа. В последующее мгновение взгляд уже ускользает, а за ним и мысли, — от этой способности как раз и надо избавиться. Это происходит постоянно в нашей жизни, когда мы желаем на чем-нибудь сосредоточиться, но это ничуть не подвигает нас вперед в смысле способности к концентрации. Значительно целесообразнее будет, при концентрации на чем-либо, использовать эту удивительную особенность взгляда и тесно связанного с ним мышления, в том смысле, чтобы смотреть на отдельные подробности образа только столько времени (несколько секунд), сколько необходимо взгляду для восприятия и фиксации, а затем сейчас же переходить к другой детали и таким образом не дать взгляду и мышлению возможности прервать поток мыслеформ в концентрации (правильнее сказать — в медитации). Это и надо понимать под тратакой.
..................

Просто и ясно. Само за информация - Сахаров си е отишъл от този свят без да остави тяло, т.е. е преминал отвъд с него. Такива случаи в Библията има само при Енох и св. Илия /и Христос, разбира се/, а в традициите на някои школи - тук там само някой най-напреднал е минал така. Това трябва да ви говори нещо относно компетентността на този велик човек по дадената тема :)

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 961
Re: Йогически техники за подмладяване (и не само)
« Отговор #25 -: Октомври 02, 2015, 10:20:22 am »
Темата се измести доста от фокуса си и премина в това да се рекламира йога, като панацеята за здравето и дълголетието. Нямам намерение да изпадам в ненужни спорове, затова ще дам за последен път мнението си - обобщено, тъй като след прочетени над 100 книги по холистична медицина, в т.ч. и 2-3 за тайните на дълголетието, в които е засегнато също и йога, съм разбрал и обобщил в кои практики се съдържа каймака, които носят РЕАЛНИ ползи, а не са религиозни вярвания или там какво някой прочел или пък вярвал. За практика да не говорим, без нея не вярвам на нищо! Търсят се механизми, които ще работят при всеки, при обикновения човек, а не само при някакви гуро-аскети.

1. Лекарите-учени, които са изследвали причините за дълголетието не са установили никаква връзка с йога. Други са там важните неща. Много са, но не и йога. Йога също има принос за здравето и вярвам, че е полезно до онези степен, докато човек не вземе много на сериозно нещата, та да се различава много от околните. Едно от тях, базата, основата е генетичната обремененост, тя е 30% от здравето и продължителността от живота. Другото е труд, труд и много труд. Третото е здравословната среда. Ако йога живее в район с повишена радиация и токсичност, нито кундалини, нито мантри, нито медитации и пр. ще му помогнат. Сигурно има йоги, които са дълголетници, но това не се дължи на кундалини и пр. непознати нам енергии, които те така добре събират от въздуха.

2. Твърдя, че ако човек се занимава редовно със спорт /не професионален, защото той е вреден/ ще обира от въздуха в пъти повече кундалини без да го осъзнава, ще има в пъти по-добро кръвообръщение, в пъти повече ще пречиства кръвта си поради физическото натоварване и повишената циркулация и мн. др., в сравнение с йога. Имунитетът му ще е в пълна бойна готовност с пълно бойно снаряжение. Факт е, че няма нито един йога, който да е станал шампион, не защото не иска, а защото не може. За мен йога, като премахнем религиозната съставка и вярата в кундалини си е една мързелива гимнастика. Чесането по носа или ухото, за да стимулираш някоя си жлеза и да предизвикаш вътрешна секреция може да се постигне със спорт в пъти по мощно, тъй като мозъка сам командва тогава тези процеси и отделя особено хормоните на щастието - ендорфин и серотонин. Това е естествения наркотик и той кара човек да се чувства, като на 25 г. Той стимулира и регенерацията в организма. А за да се провокират тези процеси се изисква физическо натоварване с определена продължителност. Със седенето на летящото килимче няма да се случат тези неща. При спорт се засилват секрециите от организма: слюнката, сълзите, ставните течности, перисталтиката на червата и абсолютно всичко друго.

3. Имам доста колеги, които се занимават с йога, разчитайки да подобрят здравето си. Със сигурност постигат някакви успехи, но дългите години занимание не са ги срещнали още с кундалини, света на духовете и другите измерения. Чисто и просто гимнастиката им помага в някаква степен и спазването на някакъв хранителен режим, дисциплинира ги от хаотичния им живот. Има и по-мощни методи да си помогнат, които не са йога, но те са по-трудоемки. Друго е да си мързелуваш на летящото килимче и да се самозаблуждаваш, че енерегията ще нахлуе в теб, като през фуния по лесния начин.

4. За мен най-полезното в йога е медитацията. Тя е отлично средство за премахване на стреса, но вече има и доста по-добри начини от ЗАПАДНАТА медицина, които премахват стреса от клетките на тялото - защото той е там, а не в мозъка! Най-полезното в йога е въздържанието от храна - гладуването. Но то само по себе си не е йога, защото и не йоги го практикуват. Няма по-мощен метод за здраве и дълголетие, издръжливост и т.н. от гладуването. В него няма никакво кундалини, левитации, други измерения и извънземни. Това е естествен механизъм за регенерация, даден от бога. Ако йога не гладува, а само прави гимнастика на летящото килимче, НАНАЙ да се срещне някога с кундалини, остава му само физарядката. Йога който не гладува става един дебел йога. Гимнастиката на йога няма да могат да спрат процесите на натрупване на мъртви клетки в тялото. Тях единствено и само гладуването премахва, особено след 30 г. - възраст. Автолизата силно намалява след пубертета и направо изчезва на средна възраст! Тогава има само един метод - ГЛАД.

В заключение: Йога със сигурност е полезно за здравето занимание, но не е условие за дълголетие!
При йога нещата са силно пресилени от народните предания. За мен е по-скоро религия. Ето за какво става въпрос:

https://www.youtube.com/watch?v=-UFjMWIcecs

https://www.youtube.com/watch?v=hujstk1edo0

https://www.youtube.com/watch?v=WGcGznfUtNI
« Последна редакция: Октомври 02, 2015, 10:44:54 am от EDM electronics »

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 263
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Re: Йогически техники за подмладяване (и не само)
« Отговор #26 -: Октомври 02, 2015, 12:01:23 pm »
Не трябва да се бъркат фокусите и номерата с реално постижими резултата вследствие прилагането на йога.
Сравненията със спорта не смятам, че са особено подходящи - целите и методологията са различни, а от там и резултатите. Не твърдя, че всеки, който практикува йогически техники ще издигне кундалини и че ще стане безсмъртен и всемогъщ сидха.(може би не веднага в този живот).
физическите упражнения "асана" в йога действително са само една част от системата - при това нито първата част, нито последната. Започва се с морални и етични принципи - да не се лъже, краде, ненасилие, др.
След това асани хатха-йога и пранаяма (дишане) за активиране на чакри  и енергийни кана и подготовка за концентрация и медитация, като за последните има различни начини. Целта определено не е гимнастика и даже има съвсвем директно указание в Хатха Йога Прадипика в смисъл, че хатха йога без раджа не върви.
Йога не е религия, но почива на духовни принципи и закономерности, тъй като и човек не е просто една колония "неизвестно как" събрани клетки, а има и енергийни тела, душа и Дух. И това не е религия, това са факти, които хора с възможност за това са  го констатирали още в дълбока древност, а повечето хора сега не могат да направят същите изследвания. В бъдеще това няма да е така, защото ясновидството ще е много по-масово.

Тъй като и да не сме йоги все пак дишаме ако го правим бавно и дълбоко все ще имаме полза, и обратното - плиткото и бързо дишане в дългосрочен план може да доведе до неблагоприятни последствия.

Съгласен съм че вече и не всички техники, които да описвани в йога да подходящи за съвременните хора, тъй като и енергиите и хора са се променили доста за няколко хиляди години. Но за дишане през едната и другата ноздра и за концентрация между веждите е говорил и Петър Дънов, а това, което той е давал по неговите собствени думи е проверено. Аз също съм проверил и знам че работят. Който иска , може да опита. Изобщо нямам намерение да убеждавам хора с атеистичен или материалистичен мироглед, че водата е мокра - това лесно може да се провери с натопяване на ръката във вода.
Повече пот в ученията, по малко кръв в боя. А според някои "борбата е безмилостно жестока". Хубавото е все пак, че след това не остават само червеи... 8)Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 045
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: Йогически техники за подмладяване (и не само)
« Отговор #27 -: Октомври 02, 2015, 01:46:20 pm »
   Ще кажа още нещо относно левитацията и ще прибавя към нея и други свръхспособности като телепатията и телекинезата. Някои хора се раждат с такива дарби, други ги придобиват с упорити тренировки, но така или иначе тези дарби са факт. Друг е въпросът, че покрай оригинала винаги се правят и опити за фалшификация с цел печелене на пари. Видеа в мрежата много и покрай истинските феномени има и много фейкове също както е и със свободната енергия (СЕ). Гледал съм видео на един журналист, който е заснел йога в храм. Там имаше реална левитация, но не си записах сайта понеже не мисля, че трябва да доказвам на някого нещо. Сетих се също за Дейвид Блейн (David Blaine), когото можем да наречем факир. Той може да левитира, владее телепатия и телекинеза. Първо прави разни фокуси на хора дори по улиците и даже на туземци в джунглата, а после внимателно наблюдава техните реакции. Имам чувството, че направо ги сканира с изследователска цел. Има доста видеа за него, ето някои от тях:
https://www.youtube.com/watch?v=w6CNvFnlPL0
https://www.youtube.com/watch?v=lFREVPJpVU8
https://www.youtube.com/watch?v=JVCp88JNMS8
https://www.youtube.com/watch?v=MixobXu3_Hw
https://www.youtube.com/watch?v=Czlx76crCE8

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 961
Re: Йогически техники за подмладяване (и не само)
« Отговор #28 -: Октомври 02, 2015, 02:03:19 pm »
Наивниците нямат възраст.
Пълно е с видеа за левитации от т.н. илюзионисти. Толкова им е проста илюзията, че няма да си губя времето да я обяснявам. Който гледа Дискавари, знае как стават тези "левитации". Там има достатъчно разбивачи на митове.

По отношение на мита за дълголетието на йогите, тяхната издръжливост и пр. мисля дадох доста примери, дори със самия Буда, които са показателни, какво всъщност представлява.

Най-важното условие за дълголетието е да не се работи. Работата най-много скапва здравето на човека. Човек е създаден да твори, не да работи. Работата е за робите, които боговете са създали. Повечето йоги-учители са едни михлюзи. Те по цял ден или лежат в някой хамак вън от цивилизацията или стоят в стойка лотос и михлюзлуват, очаквайки нирваната. Левитацията им се изразява в подскоци при стойка лотос. Това те наричат левитация.

Не съм видял някой нормален човек от цивилизацията да левитира и летейки да ходи на работното си място.

Ако някой много му харесва да левитира и да живее дълго, да хваща гората и да се отдаде на мантри, самохипнози и пр. полудявания.  :D Само да внимава, като ходя в гората, да не го взема за дивеч.  ;D


Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 289
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Йогически техники за подмладяване (и не само)
« Отговор #29 -: Октомври 02, 2015, 07:08:46 pm »

Зарекох се да не пиша в тая тема, но не се сдържам...

Неправилно дозирана Йога и разболява и убива.

По-голяма безсмислица рядко може да се измисли...все едно да кажа, че неправилно дозиран живот разболява!
Говоря буквално за ЖИВОТ! Моля тези, които наистина нямат познания в материята, като пишат ДА ПОДЧЕРТАВАТ, че това са си някакви техни догадки просто!

Йога е сентенцията  на източните философии. Методите са достъпни, брутални и работещи. Това е система за въздействие отвън-навътре, за разлика от останалите будистки учения, при които първо се овладява духа!
До Йога можем да поставим първичното кунг-фу, въпреки, че няма много база за сравнение, просто начинът на овладяване на "чи" и методите на въздействие са сходни!
Ученикът започва с физическата част на нещата и са нужни много години на усилия за постигането на съществени резултати в духовен аспект!

И...EDM, това не е реклама за дълголетие или безсмъртие!Тези прояви са следствия, а не цел!
Човешкият дух така или иначе си е безсмъртен, дали ще се научиш обаче да управляваш процеса на "скачане от тяло в тяло" или тотален рефреш - въпрос на желание и себеосъзнаване!
При всяко прераждане ти се "трие РАМ-а", но "харда" пази информацията от предишните животи. Дали ще съумеем да се програмираме така, че да го четем - наш проблем!
Принуждавам се на този груб, прагматичен пример, понеже е най-близо до разбиранията на много хора!
А за обитаването на моментното си тяло си прав - физическите упражнения го поддържат в добра форма, но...дотам:)