Автор Тема: Батерията Powerwall на Tesla Motors  (Прочетена 14462 пъти)

hristolocco

  • Гост
Батерията Powerwall на Tesla Motors
« -: Септември 27, 2015, 09:16:17 pm »
Батерията Powerwall предизвикателството на Tesla Motors, която ще предизвика революция може би по голяма от появата на електромобила Тесла.

Powerwall Размери:
 33.9" ширина 86,106cm
 51,2" височина 130,048cm
 7,1" дебелина 18,034cm

Powerwall идва в 10 kWh($3500USD) седмичен цикъл и 7 kWh($3000USD) дневен цикъл режими. и двете са с 10 годишна гаранция и дават достатъчно мощност за повечето домакинства по време на пиковата вечерна консумация. Батерията може да се стикова с други батерии за домове с повишени енергийни нужди до 90kWh с 10kWh батерии и 63kWh за 7 kWh батерии. До девет батерии Powerwall могат да се събират на едно място в големи къщи или малки предприятия. Компанията ще предлага и Powerpack - акумулатор с големината на хладилник и мощност 100 kWh.

Всеки модул си има интегрирана защитна система, течно охлаждане и DC/DC преобразувател. AC-DC инвертор не е включен. И за да е пълна картината – батериите са готови за моментално включване към соларни системи, с уточнение от Мъск, че всяка POWERWALL система трябва да бъде монтирана от квалифициран електротехник.

Допълнение от 3 май: Тук обаче има добавка, която стана ясна на 1 май – SolarCity, компанията основана от Мъск и водена от неговия братовчед Линдън Райв, обяви, че ще предлага POWERWALL батериите за $5,000 първоначална вноска и 9 годишен лизинг (с вкл. монтаж) или за $7,140 при плащане веднага. Това са цени включващи липсващия в цената на батерията AC-DC инвертор, контролна система и инсталационна такса.

Откъм технически данни, DC ефикасността е 92%, изходната мощност 2 кВт постоянна и 3.3 кВт пикова. Работното напрежение е 350-450 волта, с 5 ампера номинален ток и 8.5 ампера пиков.

POWERWALL модулите стават и за външен, и за вътрешен монтаж и работят в температурен диапазон от -20°C до 43°C. Тежат по 100 кг, размерите са 130 см x 86 см x 18 см и се предлагат в различни цветове.

Освен с цветове, POWERWALL модулите може да се вписват много добре в дизайна на помещението заради това че са супер тънки и се монтират на стена. Подходящо е да се закачат на стената в гаража или отвън на къщата, но много хора вероятно ще питат дали не могат да си ги монтират в апартаментите, че не всеки има гараж или живее в къща...

Като за начало ще ги правят в завода във Фримонт, където се сглобява и Tesla Model S, но обемите няма да са големи. Планът е производството да се прехвърли в новата гигафабрика в Невада, когато тя заработи следващата година.

Ако 90 кВтч е малко, Tesla предлага и индустриален вариант на POWERPACK, който според Мъск "може да се надгражда безкрайно, за гигаватови решения". Tesla вече работи с електрическа компания, която иска да направи 250 Мвтч пилотен проект.


Ето YouTube видео от представянето на POWERWALL:
https://www.youtube.com/watch?v=yKORsrlN-2k

Целта на Мъск и Tesla е "фундаментално да променим начина, по който светът използва енергия. Ние искаме да променим цялата световна енергийна инфраструктура към нулеви емисии!" За да стане това сметките на Tesla показват, че ще са нужни 2 милиарда POWERPACK модула и "ако това звучи като някакво ненормално число", каза Мъск, "да ви припомня, че имаме 2 милиарда возила по пътищата – вече сме постигали такива неща!"

В края на събитието, което Tesla предаваше директно в интернет, Мъск каза, че соларните панели и батериите са "единственият път за мен в похода на света към устойчива енергия". Според него 2 милиарда POWERPACK модула са в състояние да осъществят пълния преход на света към бъдеще на соларни системи и батерии и "човечеството е способно да направи това."


Източник: http://www.teslamotors.com/powerwall
http://www.ecars.bg/blogs/parts-1/1058-powerwall-domashna-bateria-tesla-energy
« Последна редакция: Септември 28, 2015, 04:54:05 pm от atos »