Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Тунгуски феномен и НЛО с еднаква причина за възникване но с различна мащабност
Bat_Vanko:
Всъщност ful, мислех че съм изтрил моят пост, но явно не се е получило.
Та ти казваш, че ЗМП има сила 35,7 А/м, а аз настоявам, че всъщност магнитната индукция е 45 микротесли. Кой е прав? Основният параметър който се дава за един постоянен магнит е неговата магнитна индукция, а не напрегнатостта на полето. По принцип съм съгласен че процеса който ще се получи при навлизане в земната атмосфера на нанопрах с феромагнитен състав ще бъде точно така теоретично както и ти го описваш. Но имам следните забележки поради, които практически ще бъде съвсем различно:
1. ЗМП както и всяко магнитно поле намалява на втора степен с увеличаване на разстоянието от източника. На половината разстояние до геостационарната орбита (макар и да не е задължително да се ограничава до там) то ще има стойност около 2 микротесли. Това поле може да закриви посоката на движение на един протон или електрон, за нанопрах с размери до 100 нанометра - да, ще има известно закривяване.
2. Реакцията на ЗМП ще бъде поета от външните слоеве магнитен материал, той ще екранира вътрешните и те няма да променят своята скорост и посока. От друга страна магнитното поле между самите частици ще се стреми да държи облака като едно цяло (все пак праха е магнитен материал).
3. При посочената от теб скорост целият облак ще достигне до повърхността на земята за около 15 минути - време недостатъчно да се промени скоростта и посоката дори и под влияние на по-силни полета.
4. Един облак с маса над 1 милион тона неизбежно би покрил околността със слой прах дебел поне няколко сантиметра - това би било забелязано от изследователите отишли на място. След 100 години дистанция тези свидетелства вече отдавна са изчезнали и ние можем да казваме каквото си искаме.
5. В космоса няма друга гравитация освен тази на самите тела, били те звезди, планети или обикновени буци прах. Всъщност метеорите са точно такива буци прах, които собствената им гравитация държи заедно. Те навлизат в атмосферата като едно тяло и след това от силите на аеродинамично съпротивление ги разрушават. Ако допуснем че този прах е следствие на слънчево изригване то той е пътувал поне 5 години за да стигне до земята и това време е достатъчно за да се свие праха до камък.
Ksurnev:
По този случай аз имам един елементарен въпрос:
Извесно ли е, някой да се е опитал да направи компютърна симулация на ТВ на базата на събраните факти, а не на хипотези?
Хайде да потърсим заедно, може да попаднем на нещо.
Аз лично не съм ровил, но въпросът за ТВ ме чопли поне от 45 години.
juliang:
Не виждам какво не ви кефи теорията за комета?
Все още нямаме много информация какво се съдържа в кометите, но знаем че в състава на голяма част от тях има вода. Представете си че тоя метеорит не е бил от вода а от ... замръзнал метан. Топка с диаметър 0.5 - 1 км от метан. Знаем че метан има в огромни количества по спътниците на гигантите отвъд Марс.
Някъде близо до повърхността температурата става достатъчно висока и това огромно количество горим газ експлоадира.
ful:
Здравей те колеги,
1Bat_Vanko, Разсъжденията ти са верни. Скоростта която посочих е със средни стойности на база от наблюдения на
USA учени, които засичат комета която се движи за контакт със Слънцето със скорост от 277,7км/сек.Това е първо
такова наблюдение чрез спътник и не го публикуват две години. Началната скорост на изхвърления материал ,субстан
ция от слънчева плазма и изпарен материал на кометата след удара приехме за 50км/сек, която непрекъснато е нама
лявала при отдалечаване от Слънцето. С навлизане в земната магнитосфера тя също значително пада до 10км/сек и с нея, оформен като МДК тялото навлиза в атмосферата.В магнитната геосфера такава маса от феромагнитен материал
се движи от 40 до 60 мин , което време е достатъчно за преобразуването на облака,чрез взаимодействие с деформи
рани,екранирани , силно уплътнени и изтеглени по посоката на движение мсл на ЗМП.
ful:
Здравей edin, Поискай от Atos да ти препрати цялото описание на хипотезата където има допускане на определени
неща,научни точки и пресмятания за оценка както и изводи ,след което ще дискутираме.
2 Кsurnev, има такава хипотеза за метана даже изпуснат от района на катастрофата, която не може да обясни смачка
ните дървета, пренамагнитването на почвата и др.
3julianj, Не съм срещал публикации някой да направи компютърен модел на видът на взрива и получения отпечатък.
USA учени са правели компютърно моделиране за видът на тялото на база отделена енергия и хим.състав на частици
в почвата от мястото на ТК. Стигат до извода че е бил хондритен метеорит. Ние стигаме до извода в хипотезата, че
видът на взрива е електродинамичен от експлодирането на магнитно диполния кондензатор.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия